Zašto je ulje roucou još bolje za kosu nego arganovo ulje | BA.inspinre.com
Modu

Zašto je ulje roucou još bolje za kosu nego arganovo ulje

Zašto je ulje roucou još bolje za kosu nego arganovo ulje

Roucou ulje dolazi iz postrojenja anato, koja je poreklom iz amazonskoj prašumi, Africi, pa čak i Azije. Ova zimzelena grm poznat je i kao Bixa i Achiote i ponekad se naziva ruž stabla zbog ružičastim cvijećem i trnovit crvenog voća. Ulje dolazi iz javlja ploda u prilogu u obliku srca lišća i cvetanja tokom cijele godine na februar do aprila i okt-Nov što je dva najzastupljeniji perioda. Voće je ovalnog oblika ima 2 ventila i prekrivena brojnim mekim, jarko crvene bodlje koje sadrže oko 50 semena. Te sjemenke su pokriveni u Vermillion premaz, koji je stvarni izvor umiruće moći voća.

Ulje se bere iz sjemena ove u obliku srca voća i bogatih boja se koristi kao boja. Roucou ulje je bogato beta-karotenom, zajedno sa ellagic kiseline, koja pomaže da se neutralizira slobodne radikale. Roucou sjemenke sadrže alfa i beta-karotenoida, proteini, saharoza, celuloza, bixaghanene, bixeine, bixol, crocetin, ishwarane, isobixiine, phenylanine, salicilna kiselina, treonin, kiselina tomentosa, i triptofan. Seme se koriste da bi čajeva, adstrigense, i anti-upalni proizvoda za liječenje dizenterije, groznice i kožnih problema. Bilo je čak i koristi kao antivenin protiv ugriza zmija. Danas, bojenje moć sjemena stvara šarene pasta za bojenje sira, juhe, a često zamijenjen šafrana.

load...

Prednosti Roucou ulje za kosu

Roucou ulje se zove kosa šaptač zbog neverovatno kreme za sunčanje, antioksidansi, pa čak i fotografija zaštitna svojstva. Ona također ima antibakterijska i antiseptička svojstva, što je odlično za vlasište. Najveći doprinos kosa će biti zaštita daje od UV zraka i opekotina da vlasište lako mogu patiti.

Roucou pomaže kod bojenja kose jer je 100 puta bogatija beta-karotena nego mrkva i ulje stimulira proizvodnju melanina, koji je odgovoran za prirodne boje kose. Melanin drži sive i kovrdžanja na zaljev i Roucou ulja niže oštećenja ćelija od izlaganja suncu. To samo znači da pomaže kod starenja kose! Je ovlaživači u naftnoj pomoć sa hidrataciju kose, otpetljava i pomoći da dodate sjaj kose.

Roucou ulje protiv Arganovo ulje za kosu

Sada, mnogi bi se pretpostaviti da će ovo biti nepravedna borba. Arganovo ulje je kovrdžava djevojčice draga imovine, ali Roucou ulje je pobjednik jer može učiniti sve što je arganovo ulje može učiniti, ali uz izuzetno dodatni bonus da je ugrađen SPF. To je razlog zašto mnogi reklamira Roucou ulje kao novi arganovo ulje i dok se čini teško pronaći po sebi, nekoliko brendova dodajući da u eliksira kao Davines OI All in One mlijeko.

Iako može biti teško pronaći sada, žeđ je na i mi ćemo se uskoro vidjeti više od ovog ulja u eliksira u više proizvoda.

Sljedeću lekciju:

Saznajte kako napraviti tretman vruće ulje

Ljubav ulja? Ovo su najpopularniji ulja za kovrčave kose.

U kosu kolotečinu? Pratite nas na Instagram za inspiraciju.

Sviđa ono što vidite? Za više članaka kao što je ovaj, prijavite se na naš newsletter!

load...