Zašto tkati iritiše vašu kožu i šta treba učiniti | BA.inspinre.com
Modu

Zašto tkati iritiše vašu kožu i šta treba učiniti

Zašto tkati iritiše vašu kožu i šta treba učiniti

Imam kosu koja je mekana, ali kao pletenice i tkanja, ali kosa oni pletenicu iritiraju skalp potrebna pomoć! Sintetički kosu koje koriste iritira moje vlasište i treba da znate moj tip kose i koje proizvode kako bi moja kosa meka!

Odgovor

Ovo je zaista tri dijela pitanje, ali ovdje ide: Za odluku o vašem tipu kose pogledajte naš kviz kosu kucanje i sve o gustoće, širina, poroznost i obrazac na kosi ovdje: Hairtype Quiz

Sada, idemo u zašto je vaš pletenice to iritira i rade na mekoću.

Iritacije na sintetičke kose

I ja sam imala loša iskustva sa nastavcima. Razlog se to dogodi je zato što je alkalno lužinom premaz na pletenica kosu ste kupili proizvesti habanje ili proizvod otporan na toplotu. To može izazvati iritaciju ili crvene welts duž linije kose. Patila sam od welts uz potiljak sve vrijeme i nikada nije shvatio da je ovo uzrok.

load...
Kako popraviti problem

Tu je super, jednostavno rješenje koje zahtijeva vode i jabukovog sirćeta. Jednostavno oprati ili potopiti kosu u vodi + ACV mix (sudoper pun čiste vode i 1 šoljica ACV) za oko 15 min. Za uklanjanje premaza, vidjet ćete bijeli film pojaviti u vodi. Uklonite kosu, dobro isprati, i ostavite da se klima suha.

Sirće Ispiranje na Kanekalon - Prep za Box pletenice

Kako omekšati prirodnu kosu

Osobe koje pate od grube kose može se baviti gomilanje proizvoda, ne vlaži ispravno, previše proteina, ili samo prekomjerne suhoća. To ovisi o tome što se zapravo događa u potpunosti riješili problem, ali evo go-tos za omekšavanje kose.

Duboko stanje na dan pranja

Duboko stanje da vrati u život i obnovu zanoktica privremeno. To ide uz dodavanje mekoću grubo kose šamponiranja. Samo to uradi! Koristeći kapuljačom za kosu ili grijanje kapa će širenja ekstra mekoću.

Dodavanje ovlaživači za kosu dijeta

Ovlaživači pomoći da zadrži vlagu na pramenove. Glicerina ili meda su popularni ovlaživača i mogu biti dodan u vašu uređaja za dodatnu vlagu.

Koristite šampon ili šampon ako imate naslage

Možda zajedno oprati često, ali šampona i dalje imaju mjesto u kovrdžave djevojka život. Kosa akumulira proizvod nagomilavanje prekovremeni rad i sa povećanim nanošenja proizvoda, tako da ćete trebati šampon, glina, ili zob voda čisti kosu i povratiti svoju prirodnu mekoću.

load...