Zašto je svila dobra za kosu? | BA.inspinre.com
Modu

Zašto je svila dobra za kosu?

Zašto je svila dobra za kosu?

Svile crvi nisu najljepših životinja, ali ono što oni proizvode mogu napraviti razliku u način na koji gledate preko noći - doslovno.

Svila amino kiseline su mali proteini koji vežu sićušne vlakana u svili i koriste se za sprečavanje dehidracije --a ključni element za kosu i kozmetičkih proizvoda. Iako su prirodni, svila amino kiseline su životinjski proizvodi (kao u, oni dolaze od životinja - svile crv). Proteini iz svile amino kiseline su također vodi rastvorljivi, što čini svila lako komponentu, i zdrava, za većinu kose i kozmetičkih proizvoda.

Noćenje Sensation

Žene sa kovrdžava kosa slažu da primijetiti malo ili nimalo lomljenja kada koriste svilenu jastučnicu noću. Svila jastučnice pomoći da zadrži prijeko potrebne vlage u kosi. Kovrdžava i coily kosa ima tendenciju da bude vrlo suha, tako da je potrebno što više vlage kao što mogu dobiti. Ove jastučnica će također pomoći ako imate problema sa zapetljavanje i čvorova.

Svila sadrži 18 esencijalnih i ne-esencijalnih aminokiselina, a aminokiseline su pravi "gradivni blokovi" ljudskog tijela. Oni pomažu da se izgradi i popravak tkiva, oblik antitijela u borbi protiv bakterija i pomoći prenosi kisik kroz tijelo, što naravno "popravke sebe" između sati 10:00-02:00. Tako spava u svili PJs možda nije loša ideja, jer to može pomoći vašoj koži da diše i popravi se kao da spavaš.

load...

Štiti od Elements

Ne morate da se ograničite na svili u spavaćoj sobi, svila mogu da nastave da rade za vas tokom dana u obliku marame. Bez obzira na osjećaj za stil, vi ste sigurni da ste pronašli obrazac, boju i dužinu koja može raditi za vas. Koristite marame vezati kosu noću i osigurati neke metalne kopče, nositi na posao, ili zaštititi kosu od elemenata kada ste na otvorenom. 

Jača i Seals

Postoji veliki broj proizvoda koji novčić njihovo ime na svili sam - Biosilk i Silk elementi su samo dva. Međutim, veliki broj frizerskih i kozmetičkih njegu hvaliti sadrže svilu kao svoj ključni sastojak. Kad god se svilene aminokiseline primijeniti na kosu, proteini se vežu za prirodni keratin u kosi i pomoći za jačanje kose i štiti od gubitka vlage. Svila također pomaže u obnovi oštećenu kosu kao dobro.

Borbe bore

Proizvodi koji sadrže svile za njegu lica i kože, kao što su Avon Skin So Soft Signature Silk stvari ima antioksidativno koje mogu pomoći u borbi protiv bora. Svile u kozmetičkih proizvoda pomaže da pružaju neophodnu vlažnost kože i ostavili kožu glatkom i mekom.

Sljedeći: 3 načina da veže marama

load...