Vreme je da se dekuriše kosa proizvoda za kosu | BA.inspinre.com
Modu

Vreme je da se dekuriše kosa proizvoda za kosu

Vreme je da se dekuriše kosa proizvoda za kosu

Da li zadržati sve svoje proizvode, čak i ako ste prešli na od njih? Možda bi bilo vrijeme da se oslobodimo nekih od njih.

Dobro pravilo za kosu proizvoda je da su neotvorene oni su obično dobar za tri godine. Kada se otvori, ne vode proizvod duže od 18 mjeseci.

Decluttering vaše skrivene može osjetiti neodoljiv. Međutim, postoji nekoliko koraka koji vam mogu napraviti proces kao jednostavan i brz kao moguć.

1. Označite svoj novi proizvodi

Dok ne možete se vratiti u prošlost i označiti sve proizvode sada imate, svakako možete započeti novu zdravu naviku.

Napišite otvorenim datumom na dnu u stalni marker. To čini buduće decluttering mnogo lakše. Ako želite ići tako daleko da shvatim 18 mjeseci od tog datuma, pišu da datum na to kao dobro.

load...

2. Uzmite sve svoje proizvode od

Uzimajući sve svoje proizvode van i kategorizaciju ih na podu na otvorenom prostoru, vidjet ćete točno koliko uređaja možete imati u rotaciji.

To bi moglo da se osjećate bolje o bacajući neke od njih van. Ovo također čini stavljajući svoje proizvode rezervne lakše i mogu držati u organizaciji tako da znate točno gdje da idem kada vam je potrebna.

3. Provjerite za rok upotrebe

Uz pravilo 18 meseci, postoje neke proizvode koji će već imaju datum isteka na dnu na osnovu protokola njihovog brenda.

To se događa mnogo više s proizvodima prirodna kosa, jer oni ne mogu koristiti kao mnogi konzervansa u njima. Da li miris proizvoda čini odbija? To može biti dobar pokazatelj da je spremna biti izbačen.

4. Declutter na prometnoj raspored

Ovo može zvučati još više zastrašujuće, ali pokušajte da declutter svoj zalihe proizvoda svakih 6 mjeseci.

Donirate svoje nepotrebne ili ponuditi im prijateljima ili obitelji. Koje biste baciti predmete dalje kad idu loše, nećete osjećati kao da ste potrošili novac na proizvode. Sljedeći put, vaš proces decluttering će biti lakše kao dobro.

5. Shop vaše skrivene

Umjesto da kupujete nove kose proizvod u trenutku kada čuju o tome, da se vratim na svoju zalihu i proverite da li imate proizvode koji uporediti.

Pošto ste su decluttering svoj zalihu, sve svoje proizvode i dalje će biti upotrebljiv. Ako vidite koji želite dati još jednu šansu, to možete učiniti bez brige. Kupovina vaše skrivene ne samo da će vam pomoći vaš novčanik, ali i napraviti svoj narednih šest mjeseci decluttering sjednice čak brže od prethodne.

Koji proizvod da li imate previše?

Voleo bih da znam. Stop moj YouTube kanal, poliranog Curl.

Pratite NaturallyCurly na Instagram, @NaturallyCurly za više kovrdžave tips kosu!

load...