Zar niko nema vremena za tu prirodnu rutinu kose? | BA.inspinre.com
Modu

Zar niko nema vremena za tu prirodnu rutinu kose?

Zar niko nema vremena za tu prirodnu rutinu kose?

Volim biti prirodno. Većina žena koje su prestali hemijski mijenjaju svoje teksture kosa dijele isti osjećaj, ali čak i sa svim veličini postoje neke nedostatke.

Koliko mogu reći da vole vrijeme koje je potrebno da svoju kosu? Nije puno, ako troše mukotrpan sati uvijanje, curling, pletenica, pranje, otpetljava, prašine ili ispravljanje.

Prirodna kosa se priprema i ne kažem opuštena kosa ne, ali postoje neke jednostavnije rutine i tehnike za opuštenu kosu koja nisu efikasni s prirodnom kosom. Sve što je potrebno je priprema, vještina i strpljenje za prakse koje smanjuju stil i održavanje vremena.

Je prirodna kosa previše vremena?

Smanjiti svoju rutinu na pola

Vjerovali ili ne, ali možete skratila kosu rutinu put u pola pukim priprema pred svečano će početi. Znam da izgleda kao da dodajete više vremena za svoju rutinu, ali obećavam vam pravo Prepping je potrebno da se postigne glatka, brže rutina. Kada sam koristio šampon, ja bih to pre-poo i omogućiti ulje sjesti na moju kosu za najmanje sat vremena da bi doživljaj čišćenja nježnijeg i ugodan. Doing unaprijed poo preko noći je druga opcija. Bez obzira na vrijeme može biti, te dodatnih nekoliko minuta smanjiti vrijeme pod tušem eliminacijom korak unazad od zaplete.

load...

Prepping može biti bilo šta od pazeći sve vaše alati su pri ruci prije nego što počnete stil da nosite satena haube noću, tako da ne probudi u gnijezdo ptice. Ako imate da se zaustavi da pronađu ukosnicu ili iskočiti iz tuš da biste dobili svoj uređaj, onda ste u zaustavljanju svoj tok i dodavanja dodatnih nepotrebnih vremena za svoju rutinu. Bez obzira na proizvode ili alata će vam olakšati rutinske / stil, pobrinite se da su dostupni prije rukovanja kosu.

FOTO IZVOR: DONEDO

Keep It Short

Nije tajna da je kratka kosa brzo kose i sa pravom stilu možete smanjiti svoju rutinu na pola! TWA, fade, Pixie rez, ćelav... Svi ovi stilovi su svježe i funky za 2014. Godinu tako da ne spavaju na ovu priliku da bude šik kao i pojačava svoj minimalistički igra.

FOTO IZVOR: CARMEN OD moja prirodna Sistas

Ne odlažite

Odugovlačenje? Ne, ne možemo priuštiti. Ne možete priuštiti glavobolju od čeka do last minute učiniti vašu kosu ili gurati pranje kose dok ptice počnu da se kokošinjac! Sve ti je da proces duže i teže dok se bavite super suho razvezane kosu ili imaju samo nekoliko minuta, a vi se žure i završiti traje duže. Stvoriti funkcionalan raspored i držati. Neka to bude prioritet bilo da govorimo o pranje kose, uvijanje, ili samo nešto zahtijeva fokus.

Zaštitna stajling

Ovaj proces može biti dug, ali je ušteda vremena je toliko isplati! Mnogi zaštitni stilova smanjiti jutarnju rutinu za 90%, jer ujutro zahtijeva samo uklanjanja poklopca motora / šal i spritzing vaše veze sa svojim sprej bocu. Obrtima, pletenice, podignute frizure, pa čak i punđe može sačuvati preko noći sa pravilnim Prepping i zahtijevaju malo ili nimalo dodira-up tokom dana. Nekoliko sati da se stvori kosu remek-djelo može pretvoriti u bogatstvo slobodnog vremena za svakodnevno održavanje.

FOTO IZVOR: CHIME EDWARDS

load...

Stavi maramu na njemu

Pribor su najbolji prijatelji kovrčave djevojke! Kape, lukove, ukosnice, šalovi, trake za glavu... Spisak je beskrajan i oni su savršeni kada si imao loš dan za kosu ili se crunched na vrijeme. Možete doteram rep sa lukom ili pretvoriti ga u punđu i dodati malo bedazzled ukosnice. Možete vezati svoj multi-boji šal u sladak trendi stilu koji će izaći iz kuće u trenu.

Odlazak Devri je tutorial na 3 načina vezati šal i biti na veseo način brže nego što može reći, "ono što loš dan kosu?"

FOTO IZVOR: LAILA Fusion KULTURA
load...