4 načina korišćenja Rosemary za rast kose | BA.inspinre.com
Osobe

4 načina korišćenja Rosemary za rast kose

4 načina korišćenja Rosemary za rast kose

Prije nego što Pantene, kraljice Helene i glava i ramena, žene su se okrenuli vrtova, šuma i polja za biljke koje zadovoljava sve njihove potrebe ljepote. Bilo da je to lijek za perut, preranog proćelav, dosadan niti ili želju za novu boju, bilo je biljka koja su znali mogli zadovoljiti njihove specifične zahtjeve. Mislim da je više svijeta postaje sintetički, manje smo zaista razumiju implikacije ostavljanje takvih kemikalija, toksina i Mad Men kreacije u našem organizmu. To je važno biti obrazovan i barem znamo da postoje prirodni alternative svaki zahtjev da ljudi zahtijevaju da li u bolesti ili zdravlju.

Koristi od ružmarina

Rosemary je vrlo česta i lako dostupna biljka. To je zelena u izgledu sa tankim, igličastih listova sa dubokim, oštar miris. Kada je u pitanju svoj doprinos u kosu čini da je to sve namjene. Ovdje je kratak popis svojih koristi i koristi za kosu.

 • Rast - Stimulira i poboljšava cirkulaciju vlasišta čime se podstiče rast kose
 • Sredstvo za čišćenje - Zbog antibakterijskih kvalitetom nježno čisti kosu
 • Shine - povećava sjaj
 • load...
 • Skalp pitanja - Ublažava iritirana, suha, peruta, perut jahali skalpove

4 načina da ga koriste

Kao i kod svih biljem postoji mnogo različitih načina na koje ruzmarin se može izvana nanosi na kosu i vlasište. Ovi procesi se mogu koristiti i sa svježim i sušenog bilja. Ali kao i kod kuhanja, uvek se preporučuje za korištenje svježih sastojaka. Ako ne koristite sve vaše biljke u početku, možete ih osušiti i čuvati za sljedeći put!

Ovdje su najčešći način koristiti za vanjsku upotrebu ruzmarina.

1. Rosemary ispiranje

Šta je to pitate? To je jednostavno kao čaj. Zapravo, to je prilično čaj!

 • Jednostavno kuhati vodu i dodajte ružmarin u vodu.
 • Pustite da se strmim za 15-30min. A zatim prosijati dalje lišće. Ste napustili s ružmarinom vodicom.
 • Voda se potom može koristiti za ispiranje za čišćenje ispiranja, tretman za sjaj, tretman za perut ili iritacije Calp.
 • Ne ispirati OUT!
2. Pomiješati eterično ulje
3. Napravi svoj ulje
4. Rosemary sirće
 • Crush svježeg ružmarina i stavi u teglu jabukovog sirćeta.
 • Pratite iste korake kao ulje i čuvajte na hladnom, mračnom prostoru za 2-4 tjedana.
 • Nakon šamponiranja kose, kombinuju 1/4 šolje vaše ružmarina sirćeta na 1-2 čašu vode i isperite kosu s njim.  
 • NE isprati.

Gdje da ga kupi

Možete pronaći ružmarin biljka u bilo trgovina prehrambenih i proizvoda prodavnicu. To je vrlo jeftin i vrlo pristupačna biljka. Ako ste vrtlar, gledati u dodajući ove divne kulinarski i ljekovitog bilja u žetvu jer lako raste i dobro daje.

Ruzmarina Eterično ulje možete naći u Vašoj lokalnoj prodavnica zdrave hrane, Amazon ili online sastojak trgovinama poput Herbarie i Bulk Apothecary. Evo liste od 10 najboljih mjesta za kupiti sastojke za DIYs.

Pa ljudi, nadam se da je to bio informativno. Molim se da ćemo početi da se naše zdravlje i ljepotu u svoje ruke i nauče prakse koje su zaista efikasan i bezopasan za naša tijela. Narednih biljka radim na će biti Čičak. Kako saznajemo, biljke možemo onda naučiti kako da par šta sa onim dok smo mixtresses u našim kupaonicama i kuhinjama!

load...

Jeste li pokušali ružmarinom u kosi receptima?

Ovaj članak je napisao Shanti Around the Way kovrčama i objavljen na CurlyNikki. Njen izvor za današnje istraživanje dolazi iz knjige pod naslovom "Povratak u Eden napisao Jethro Kloss.

load...