Zašto je voda dobra za kovrčavu kosu | BA.inspinre.com
Modu

Zašto je voda dobra za kovrčavu kosu

Zašto je voda dobra za kovrčavu kosu

Osnivač Q-Redew · www.qredew.com

Voda i kosa imaju komplikovan odnos, a kovrdžav su zauvijek pokušavaju shvatiti.

Voda je u osnovi zdrave kose. Zdrava vlas kose može održavati odgovarajuću količinu vode, predstavljajući glatko, skokovito pregib obrazac - ni stan ni neposlušnu - kao okruženje oko promjene kosu. Ali ko ima kosu tako? Nažalost, ne i većina od nas!

Vode i kovrdžave kose

Poroznost

Različite tipove kose odgovoriti na vodi različito na osnovu njihove poroznosti. Glatko, niske poroznosti kose sa ravnim, zapečaćena zanoktice je najmanje pogođena relativne vlažnosti ili rosišta. Zanoktica održava odgovarajuću količinu vode u korteksu ne dozvoljava da vlaga teče u ili van i dovodi u zdrav, sjajnu kosu.

Na drugom kraju spektra je visoka poroznost kose. Da li prirodno porozni genetika ili oštećenja od kemikalija, topline, ili manipulacije, visoka poroznost kose ima poteškoća održavanje odgovarajuće vlage.

load...

Zanoktica je otvoren omogućava vode da se slobodno kreću unutar i izvan kose, stvarajući suhu, krhku kosu kada je vazduh suv i Puffy, neposlušnu kosu kada je vazduh vlažan. U nemogućnosti da sebi -regulate svojim potrebama vlagu, visoka poroznost kose treba vašu pomoć! Ovo može uključivati ​​dodavanje vode za brtvljenje i kada je vazduh kosu, ili odbijanja vode proizvode kada je vazduh vlažan.

Mnogi od nas pasti negdje u sredini između niske i visoke poroznosti, čineći naš odgovor na vlagu malo manje predvidivo.

VIŠE: Poroznost i kovrčavu kosu

Voda kao Refresher

Voda kao pare može biti odličan obnavljanje i Styler. Možete dobiti prednosti pare skočivši pod tušem s kapa za tuširanje, ili primjenom pare iz ručnih Q-Redew. Pare omekšava kosu što joj je omogućilo da se savija i promijeniti oblik. Ovo je odličan način da se osvježite i preoblikovati lokne spljošten strane dobar san ili rep.

Steam takođe radi posebno dobro kao Styler za kovrdžav koji imaju niti koje su manje porozni jer im kosa ne upije previše vlage.

Ako je vaša kosa je više porozan, možete koristiti parom osvježiti i preoblikovati ga. Trik je, međutim, dodati vlage polako. Budite oprezni da ne pretjerate u vašem stilu rutinu i izbjegavajte područja kose koji imaju tendenciju da frizz. Vi ne želite svoju kosu da upije previše vlage. Kada se pravilno koristi, pare može biti odličan alat za one koji se vijoriti "veći, to bolje" meke, pune glavu hidratizirana kosa - pogledajte volimo!

VIŠE: Revive Limp Zimski Curls sa Q-Redew

Voda kao tretman

Je "vlage" u svakom hidratantna proizvod je voda! Dodatni sastojci se dodaju na ove proizvode kao sredstvo za isporuku vode, ili dodati miris, boja i tekstura na proizvode. Ali ono što oni zaista pokušavaju da dostave je voda!

Izbjegli dodatne sastojke isporukom vode sa kosom preko pare. Pratite svoj tretman parom sa brtvilo za zaključavanje u obnovljenoj vlage.

Još jedan jednostavan način za počastiti više vlage je stavljanjem ovlaživač u spavaću sobu koja će dodati vlagu natrag u zrak i kosu dok spavate.

load...

VIŠE: Top 5 Sastojci za njega i Više

Kada Izbjegavajte vodu

Izbjegavajte skidanje dlaka svojih prirodnih ulja sa previše rewetting i šamponiranje. Prirodna ulja koja kožu glave proizvodi su neophodne da bi nivo vlažnosti u kosi uravnotežen i zdrav posebno ako vaša kosa je porozna.

Ne skidaju zaštitnu barijeru prirode s vodom i deterdžentom. Čišćenje kosu vodom svaki drugi dan na većini će zadržati vašu kosu čistom i hidratizirana.

Pazite rewetting i izlazi u hladnim zimskim zrak mokre kose. Frozen kosa je sklona pucanju!

VIŠE: Koliko često perete kosu?

Vode i vrijeme

Voda u okruženju uvijek fluktuira. Ovo je izazov. Ako točke rosišta ostao dosljedan dana u dan i tijekom cijele godine, mi bismo imali priliku da shvatim šta naše potrebe za kosu, a onda jednostavno ponavljam, ponavljam, ponovite. No svakodnevno kosu izazove! Kako je lako život bio!

Realnost je da svake sezone je drugačiji, tako da ćemo morati da se prilagode umjesto toga. Hladno, suho doba može zahtijevati uvođenje više vode isporučene uz upotrebu emolijenasa i kreme za izbjeći lomljive kose. Toplo, vlažno mjeseci može zahtijevati više gel za oblikovanje definisati vaše lokne i ograničiti kovrdžanje.

Cilj je da se to pravo većinu vremena, napraviti dobar predviđanja i reagirati na potrebu o vlažnosti vaše kose.

VIŠE: LOC Metoda za hidratantna Winter Hair

load...