Vidimo se kasnije aligator | BA.inspinre.com
Modu

Vidimo se kasnije aligator

Vidimo se kasnije aligator

Za mnoge od nas, zima donosi hladan suv vazduh koji se pogoršava efekte centralno grijanje, posebno ako imate primorani-zrak peći.

Krajnji rezultat može biti suha koža - ponekad suho do tačke ljuskave.

Klinički naziv za stanje Kseroza, i dok je većina nas snaremo zimskih mjeseci sa oslanjanje na kremu, postoje slučajevi kada treba potražiti medicinsku pomoć za suhu kožu. Prema NIH Medline Plus online zdravstvene informacije stranice, ako imate svrbež bez vidljivog osip, suhoću i svrab ti sprečavaju da spava, imate otvoren rezove od ogrebotina i / ili vaš dom mjere ne pomažu, obratite se lekaru.

Za nas ostale, postoje vrlo jednostavnih koraka možemo uzeti da se smanji svrbež i ljuštenje možda ćemo se suočiti.

load...

Vaša najbolja odbrana protiv suhe kože počinje u jutarnjim satima, čim zakoračite u tuš. Koliko god je to moguće, zadržati kupanje na minimum, koristeći kao malo sapuna moguće. Ograničiti upotrebu sredstva za čišćenje na one dijelove tijela koji se znoje najviše: ispod pazuha, prepone i noge. Dermatolozi predlažu pomoću ne-sapun za čišćenje kao što su Cetaphil, Spectro Gel i Aquanil ili nježan sapuni kao Neutrogena i Dove.

Koristite samo toplom vodom; kao kul kao što možete stajati da je to najbolji temperature.

Nemojte snažno ribati na vašu kožu lufa dok je u tuš ili kadu. Ako mislite da stvarno morate ukloniti lisnatom bita, suvom četkicom kožu mekom Četka PRIJE ulaska u vodu.

Jednom kada izaći iz tuša, ne trljajte sebe suvo! Ako imate uzeti ručnik na kožu, potapše nježno i ostavili neke vlage za sobom. Vlažna koža će lakše prihvatiti kreme i naći ćete olakšanje od svrbež povezan sa suhoće.

Hidratantne kreme na bazi vode su stvarno bolje, ali debele, masne kreme su najbolji prijatelj kada imate stvarno suhu kožu; biti svjesni da mogu mrlje odjeću.

Najviše preporučene marke losiona da pokuša za vrlo suhu kožu su Lubriderm, Eucerin i kompleks 15. Prošle jeseni, dobio sam u punoj veličini "uzorka" bocu Lubriderm nove obnavljanje kože za učvršćivanje tijela vlage. Ovaj je proizvod na bazi silikona koji je učinio čuda za moje noge nad ovim vrlo oštre zime. Iako je skupa, ja ću biti kupnje u budućnosti.

Još jedna nova Lubriderm proizvod sadrži ekstrakt zobena kaša. Oatmeal je vrlo umirujuće na kožu i mnoge knjige biljnih i staromodan pravni lijekovi uključuju recepte za zobenu kašu potopiti za kupanje. Mnogi Aveeno proizvodi sadrže zobene pahuljice.

Treba da smatraju da kreme ili losioni nisu dovoljno na svoju ruku, prvo koristite lako ulje dizajniran za upotrebu na koži kao što su alfa-Keri ili Neutrogena Light susamovo ulje. Zatim stavite hidratantnu kremu kremu nad tim! Ponovo Moisturize prije odlaska u krevet i nositi mekane pidžame pored vašu kožu. Flanel listova, ili starih koji su meki od pranja, su najljubazniji na suho tijelo.

load...

Izbjegavajte mirisne proizvode. Čak i ako svoj omiljeni parfem ima mirisna losion za tijelo, preskočite ga u korist bez mirisa. Prebaciti na bez mirisa deterdžent za pranje rublja - možda će vam biti pravi razliku. Kad god je moguće, izbjegavati omekšivači.

Pokrenite ovlaživač kod kuće; i na poslu, ako je moguće. Pokušajte da bi se temperatura u kući između 68F i 72f - toplije vazduh će pogoršati suhoću.

Konačno, piti vodu! To pomaže da se vlaži iznutra previše.

Nadam se da ovi savjeti će vam pomoći olakšati svrab za one od vas prolazi kroz hladne zimske poput onog imamo ovdje u Kanadi. I, baš kao i žena u Lubriderm reklamama, možete poljubiti da zbogom aligator kože!

load...