Zašto su aminokiseline važne | BA.inspinre.com
Modu

Zašto su aminokiseline važne

Zašto su aminokiseline važne

Bilo da ste iskusni prirodni veteran ili početnik koji je upravo imala veliki odrezak, velike su šanse da ste naišli na obilje informacija o svim od važnih faktora koji čine za zdravu putovanje prirodne kose.

Je 'aminokiseline' naići na ekranu jednom ili dva puta? Vi znate da treba obratiti pažnju na ove hranjive tvari, ali ne sasvim siguran zašto. Pa, evo slom o tome zašto su oni važni na svoj ukupni režim zdravlje i kose.

Amino kiseline su potpuno prirodni mikronutrijenata, koje imaju značajne prednosti, kao što podržava rast kose. Oni su blokovi zgrada protein vašeg tela.

Prema doktori AminoAcidStudies.org, "Amino kiseline su potpuno prirodni mikronutrijenata, koje imaju vrlo značajne prednosti kao što podržava rast kose, održavanje hrskavice u zglobovima (tretiranje artritisa), poboljšava cirkulaciju, imunitet, i drugi."

load...

Vaša koža im je potrebna

Istraživanja su pokazala da aminokiselina putem suplemenata i tematska kozmetičkih proizvoda može dovesti do ujednačen ten, poboljšati izgled - bore, fine linije, sunce mjesta, strije, i još mnogo toga.

Postoje 4 glavna aminokiselina za njegu kože:

 1. Prolin
 2. Glicin
 3. Leucin
 4. Lizin

Zajedno, oni rade zajedno kako bi osigurali antioksidans ovlasti za jačanje kože i djeluje kao piling za jačanje zadržavanje vlage na novijim sloj kože ispod vaše Epiderm (vanjski sloj). Vaš drugim slojevima potkožnog i Dermis jednako koristi od aminokiselina za njih štiti od potencijalno štetnih faktora okoliša. Zbog toga, amino kiseline se koristi u raznim proizvodima protiv starenja. Da znam kaže da možda adut popularni 'alfa hidroksi sistem "u efikasnosti kada je u pitanju zaglađivanje kože i poboljšanje čak ton. Trenutno, postoje 2 popularno tretmana aminokiselina: AFA (kiselina Filaggrin Antioksidansi) i amino Genesis. 

Uslovi kože da vide poboljšanje u odnosu na proizvode s visokim sadržajem aminokiselina:

 • Rosacea
 • Psorijaza
 • Hronični dermatitis

Vaše telo ih treba

Amino kiseline se može ugraditi u svoju ishranu da iskoriste prednosti njima, kao dobro. Zeleniš, ribe, orasi, grah i soja su svi bogati u gore aminokiselina, koji su dokazali da poboljšaju svoj imunitet, ublažiti bol onih koji boluju od fibromialgije, pa čak i prirodnim snom vašeg tela. Prema studiji Sveučilišta u Arizoni biokemiju, vaše tijelo proizvodi 10 od ukupno 20 aminokiselina. Ostalih 10 mora biti isporučen hranom.

Mi proizvodimo ovih 10 aminokiselina:

 1. Alanin
 2. Asparagina
 3. Asparaginska kiselina
 4. Cistein
 5. Glutaminska kiselina
 6. Glutamina
 7. Glicin
 8. Prolin
 9. Serin
 10. Tirozin
 1. Arginin
 2. Histidin
 3. Izoleucin
 4. Leucin
 5. Lizin
 6. Metionin
 7. Fenilalanin
 8. Treonin
 9. Triptofan
 10. Valin

Tvoja kosa im treba

load...

Amino kiseline su ti gradivni blokovi proteina. 3 sloja kože, zanoktica, korteks, i medule, potrebna aminokiselina za nekoliko stvari. L-lizin pozitivno utječe na sintezu kolagena u kosi, koji poboljšava elastičnost - to znači bouncier kovrče za vas. Takođe smanjuje dnevni gubitak i prorjeđuje - konkretno, androgene alopecije.

Sljedeće ishrane i dopunski serumi tretman aminokiselina mogu se naći u vašem lokalnom prirodnom dućan:

 • Now Foods Amino Kompletna Caps
 • Bragg Liquid Aminos
 • BSN Amino X- Lubenica
 • Vitacost L-Lizin kapsule

Također možete dobiti svoj amino fix kiselina s ovim kose proizvodi:

 • Curl Junkie Beauticurls jačanje kose
 • Bobeam Rootz Biljni dlake uzgajivače šampon Bar
 • Kovrčava kosa Solutions tretman šampon
load...