Život posle štete: Suočavanje dok se oporavlja od oštećenja toplote | BA.inspinre.com
Modu

Život posle štete: Suočavanje dok se oporavlja od oštećenja toplote

Život posle štete: Suočavanje dok se oporavlja od oštećenja toplote

Moje 4c svici nije mogao održati ispravljanje spasiti svoje živote, tako da kada sam napravio je svjesna odluka da se moja kosa pritisne nakon skoro 4 godine, možete zamisliti kako je kul moje ponašanje je bilo dok sam sedeo u salonu stolici. Ja je čak došao do trgovine sa kosom već oprati i blow-sušena. Ne otkako sam se našao u kuhinji moj najbolji prijatelj je u pravu prije nego što student diplomiranja nekoliko godina unazad da sam čak i video vruće češalj. Iskreno, nije ni mislio da će držati, ali je nakon opsežnog istraživanja i prilično detaljno razgovor sa frizer na crnu frizerski salon u Los Angelesu u vezi sa mojim prirodna tekstura, mislio sam da ću mu dati šansu.

S obzirom da sam koristiti samo za moju kosu u većini prirodnom stanju, svaki put kad se moja kosa Pritisnuo sam da sam teško prepoznati.

Izašla sam iz salona osjećaj potpuno nov, divila mom stvarna dužina u svakom prozoru s punim kose flipsa svaku priliku sam dobio! šteta Heat je od toga da moj um. Nakon otprilike tri tjedna kako se očekuje, moje kovrdže su počeli da se vraćali na scenu, počevši sa mojim rubovima, a onda moji koreni. Frizer mi je rekao Nekada sam previše ulja u kosi posljednji put i ako sam odlučio da se vratim ona bi se složila da je oprati za mene. Na ovaj način, ravno tekstura će trajati duže. Feeling malo arogantan o svestranosti i oporaviti moje kose, odlučio sam, zašto ne? Napravio sam još jedan sastanak da vidimo koliko je ravna kosa mi mogli dobiti. Dio mene potcijenila ruku bilo frizera ide gore protiv moje kovrče.

load...

Da skratim priču, ponovo sam izašao iz radnje sa bestežinsko pernate flips i lokne da još jednom pokazao svoju pravu dužinu.

To je trajalo oko mjesec dana, što je duže nego što sam očekivao. Kad sam se umorio od toga i da je spremna za pranje, užas koji je šteta topline brzo uslijedile. Nepotrebno je reći, bio sam potpuno ponižena! Scraggly i djelomično ispravio krajevima sa ne pravi pregib na vidiku je sada moja noćna mora. Odmah sam sebe krivila, razmišljajući posegnu za škare kao kazna za aroganciju i zanemarivanja.

Odmah sam sebe krivila, razmišljajući posegnu za škare kao kazna za aroganciju i zanemarivanja.

Jedan od mojih prijatelja morao da me pozivaju da druge alternative, samo da ne bih prekini. Prije nego što sam znao da sam se našao natrag na računalu rade istu količinu opsežnog istraživanja za tretmane kao što sam učinio da frizerski salon na prvom mjestu. Gledao sam nešto što je ličilo hiljadu video i izvukao nekoliko proteina tretmana za suzbijanje štete. Nakon nekoliko tjedana, polako, ali sigurno moje kovrče su počeli da se vrati, ali nekoliko kraja na desnoj strani moje glave i dalje pravo. Znao sam da nije bilo povratka za mog kraja, jer nisam imao trim u dosta vremena. Znao sam da su prilično mrtvi i nestali.

Nakon prihvatanja, počeo sam da se inovativne sa tehnikama manipulacije kosu i polako raste nazad. Znao sam jer mi je kraj su pravo da im se činilo nema kraja. Uzeo sam mini minival šipke i nakon uvijanja kosa mi bih ih stavio na krajevima stvoriti iluziju kovrče.

Znao sam da su prilično mrtvi i nestali.

Na moje iznenađenje, svi se dopao krajnji rezultat, uključujući i mene.

Ti bi biti iznenađeni da vidimo šta se dešava kad se kreativni i naći različite načine kako bi se suprotstavili posljedice štete topline. Prva stvar koju treba zapamtiti je da to nije kraj svijeta, a postoje mnogi načini za borbu protiv oštećenja topline. Možete polude početku - morate to vrijeme za paniku i proces šta se dešava - ali ne ostaju tamo.

Moj savjet tebi

Smiri se, diši. Stavi kosu dalje i postaviti sve tu energiju gradi iz paniku u svojim istraživanjima.

Drugo, imajte na umu da će to potrajati i neće biti instant; tako praktikuju strpljenje sa kosom. To će biti teško u početku, ali obećavam da će lakše dok se krećete na broj 3. 

load...

Treće, koristim ovu priliku da daju svoju kosu i ruke pauzu da isprobaju nove zaštitne stilova. Kada vaša kosa je daleko, sigurno ćete provesti manje vremena zabrinut zbog toga, jer nećeš ni vidjeti, tako da samo napred i dobiti obrtima, pokušajte kukičanje pletenice ili pronaći novu periku. Pokušajte da odaberete inovacije i strpljenje preko panike i Sheers, na kraju to je samo još jedan put, a to znači još jednu priliku da uče i budu inspirisani.

Predivna si u svakom slucaju, a ja mogu da vidim odavde.

Pratite Khadija na Instagram @thepoetessdij i pratite njen personal blog, The90sAesthetic.com 

load...