Zašto sam počeo da gledam moju kovrčavu kosu kao poklon, a ne prokletstvo | BA.inspinre.com
Modu

Zašto sam počeo da gledam moju kovrčavu kosu kao poklon, a ne prokletstvo

Zašto sam počeo da gledam moju kovrčavu kosu kao poklon, a ne prokletstvo

Imati kovrdžava kosa je dar. Mi ne uvijek se tako osjećaju - da postavim kovrdžave na dan pranja - ali bez obzira na to gdje se nalazite na svom kovrdžave putovanje kose, pokušajte da gledaju svoj lokne kao poklon i siguran sam da nećete požaliti.

Grli moje kovrče mi je pomogao da se sa lakoćom sa sobom. Međutim, ja ću priznati da je potrebno dosta vremena.

Za veći dio mog života, nisam kao moj kovrče. Ja bih im se trgovalo za ravne kose - i manje kose - bez razmišljanja o tome dva puta. Nisam znao kako da se brinu za svoje kovrče, niti mi se njihov obim.

Odrastajući, samo sam htio da bude kao i svi ostali.

Zar nismo svi pokušavamo da se uklopi u i u dobi od 16 godina? Upravo sam se držao podalje od svega što me čini drugačije, uključujući i moju kosu. Počela sam ispravljanje moje kovrče i iako sam ispravljanje proces je prilično neugodno, nisam obuti moje kovrče kroz njega. To jest, sve dok nisam primijetio moju kosu tražim slame kao i tada sam znao da moram da promenim svoj način razmišljanja o mojoj kovrčave kose. Osvrćući se sada, mislim da je to smiješno kako sam se plašio ni to najmanja kap kiše.

load...

Zapravo učenje kako oprati i stil moje lokne zaista promenilo onako kako ja mislim o njima. Shvatio sam da je moj uvojci su dio mene koji moram prihvatiti. Morao sam da ih volim. Trebalo mi je dugo vremena da se cijeniti moje lokne - proces se nije dogodilo preko noći. To samo počeo jednom našao sam prave proizvode i tehnike koji su radili za njih.

Imati pozitivne misli o mojoj kovrče bio pravi igra changer.

Umjesto da sa opsesijom pramen kose koji ne bi pravilno uviti, odlučio sam da vidim svoju lokne kao nešto što me je jedinstven i drugačiji od svih ostalih. Sviđa mi se zove Curly One - nema toliko kovrdžav u Švicarskoj.

Mi imaju tendenciju da budu prestrogi prema sebi. Razmisli o tome - ne bi buljio u kosu još kovrdžav 'u presudi, zar ne? Ne bi trebalo da to radi kada je u pitanju vaše kovrče. Umjesto toga, ostani pozitivan!

Šta vam se sviđa o vašem kovrče?

Ono što bolje pitanje da pitam nego što želite o vašem kovrče? Dakle, mislim da od najmanje tri stvari koje volite o vašem kovrče i dijele ih u komentar ispod!

Ja ću prva: Stvarno mi se sviđa da je moja kosa je obiman, volim se nazivaju kovrdžave jedan u grupi, i volim kako frizure ostati u mjestu bolje kovrdžave kose.

load...