4 lekcije koje će vam napraviti ili probiti vožnju kose | BA.inspinre.com
Osobe

4 lekcije koje će vam napraviti ili probiti vožnju kose

4 lekcije koje će vam napraviti ili probiti vožnju kose

Foto: Keshia

Budi strpljiv

Strpljenje je ključ za uspjeh. Ako nemate strpljenja nećete uspeti u životu općenito i definitivno neće trajati na prirodnim putovanje kosu. Očekujući da znaju šta da rade sa svojim tranziciji kosu je opasno, jer je većina od nas su još uvijek u modu opušteno kose i dvije teksture ne mogu biti drugačije! Čitajući o različitim tehnikama i proizvodi su od suštinskog značaja.

Također, potrebno je vrijeme da pronađete pravi rutina za postizanje zdrave kose tako da ako dužina je tvoj glavni cilj, a zatim pokušava svaki kosa raste pojam (Monistat, metoda inverzije, seme bika) će vas frustriran, slomio, i potencijalno ometa svoj rast. Uzmite vremena da nauče i razumiju kosu, ono što joj je potrebno, a koja proizvodi dobro odgovara. Ništa veliki je ovladao u roku od nekoliko dana, tako da očekujem isto od svog prirodne kose.

Svaki Curl je drugačiji

load...

Svako nema iste teksture, žive u istom klime, ili imaju iste gene. Mi smo svi jedinstveni i unutar te jedinstvenost možemo imati neke sličnosti, ali ima toliko faktore koji doprinose teksture kosu koja je uobičajena za biološke sestre da se ne dijele isti pregib obrazac, nivo poroznost, širina struka, i gustoća.

Učenje što će vaše potrebe kosa zahtijeva suđenje i pogreške, a ako se odlučite slijediti blogerima ili vloggers da nauče svoje omiljene proizvode ili tehnike, biti siguran da imaju slične teksture kose i da živite u sličnim klimama. Kosu klime zahtijevaju različite proizvode od klime sa većom vlažnosti. Neko živi sa alopecija će imati vrlo različite brige nego neko sa psorijazom.

U presudi je dalje od toga da li je potrebno da znate svoj curl obrazac da se brine o kosi, ali znajući poroznost vaša kosa je definitivno važno. Poznavanje sastojaka i različitih proizvoda je važno kao dobro. Jedini način da se bilo je slušati kako vaša kosa reagira na različite tehnike i proizvode.

KVIZ: Koji je Vaš Curl obrazac?

Your Hair promjene

Vaša kosa će proći kroz promjene. Kada sam prvi put otišao prirodni moja tekstura bila sasvim drugačija nego što je sada i opet je bila drugačija kasnije godinu dana, a još je drugačiji danas! Kada imate baviti u tranziciji, starenje, i hormona, sve to uzima danak na kosu i kako se to pokušava da uradi. Znam to, prihvati, i spremno sa udaraca.

Svi rastemo i promjena, pa će vaša kosa, tako da očekujem promjene i prihvatiti ih. Ponekad to može biti bolest i starenje koje stvaraju stres, tako da prihvate izazove koje život može baciti na tebe.

Love Your teksture!

Volim tvoje kovrče, namotaja, i talasa! Da, da mi se tvoja kosa u svom prirodnom stanju je da volite sebe i nakon što ste prihvatili kosu i ono što mogu učiniti, da ćete imati svjetliju dana i sretniji kosu. Mrzi ono što je prirodno raste iz glave šteti ima pozitivan prirodne kose putovanje, a kosa zavist nije ništa da se zaglavi na. Divno je vidjeti još jedan prirodni i divim kosu, ali pokušajte ne da se spustio na uporedjivanje kosu nekog drugog kada imate svoj vlastiti prekrasnim uvojcima da se dive. Love, njeguju, i biti ljubazan prema kosu i ona će rasti. Pogledajte obrazac?

load...

Kada ste pronašli ljepotu u sebi (a to uključuje i kosu), vaš pogled na život promjene, a vi vidite svijet kao prekrasno mjesto za napredovati. Vaša kosa treba isto Outlook tako Prihvaćamo uvojcima i njegovanje njih će vam dati sretan, zdravu kosu.

load...