Zbog toga je prirodno putovanje kose toliko stresno | BA.inspinre.com
Modu

Zbog toga je prirodno putovanje kose toliko stresno

Zbog toga je prirodno putovanje kose toliko stresno

Brzo naprijed kasnije dvije godine. Moje za njegu kose rutina postala mnogo više stresan nego što je to bilo. Ako ovo iskustvo zvuči previše poznato, ne brinite, ja sam u tvojim cipelama.

Evo tri glavna razloga vaša kosa putovanje je postao dosadan:

Vaša kosa je duža

Imam oko 20 centimetara coily, tip 4 kose. Davno su prošli dani kada će moj dan za pranje rutinu trajati dva do tri sata od početka do kraja. Uz dužu kosu, ja nalazim da je svaki korak mog režima traje duže. Sada mi treba da izgrade barem četiri sata u potpunosti imaju tendenciju da svoju kosu. Napravio sam smještaj za činjenicu da je moja kosa, na njegovu dužinu, treba više vremena i brige.

load...

Kao što je vaša kosa više raste, morat ćete prilagoditi svoje vrijeme očekivanja.

Ti si više ne nadahnutog

Kada sam prvi put otišao prirodno, pratio sam na desetine blogera i vloggers. Bukvalno sam izbalavljena masti, sočan Fros i obrtima ceo dan. Prirodna kosa je život. Međutim, kao što sam više navikao na moje zavojnice i Kinks, prestao sam tražeći curlfriends s kim da dijele savjete i trikove. Što više sam se izolirani od zajednice prirodna kosa, manje mi je stalo za moju kosu.

Tokom godina, otkrio sam da se bave sa drugim Naturals omogućuje ne samo ja da idu u korak sa najnovijim tehnikama u njegu kose, isto tako me inspiriše njegovati moje mane.

Život promijenio

Možda ste novi mama ili kao ja, ti si upravo započeo novu karijeru. Nepotrebno je naglasiti, život je postao puno zaposleniji. Vas uhvate između obavljajući poslove, hvatajući se s prijateljima i obitelji, kao i prilagođavanje na novu ulogu i odgovornosti.

Vjeruj mi, razumijem kako drastične život promjene mogu ostaviti jedan s malo vremena da se brine za svoju kosu. Evo šta bih predlažemo: pojednostaviti režim svoj njegu kose. Nego proces 24-korak sa trideset različitih proizvoda, zadržati osnovne. Očistiti, duboko stanje, ispiranje, pečat, i zaštitne stilu. Učiniti ono što mogu kako bi vaša kosa zdrava bez ludim.

Je svoj prirodni put kosu stresan? Ako je tako, na koji način? Kako se podešavanjem prakse za njegu kose?

load...