Wen tužba za negu kose: Ono što stvarno želimo znati o gubitku kose | BA.inspinre.com
Modu

Wen tužba za negu kose: Ono što stvarno želimo znati o gubitku kose

Wen tužba za negu kose: Ono što stvarno želimo znati o gubitku kose

Verovatno ste videli sveprisutni inata za WEN od Chaz Dean proizvoda i možda čuli o pritužbi klijenata gubitka kose uzrokovan njihovim čišćenje uređaja. Najnovije vijesti u saga koja je počela 2014. Godine i nastavio s FDA istrage ovog ljeta je da WEN i svoje marketinške kompanije, Guthy Renker, su postigli preliminarni naselje za 26 miliona € u klasi tužbu.

Ono što ja znam o slučaju?

Bez obzira na mnoge pozitivne kritike svojih proizvoda Wen je pogođena kontroverze u posljednjih nekoliko godina. FDA je dobila "127 negativnih izvještaja događaj direktno od potrošača o WEN... Najveći broj prijava ikada u vezi sa bilo kojim kozmetičkim kose čišćenje proizvoda." Žalbe tvrdio da Wena čišćenje uređaja izazvala štetnih događaja, kao što su, "gubitak kose, lom, proćelav , svrab i osip. "u srpnju ove godine, FDA je pokrenula istragu ovih izvještaja i otkrio" 21.000 pritužbi direktno Chaz Dean i Guthy Renker "

load...

FDA Istraga pratio manji u klasi akcija tužbe protiv WEN početkom 2014. Godine i većeg tužbi više od 200 žena u 40 država. CBS Lokalne novosti prijavio da je federalni sudija dala preliminarno odobrenje na 26 miliona € naselja. Wen je dao izjavu da su njihovi proizvodi sigurni i oni su odlučili da se nastane prije nego se podvrgnu skupe parnice. Uprkos istrage i tužbe FDA Wen proizvodi se i dalje prodaje kompanije i njenih trgovaca. 

Ono što zaista želimo znati

Jedan od elemenata predmeta koje su izazvale različite reakcije je da li WEN proizvodi mogu zapravo krivi za gubitak kose, a posebno zbog začepljenih pora u vlasište. U Twitter odgovor na zabrinutost kupaca 24. Oktobra 2016. Godine, kompanija tvrdi da "nema znanstvenih dokaza koji ukazuju da postoji problem sa WEN." Čak i FDA navodi da oni "nemaju dovoljno informacija kako bi se utvrdilo šta izazvalo negativne reakcije. "

Može li čišćenje uređaj zaista dovesti do gubitka kose?

NaturallyCurly doprla do dva naučnika da baci svjetlo na advokat Amy Davis tvrdnju da koristi Wena čišćenja uređaj je "kao da koristite losion za pranje kose." To ga čini teže isprati, što dovodi do graditi-up koji može začepiti vaše folikula, zaustavljanje rasta kose i na kraju uzrokuju gubitak kose. "Nažalost, žiri je još uvijek se na ovu tvrdnju.

Šta naučnici kažu?

Erica Douglas, a formuliranje kozmetički kemičar i osnivač SisterScientist i mSeed grupe, države, "Gubitak kose je čest simptom folikulitis: upala folikula uzrokovane bakterijama ili gljivicama. Međutim, gubitak kose od nezaraznih folikulitis (koji je obično uzrokovan začepljenje folikula od nafte i / ili sebuma) je vjerojatno da će izazvati kosu razrjeđivanje od dramatičnog gubitka kose. "Ona smatra," To nije nemoguće za nezarazne folikulitis izazvati ozbiljne gubitak kose, ali najvjerovatnije zahtijevati ekstremnim uvjetima i jako dugo vremena bez osnovnih i tradicionalne metode čišćenja da se stvori savršena oluja za ekstremne gubitka kose da se dogodi. "Ona pretpostavlja da bi" tužitelji moraju dokazati da je dovoljno nagomilavanje došlo je dovelo do zaraznih folikulitis. "

load...

Maryam Ali, koji je doktorirao u biomedicinskog inženjerstva na University of Texas u Austinu i BA u kemijskog inženjerstva iz Kalteh je rekao da je teško konačno izjasni da li nagomilavanje može uzrokovati višak sebuma i začepljenih pora dovodi do gubitka kose. Tu je vrlo ograničeni dokazi da višak sebuma ili uređaj mogao začepiti pore što dovodi do visokog nivoa enzim (5-alfa reduktaze) koji se odnosi na rast kose. Ona je napomenula istraživanja iz Nacionalnog centra za biotehnologiju Informacije koje pokazuje "je dio stanovništva", koji je već "osjetljiv na androgene alopecije" može doživjeti gubitak kose od povećanja ovog enzima. Ona sažima svoje misli na temu rekavši da bez konkretnijih naučnih istraživanja, bilo veze između začepljene folikule i gubitak kose su hipoteze u najboljem slučaju.

Dok je još teško reći da li i kako WEN proizvodi bi mogli biti uzrok gubitka kose, to će biti zanimljivo vidjeti kako ovu tužbu i FDA istrage odigrava.

Koje su vaše misli na WEN klase tužbu? Javite nam u komentarima!

load...