Vitamini koji sprečavaju redčenje kose | BA.inspinre.com
Modu

Vitamini koji sprečavaju redčenje kose

Vitamini koji sprečavaju redčenje kose

Iako postoje mnogo vitamina da se svih kao u stanju da spriječi kosu razrjeđivanje iz događa, kao i zaustavljanje trenutne kosu razrjeđivanje, važno je napomenuti da je Uprava za hranu i lijekove ne reguliše dodataka. U osnovi, FDA ne potvrdi tvrdnje vitamina zapravo rade ono što kažu da rade.

Dakle, iako možda ne postoji lek za sve rješenje za vaše prorjeđuje, to ne znači da nemate mogućnosti.

Istraživanja su pokazala da postoje elementi ishrane koji dopunjava pomoć na adresu koja može napraviti razliku. Prema članku u Huffington Post, određene esencijalne vitamine su mora imati za zdravlje kose, "Daily multivitamini ili prenatalni dodataka pomoći da popuni praznine naći u našem dijete", rekao je dr Piliang, doktor u Cleveland Clinic, "Težimo ograničiti ugljikohidrata ili masti za mršavljenje ili zamijeniti ih sa sokovima, ali vitamina sadrže važne hranjive tvari kao što su biotin, cink i B-kompleksa koji pomažu da se poboljša zdravlje naših kose. "

load...

Trebali uzeti vitamin prijavio da pomogne sa kosom razrjeđivanje?

Odgovor na to će zavisiti od nekoliko faktora.

  • Kao i kod bilo koje vrste dodatka ste razmatra dodavanje na svoje navike, uvek treba da se obratite lekaru kako bi bili sigurni da je to dobra ideja.
  • Nešto drugo uzeti u obzir je da li ili ne dodatak koristi koncentriranim nivoa elemenata poznato da pomogne sa gubitkom kose ili prorjeđivanje. Na primjer, dodatak gubitak kose može se reći da ima željeza ili B5, ali može imati više punilo od onih ključnih sastojaka.
  • Da li vaše istraživanje! Imperativ je da čita etikete i razumiju sastojci vi stavljate u svoje tijelo, ako je cilj da se postigne optimalno zdravlje koristi od novog dodatak ili vitamina.

Ne zaboravite da uvijek provjerite sa svojim lekarom prije dodavanja vitamina u svoju rutinu, jer možete biti rizikuje svoje zdravlje ako ne. Neki vitamini koji mogu biti od koristi za rast kose može utjecati na druge dijelove tijela u različite načine. Na primjer, ako trenutno ne imaju problem sa niskim željeza, ali ga dodati jer ste pročitali niske željeza utječe na kosu vitalnost, možete preopteretiti na željezu do tačke povećanja rizik od raka, srčanih bolesti, i drugih opasnih uslovima.

Koje su najbolje dopune pitati svog doktora o moju prorjeđuje?

Fotografija ljubaznošću @grasiemercedes Instagram

Postoji nekoliko ključnih vitamina da svako treba u određenoj mjeri kako bi zadržali svoje tijelo i kosu kao zdrav moguće. Ako se osjećate neodlučni o dodavanju dopune navedenih vitamina u svoju rutinu, druga opcija je da jednostavno budete sigurni da jede dobro uravnotežena dijeta koja se sastoji od namirnica koje su bogate sa tim vitaminima. Opet, trebalo bi da se obratite lekaru ako imate pitanja. Ovdje su top vitamina povezan sa zdravstvenim kose.

• Vitamin D

• Iron

• B kompleksa

• Cink

Prema Healthline, postoje određene smjernice slijediti prilikom dodavanja ovih vitamina u obliku dodataka.

Pitanja željeza treba razgovarati sa svojim lekarom. Cink je obično samo pitanje za prekomjerno veste ili sportaša, ali opet, možete provjeriti sa svojim lekarom. Odgovor 2015-2020 Dijetalni Smjernice za Amerikance da sljedeće preporuke u vezi B kompleksa i vitamina D:

load...

• Odrasli stariji od 50 treba uzeti vitamin B-12 dodatak ili dodati hranu obogaćen vitaminom B-12 za svoje dijete. Mnogi žitarica za doručak i neki proizvodi od soje su utvrđeni sa B-12.

• Starije osobe, osobe s tamne boje kože, i ljudi koji ne dobiju mnogo izlaganje suncu treba da se dodatak vitamina D ili dodati hranu obogaćeno vitaminom D, koji svoje dijete. Neki mliječni proizvodi, proizvodi od soje, sok od naranče, i žitarica za doručak su utvrđeni s vitaminom D.

Na kraju dana, gubi kosa je normalno. Međutim, ako smatrate da je vaš gubitak kose je preterana, ili čak i ako želite da počnete da dopuni vitamine kao dio svog zdrave kose rutinu, postoje mnogi nutritivni faktori uzeti u obzir. Nema nikoga, konkretan odgovor, jer svako tijelo i svaki vlas kose je drugačija. Postoji generalni konsenzus ipak, da je ključ za zdravu kosu leži u dobro uravnotežen unos esencijalnih vitamina, koji se može dopuniti dijetom ili kombinacija ishrane i suplemenata.

load...