Zašto sam prestala da ispravim kosu pre 4 godine | BA.inspinre.com
Modu

Zašto sam prestala da ispravim kosu pre 4 godine

Zašto sam prestala da ispravim kosu pre 4 godine

Kad god bih ispraviti svoju kosu, moj tata bi me pitaju zašto sam gubim vrijeme i čineći miris kuće. Bez obzira na to koliko sam poblentavim otvoren prozor u kupatilu ili raspršuje Febreeze, miris gori plastika dolazi iz mog stana željeza će na kraju proširila u cijeloj kući. Ali i dalje to svakako jeste. Na kraju krajeva, to je vrijedno dodatnog komplimente. U pravu ?!

Za veći dio srednje i srednju školu, elegantan, ravna kosa je stil izbora.

Ja bih provesti bezbroj nedeljnih popodneva stoji ispred ogledala kupatila ispravljanje moja kosa, što nije bio lak zadatak; trebalo mi je dva sata da se završi. U to vrijeme, nisam znala kako da se pravilno brinuti o moje prirodno kovrčavu kosu ili šta proizvode za upotrebu ili čak šta šteta vrućina je bila. Moje kovrče su Subpar i bio sam pojma zašto.

Bio sam jednostavno preko toga. Nije bilo ah-ha, eureka trenutak.

load...

Nisam mogao da se zamaram dodatni napor i održavanje. Sam izgubila strpljenje sa procesom. Imajući ravna kosa zaista mi nije nikakve sretniji, pa zašto i dalje to rade? Osim toga, bio sam počinje univerziteta i znao sam mogao raditi bolje stvari sa svojim vremenom. Za razliku od šminke, ispravljanje moja kosa nije povećati moje prirodne karakteristike - sve što je učinio je da izgledam kao druga osoba i usmrdeti moje kuće!

Brzo naprijed do današnjih dana.

Ja sam završio fakultet, a nisu ispravljene svoju kosu za više od četiri godine. Moje kovrče su u njihovom najboljem stanju ikada. Volim ih i ja sam ih prigrliti. Smešno, ali ovih dana sam se isto toliko, ili možda i više komplimenata na moje kovrčave kose nego ja kada je to bilo pravo. Izgleda definitivno da je pomak prihvatanja, zahvaljujući Instagram i Tumblr!

Iako ja nikad, ikad pomislio o ispravljanje, ja nisam protiv toga. Siguran sam da ću jednog dana možda želi da ispravi moju kosu, u stvari, sada da mi kovrče su u potpunosti obnovljena Zapravo osjećati ugodnije tome. Ja jednostavno ne čine ga u nedjelju popodne posao.

Pazi mi video

Koliko dugo si nestao bez ispravljanje vaše prirodno kovrčavu kosu? Javite mi u komentarima!

load...