7 Korak za minimiziranje oštećenja toplote sa Wands-a | BA.inspinre.com
Osobe

7 Korak za minimiziranje oštećenja toplote sa Wands-a

7 Korak za minimiziranje oštećenja toplote sa Wands-a

Hot alate kao što su Marcel glačala i curling štapići su jednostavni, pogodno sredstvo za uvijanje kose. Važan stvar koju treba znati i zapamtiti je da zbog alati mogu biti vrlo vruće, ako se koristi nepravilno oni mogu dovesti do oštećenja kose. Postoje tri načina na koje toplinski oslabiti i oštećenja kose.

Prvi način je slabljenjem i uništavajući proteine ​​koji kosu čine. Drugo, toplota može poremetiti ulja koja pomažu da pramenove zajedno u kosi. I na kraju, toplota će se isušiti kosu povlačenjem unutrašnje vlage. Ako se to dogodi prečesto, kosa može se lako oštetiti kroz svakodnevni stil, što dovodi do ispucale vrhove i lom.

7 koraka do Smanjite Curl Wand Šteta

Get čist

Budite sigurni da oprati, stanje, i raznese prvo osušite kosu. Primjenom topline na vrhu proizvoda nagomilavanje nikada nije dobra ideja. Različiti sastojci reagiraju različito za zagrijavanje tako da krajnji rezultat neće biti tako dobar.

load...

Duboko stanje 

Priprema kosu prije nego što oblikujete je važno. Pobrinite se da radite svoj duboko tretmane uređaj nedeljni i hidratantnim tih ciljeva svake noći.

Koristite zaštitu

Osušite

Osušite kosu potpuno prije nego uvijanje to. Nakon što ste oprao kosu, feniranje to temeljno tako da ne prži te kovrdže!

Polako

Pokušajte da samo sklupča svaku sekciju jednom. Idi polako na svaki komad i ne zaboravite da je to kako se kovrče obliku kad se ohladi je kako će i dalje.

Start niske

Nikad ne pali frizuru na najvišim postavkama. Uvijek možete pretvoriti vaš štapić veće, ali topline štete od visoke topline je nepovratan.

Ograničenje re-aplikacija

Pokušajte ograničiti topline ponovnog nanošenja. Postoji mnogo načina da se lažni upotreba curling štapić. Pogledajte ovaj pin pregib tutorial da sačuva svoj stil.

Suština je ovo: bilo koju vrstu topline primijeniti na bilo koju teksturu kose može biti štetno. Međutim, sve dok je pravilno i pažljivo koristiti, možete uživati ​​u prekrasnom, dugotrajne rezultate bez potrebe da žrtvuju zdravlje vaše kose.

load...