Znam da mi je kosa valovita. Šta sad? | BA.inspinre.com
Modu

Znam da mi je kosa valovita. Šta sad?

Znam da mi je kosa valovita. Šta sad?

Širina i poroznosti

Kosa poroznost je sposobnost kose da apsorbira i drži vlagu. To može biti mali, srednji ili visok sa svakom kraju spektra ima svoje izazove. Širina kosa se odnosi na promjer pojedinca niti. Oni mogu biti u redu, srednje ili grubo, što bi moglo pomoći u umu stajling, posebno kada je u pitanju boja liječenju i toplinskim oblikovanjem. To su i drugi faktori koji bi mogli pomoći u zdravlju optimalno kosu.

Kosa je mrtva, ali je rasprava o tome kako da se brine za nju živi. Mi volimo naše kose. To je produžetak sebe. Za neke je to dodatna oprema, dok drugima to je njihova kruna i slava. Bez obzira na to kako se osjećate o svom pramenove, znajući ono što je potrebno da ostane zdrav je od ključnog značaja za gorgeousness i taj proces se ne događa preko noći. Pokušaja i pogrešaka je bitno da shvatim sve to. Žao nam je, ali Rim nije izgrađen za jedan dan i nije ni seksi kosu! Hair Styling predstavlja izazov za svaki tip kose pa smo željeli da smanje faktor paniku dijele nekoliko stilova koji izgledaju sjajno i lako se ponovo za lijepim tipa 2 kovrčave djevojke.

load...

Više o poroznosti: To je zapravo važnije od Vaše Curl uzorak

Više o Širina: Fine, Normal, i grubu kosu: Zašto Širina Matters

Ono što je tip 2 dlake?

Opisati Tip 2 kosu jednom riječju biti "talasasta". Postoji 2A, koji je blago valovita sa blagim "S" oblik koji drži blizu glave i dobro. 2B ima više od pune "S" koji također drži blizu glave i ima tendenciju da frizz. Tip 2C je puna na valovit, deblji i možda čak i imati stvarnu kovrče. Frizzes najlakši od svih 2 i mnogi s ovog tipa kose zaista imaju pravo dlaka u svom sloju. Ovdje su neke velike stajling tutorijale za vaš tip kose.

Half-kruna Braid

Ovaj jednostavan i romantična frizura je savršen za sve tipa 2 wavies, jer se u velikoj mjeri oslanja na vlastite kose "s" da bi ovaj stil karakter. Kosa Romance dijeli prekrasan stil koji zahtijeva nekoliko minuta vašeg vremena, tako je to savršen stil za nizak valovit održavanje ili ako ste kratko na vrijeme. Ovaj stil može biti spreman do trake za glavu ili cvijeće ili nosi "kao što je" za svakodnevni izgled.

Bantu Čvorovi

Postoji veza između svih kovrdžava djevojke i da se ne može vidjeti mnogo lakše nego u frizure dijelimo među tipovima kose. Svaki frizura nije ograničen na određene tipove kose, tako korak izvan vaše udobnosti kosu da prihvate novi stil bez oštećenja sa svojim uvojcima. Kovrdžave djevojke potrebno kako bi zaštitili svoje delikatne niti, i dok toplota se pravilno koristi je u redu, to nije uvijek idealno ili želio. Ako želite velike, lupanje kovrče koje će trajati onda pokušati Bantu čvorova za zabavu heatless nebo.

Ovaj stil vam omogućiti da rock ozbiljan lokne bez korištenja topline i sve što radite je dopuštajući kosa zavojnica i curl oko sebe da se održi na kovrče duže i bolje. Kako o tome? Vaša kosa radi sav posao za vas!

10 Easy frizura

Problemi Bedhead? Ne boj se moj tip 2 wavies i labave kovrdžav. Evo deset super lako stilova stvoriti uz minimalne dodatne opreme i vremena. Neka vaš valovi stvaraju ljepotu i šarm za sve te izgled koji se može postići na najfiniji fine ili najdeblji debelih talasa možete baciti na njih. Zabavite se uz izgled i pribor kao funky i zabava trake za glavu mogu se naći svuda.

load...

Dutch Waterfall Braid

Abby od Twist Me Pretty zapravo ima ravnu kosu, ali uvijek se odnosi blagi valovi joj uvojcima za nju kreativne stilove. Ovaj holandski vodopad pletenicu zapravo izgleda divno na svoj pravi valova i blago kovrče. Ovaj vodopad pletenica zapravo postaje sve bolji sa vremenom i prekrasan pogled po sebi ili kada dodajete dekorativne ukosnice ili manju za glavu.

Lako Messy Bun

Kovrčava Penny je omiljena među wavies, kovrdžav, i ovde u NaturallyCurly! Ima fab kosu i koristi svoje talase u svoju korist da joj volumen stilova. Neuredni lepinja je toliko popularan i lako stvoriti. Ovdje je brz "izaći iz kuće u minutu" stil koji je odličan za zaštitu vašeg kraja ili produžavanje da nevoljeno dan za pranje veša često odlaže. Ovaj stil čini zadivljujući Updo za svečane prilike, kao i

Valovita kosa nije lopta nered već platno za veličinu. Prihvati talasa i omogućiti istinsku lepotu tvoju kosu da kroz sjaj.

load...