5 razloga što trebate pre-poo | BA.inspinre.com
Osobe

5 razloga što trebate pre-poo

5 razloga što trebate pre-poo
iStockphoto

Šta je Pre-poo?

A "pred-poo" je obično tretman ulje primijeniti na kosu prije šamponiranja ili uređaj. Dok je većina ovih tretmana može biti ulja po svom izboru, neke žene stvaraju drugi tretmani iz domaćinstva ostava stavke.

Popularne Pre-poos

 • Maslinovo ulje
 • Kokosovo ulje
 • Domaće mješavine
 • Store kupio tretmanima i maske
 • Med
 • Jogurt
 • Banane

5 Razlozi za Pre-Poo

Koji god tretman se odlučite za vaš tip kose je, naravno, ono što radi za vas. I iako to može potrajati neko dodatno vrijeme, ovdje je pet dobrih razloga zbog kojih prethodno pooing čini čuda za vašu kosu:

  Vlaga

  Kovrče i valovi su uvijek potrebna vlage - i tretman prepoo je siguran da nam je dodao, vlagu kada se primjenjuje. Sezonske stres na kosi, kao što su vrućina, vlažnost, vjetar, slana voda, itd, mogu ostaviti kovrdže ekstra suho. Dodavanje tretman prepoo za kosu pomaže da se vratiti izgubljene vlage.

  load...

  Izbjegavanje "nad čisto" za kosu

  Iako svi želimo naše kosa biti čista, ponekad, "kreštav" čist može biti previše. Šampona i drugih proizvoda često može oduzeti potrebnih ulja koja naša kovrče potrebno za oblik, sjaj i definicija - prepoo tretmani pomoći da se povrati te ulja i štiti folikule kose.

  Uzmi zaplete se!

  Kada se koristi tretman prepoo, možete se pobrinuti za otpetljava kosu mnogo lakše nego nakon što je oprao. Šteta se javlja mnogo češće mokre kose, nego suha. Zbog toga, primjenom tretmana prepoo i dopuštajući mu da sjedi na kosi 15-30 minuta, će pomoći otpetljati brave i smanjiti lom.

  Iskoristite svoj uređaj

  Mi često koriste naš omiljeni uređaji za malo previše. Toliko da nakon vremena, počnu da nemaju veliki kao efekat kao što su prije imali vremena - ". Drži da" zbog toga što nemaju mesto za Kako vaša kosa oduzeta ulja, na uređaj možete pratiti sa jednostavno će biti oprani prije nego što vam ostavlja nikakvu korist. Tretman prepoo će omogućiti uređaj da je to mjesto vratio u svoj puk i tretirati vaše lokne na više vlage.

  Reci "ahhhh".

  Nakon tretmana pred-poo treba primijetiti meka brave, sjajne previše. Vaša kosa i vlasište će biti ikada tako zahvalan na pomoći vratiti neke vlage i restorativne ulja koje su nedostaje. Izrada prepoo jedan dio svog rutinski će pokazati veliki napredak u teksturu i sjaj vaše kose.

Spremni za početak?

Evo 5 načina za pre-pooing.

Pokušajte ovo pepermint ulje pre-poo za rast kose.

Ako imate tanku kosu, i dalje možete pre-poo bez vaganja kosu, probajte ove 3 pre-poos.

load...