Zašto ne volim da perem svoju kovrdžavu kosu noću | BA.inspinre.com
Modu

Zašto ne volim da perem svoju kovrdžavu kosu noću

Zašto ne volim da perem svoju kovrdžavu kosu noću

To me boli glava.

No, doslovno - u ležećem položaju sa vlažnu kosu ne baš najbolje za Spoonie kao što sam ja. A dobrovoljno navala krvi u glavu? Ne hvala.

It Gets mat.

Od držim kovrče u DevaCut obliku, oni su prekratak da bi se pravilno ananas. Osim toga, ja sam previše lijen da savijaju moju kosu, tako svježe oprana i uslovljene kosa obično završava mat sljedećeg jutra.

Volim ljulja pranje i otići.

Velikih prirodnih kosa koja buja u cijeloj naporan dan, ja živim za to. Od Grlim ima kovrče preko super-lokne, to samo radi bolje za mene da zajedno pranja ili šampon ujutro dok se spremam za moj dan. Naravno, moram da se probudim oko 30 minuta ranije, ali to je dobro isplati, kako bi se postigla stil Uživam ljulja najviše.

load...

Rjesenje.

Ako je Crammed raspored poziva na zajednički pranje noć prije, volim da uradim neke hladnom vodom preko glave kao i moj konačni ispiranja. Onda sam završiti svoju kosu u mikrovlakana ručnik, vodeći računa da se izbegne trljanje ga protiv moje teksture. Dok sam se osuši moje tijelo off, ja dozvoliti da moja uvojci da rade svoju magiju sa peškirom i zrak dok istovremeno pazeći da ne bi privukli previše vlagu.

Iako to nije uvijek idealno, jedan od načina da se ubrza proces sušenja je povlačeći se dobri stari za kosu i difuzor prilog. S druge noći kada je moja glava pulsira sa hladnom, mokrom kosom na glavi i želim da se opustite mirno prije uspavljivanja, Koristio sam DevaFuser na nisku temperaturu, prolazeći preko svake sekcije kovrči brzo sa fokusom na skalp ( a ne dužina). Završio sam na sjednici sušenje off s hladnom šut za brzu udar hladnog vazduha da dam zanoktice malo ljubavi.

Jednom mi je kosa osjeća i gleda oko 70 posto suha, delim ga u kvadrantima, Ljigavo duboko prodire odsustvo-u na svakog od njih. Ja obično stvoriti zrnasto Bantu Čvorovi zadržati svaku sekciju u taktu. Sljedećeg jutra uzimam svaki odjeljak dolje i lagano opaperjati prstima da se oslobodi bilo ravnosti i stvoriti više od još oblikuju. Onda sam spritz sa obnavljanje kao oyin Ručno Sokovi i voće. 

Nakon ovih koraka sprečava matiranje, neželjeni glavobolju, ne zahtijeva toliko vremena posvećenost kao dva-Strand obrte, i mi omogućava da držim kovrče u nepromijenjenom stanju, tako da ne mogu pravilno Rock A pranje-i-go narednog dana.

Noći ili ujutro za pranje - što voliš?

Javite nam se na NaturallyCurly Facebook stranici.

Pročitajte kako bavim Self-Care Kroz Thrifting

Pratite me @DevriVelazquez / fotografije snimljene @thebenchmarc 

load...