4 načina za pokretanje kose sa Kari Williams | BA.inspinre.com
Osobe

4 načina za pokretanje kose sa Kari Williams

4 načina za pokretanje kose sa Kari Williams

Danas imamo više načina formiranja Locs uključujući besplatan način formiranja, dva-Strand twist, češalj twist, reza kuka, sigurnosnih, sve ono što će odrediti održavanje i estetske vašeg Locs kako rastu.

Free-oblikovanje

Sloboda za zaključavanje na vlastitu bez dodatne podrške; tradicionalno čvrsto namotana kosu je najbolje za ovu praksu. Oni su također poznat kao organski Locs. Sada, hajde da saznaju više o različitim metodama i kako napraviti najbolji izbor iz sebe Dr. Kari:

Blokiranje

"Prilikom pokretanja Locs, preporučujem tehniku ​​blokiranje za moje klijente. Interlocking je kada se uzme mali trg, kružna, ili trouglasti pramen kose koji je kukičani u ono što izgleda kao okrugli pletenicu. Kosa je zaključan u suprotnom smjeru za održavanje zaobljenosti i proizvesti izgled koji je konzistentan u veličine i oblika u cijeloj. No češljanje je potrebno i kosa će proći kroz isti mat i proces pupoljke kao što to čini kada se okrenu kosu. Jedina razlika je održavanje se preporučuje svakih 6-8 tjedna; možete oprati kosu sami, bez straha od Locs dolaze poništiti. Osim toga, svi vazdušnih džepova se uklanjaju iz loc tokom procesa blokiranje stvaranja glatko loc slobodan od grudica da ponekad mogu formirati tokom procesa uvrtanje kada kosa počinje da pupoljak ".

load...

Dva-Strand Twist i češalj Twist

"Dva-strand obrte se može koristiti za pokretanje Locs, ali važno je znati da, jer postoje dva dijela kose koji se uvijeni zajedno, to može trajati i duže za kosu na mat zajedno, druže, i formiraju jednine loc. Ili jednom LOC radi forme, možda ćete i dalje moći vidjeti obrazac dva-Strand zaokret u loc. Starter Locs (naziva češalj obrta, ili single-Strand obrta) je najpoznatija metoda. Sa obe ovih uvijanje tehnike, grublje kosu teksture sa čvršće pregib obrazac držite dobro Kada je u pitanju izbor uvrtanja preko blokiranje, to je jednostavno stvar preferencije, ali neke prednosti korištenja alata blokiranje su.:

  • Ne morate pčelinjeg voska ili ljepljive rješenja držite Locs zajedno
  • Održava Locs na jedinstven obrazac, sprečavanje neželjene spajanje sekcija ili trake između dijelova
  • Zateže novi rast bez napetosti i stresa (kada je učinjeno ispravno)
  • Omogućava za aktivan stil života sa niskim troškovima održavanja
  • Možete shampoo kosu između grooming i dalje održavati uredan izgled (Locs neće razotkriti ako shampoo kosu)

Rezu Hook

Ako je vaša kosa je u redu ili ima gubitnik pregib obrazac, preporučujem metoda blokiranje pomoću odgovarajućeg blokadu alat. Izbjegavajte metalnu rezu-hook alate koji se koriste za heklanje, jer su ukrasti i povucite dlaka iz vlasište izazivaju značajna oštećenja. Pravilna blokiranje alat za kosu mogu se naći na www.drkariwilliams.com/store. "

Treba početi svoju Locs?

Dok razmišljaju prednosti i mane za svaku metodu, jednako je važno da se utvrdi ko treba da radi svoj Locs. U našem DIY društvu, mnoge žene smatraju da je radi sebe, traženja pomoć prijatelja, ili gledanja salon profesionalac.

Evo Dr. Kari je savjetuje: "Preporučujem vidjeti profesionalni započeti Locs ako tražite za uredan loc, a želite izbjeći štetu koju se može dogoditi kada se nepravilno počeo Locs. Prilikom pokretanja Locs, morate uzeti u obzir, gustoću kose, pregib obrazac i teksturu kose. Svi ovi faktori su važni za određivanje veličine baze za loc i obrazac. "

load...

Dakle, uzeti ove različite opcije u obzir prilikom uranjajući u dugoročnu posvećenost kose zaključavanje. Ako se ne održavanje i prirodan izgled je ono što tražite, slobodno formiranje može biti vaš izbor. Ako imate strpljenja i žele pokušala-i-pravi način s lakoćom, možete probati kontra od kazaljke na satu dlan roll. Ako je uredan, čist izgled je po želji u malo vremena, rezu kukom može biti za vas. Za više informacija o rezu izgled Locs i alata, posjetite Dr. Kari Williams.

Na slici: Dr. Kari Williams

Kosa: @anncarolbeauty

Stylist: @neishea

Šminka: @missdrini

Fotograf: @melaninmotivations

Asistent: @rosie_candel   

load...