Zašto se ja povezujem sa devojkama u Pretoriji? | BA.inspinre.com
Modu

Zašto se ja povezujem sa devojkama u Pretoriji?

Zašto se ja povezujem sa devojkama u Pretoriji?

2016. Godine, broj studenata u Pretoria srednjih škola u Južnoj Africi su protestovali protiv administracije njihove škole, jer im je rečeno da nije prihvatljivo da nose svoju kosu u svom prirodnom stanju.

 Ove mlade djevojke stoje njihove zemaljske prema viši organizacija Impresionirao me više nego ovi učenici mogu zamisliti.

Foto ljubaznošću Daily Maverick / Greg Nicolson

Ništa boli gore nego osjećaj da se, kada su čuli da je prirodna karakteristika tvoj nije lijep i da ga treba "ispraviti". U dobi od šest godina, dobio sam svoju prvu Relaxer i to će nastaviti da se uradi svaka 3 mjeseca ili tako nešto. Sjećam se opekotine sam osetila i mrzim vremena da sam morao sjesti ispod žaru kosu, umjesto igranja van sa svojim prijateljima.

load...

Iako, moja kosa je bila "poseban" i "plemenitih" sam želeo da imam ravnu kosu kao moj kolega. Ponekad bih čak i zavidim mojih školskih drugova, jer barem njihova kosa je prirodno pravo, za razliku od mene. U mom percepcija moja kosa je bila isključivo lepa zbog dodatne napore uzeti i moji drugovi iz razreda nije morao proći kroz istu borbu kao i ja.

U jednom trenutku nekoliko drugova u pitanje da li je moja kosa je prirodno pravo također.

"Da", slagao sam.

"Pa, onda imate sreće, jer je crna kosa nije prekrasna" jedan od njih odgovorio. I to je bilo to, osjećaj srama imate kada prirodna obilježja smatra se negativnim osobinu.

Nikome da prirodna karakteristika njihova nije prekrasna je često vrlo štetno. To utiče ne samo na svoje emocionalno stanje, ali i njihovo samopouzdanje.

Posebno u vremenima poput ovih - u kojima (društveni) mediji prikazuju ljepotu ideala koje ne odražavaju realnost i raznolikost - škola treba učiti djecu da budu pozitivni, sigurno i realan. Škole bi trebale biti primjer, kao i sigurno mesto za studente. A škola može biti siguran-mjesto koje prenosi osjećaj prihvaćanja mladima. To se može postići davanjem radionica o samoljublja, (tijelo) pozitivnost i tako dalje. Međutim, odnos radnika treba da prenese osjećaj prihvatanja i to počinje sa edukacijom članova osoblja. Ponašanje Pretoria High School fakultet je čin neznanja. Studenti stoje njihove zemlje ne samo doprinosi edukaciji osoblja škole, ali su snažan primjer za mnoge druge koji se bore da prihvate svoje prirodne krune. Znajući koliko je teško ovo, ja sam vrlo zahvalan i ponosan ovih studenata.

load...