Vreme je da proizvodi proleće čiste (koji sadrže ove loše sastojke) | BA.inspinre.com
Modu

Vreme je da proizvodi proleće čiste (koji sadrže ove loše sastojke)

Vreme je da proizvodi proleće čiste (koji sadrže ove loše sastojke)

Proljeće je doba godine kada je uobičajeno da se riješi stvari koje nam ne trebaju i dobiti novi početak. Zašto ne i procijeniti svoj režim za kosu, proizvodi i ciljeve za kosu u cjelini? Dok ti se otarasiti nekih višak prtljaga tokom proljeća čist-a-Thon, odbaciti bilo koji proizvod sa ovih sastojaka za zdraviji, sretniji kosu u 2016. Godini.

Bad alkoholi

Ne tako davno, alkoholi su univerzalno vjeruje da je loše za kosu svih vrsta. Široka upotreba musevi, gelovi za kosu i sprejeva za kosu rezultiralo u kosi koji je bio ukočen, lomljiva, suha i potrebu za hidrataciju. Problem pripisuje korištenje alkohola u tim proizvodima. Sada smo od saznali da nisu svi alkoholi su loši i da su mnogi od njih su vrlo sastojke koji pomažu da se vlaže i omekšavaju kosu. Je jače vaše lokne, više štetan te loše alkoholi su za kosu.

load...

Budite u potrazi za i izbjeći proizvode koji sadrže sljedeće alkoholi: etanol alkohol, SD alkohol, etil alkohol, izopropil alkohol, benzil alkohol, propanol alkohol, alkohol denat i izopropanol alkohol. Ako je vaša kosa je posebno neposlušnu, bilo koji od gore navedenih alkohola može biti krivac.

Sulfati

Sulfata su efikasni sredstava za čišćenje naći u sve, od pranja tijela industrijskim odmašćivanje. Iako je na snazi ​​u čišćenje su daleko prejak za čišćenje kose i pretjerane upotrebe sulfata može uzrokovati suha, svrbi vlasište, lomljive kose i lom. Sulfata i strip u boji od obojenu kosu i da će dovesti do brzog fade boja i tupo gledajući kosu. Zajedničke sulfata koristi u šampon formulacijama uključuju; amonijak laureth sulfat, natrij laureth sulfat i natrijev lauril sulfat. 

Cetil dimetikon

Cetil dimetikon je silikona. Silikoni su uključeni u formulacijama proizvoda za kosu da zapečati kosu. Oni izolovati kosu i stvoriti barijeru oko pramenova. To čini silikone odlična u zaglađivanje vratilo kose, sprečavajući kovrča i stvaranje klizanje za lako raščešljavanje kose. Silikoni su odličnu toplotnu protectants.

Unatoč mnogim prednostima postoji mana pomoću silikona. Dok su neki rastvorljiv u vodi, mnogi nisu. Cetil dimetikon je jedan od onih silikona koje nisu zalijem topljiv. Zbog toga je neophodno da se koristiti šampone koji sadrže sulfate kako bi se uklonili iz kose i spriječiti nakupljanje proizvoda na kosu i vlasište.

Stearilni dimetikon

Stearilni dimetikon je još jedan ne vodi topljiv silikon koji zahtijeva korištenje sulfata ili objašnjenja šampona za efikasno uklanjanje. Ako se ne ukloni, stearilni dimetikon mogu uzrokovati korijene izgledati i osjećati se masna. Proizvod nakupljanje na kosu i vlasište mogu izazvati svrab i suhoću vlasišta i može stvoriti barijeru između kose i proizvoda koje se odnose tako da svoje proizvode ne apsorbuje kosu i dozvoljava da bude efikasna; to čini frizerske teško.

Cetearil methicone

Cetearil methicone kao i druge vode nerastvorljivo silikona stvara iluziju elegantan, gladak, kovrča slobodan niti sa puno sjaja i osjećaj mekoće. Takođe stvara graditi-up, ako ne i potpuno ukloniti i jer su mnogi kovrdžav nastojati da izbjegnu sulfata iz razloga gore, korištenje cetearil methicone i drugih silikone kao da treba izbjegavati.

load...

Šta sastojci planirate da riješi ovog proljeća?

load...