Veličina je važna za eksploziju nanotehnika | BA.inspinre.com
Modu

Veličina je važna za eksploziju nanotehnika

Veličina je važna za eksploziju nanotehnika

"Nisam znao da je nanotehnologija", kaže osnivač i direktor Pureology Jim Markham. "Znao sam da je upalilo Počeli smo strogo korištenjem nanotehnologije iz predstava gledišta.." Koristeći čestica koje su 15 do 20 nanometara veličine - oko 1 / 57000. Veličine ljudske kose - poboljšana proizvoda ' sposobnost da ojača i vlaže kosu, za očuvanje boje i termičku zaštitu, kaže Markham. Pureology sada koristi nanotehnologija u svim svojim šamponi, uređaja, kreme i reconstructors. Kompanija je nedavno pokrenula Nanoworks, njegova super luksuznu kategoriju proizvoda - sve pomoću nanotechnology.Markham kaže nanotehnologije radi posebno dobro za kovrčave kose, koji teži da bude suva. Nano-sastojci ispunite kosu sa snagom i vlagu i efikasnije odoljeti vlage, kaže on.

"Nanotehnologija je vrlo mnogo u budućnosti", kaže Markham. Nanotehnologija je grupa novih tehnologija u kojima se kontrolira strukture materije na nanometarskoj skali - na skali od malog broja atoma - za proizvodnju materijala i uređaja koji imaju korisne i jedinstvene osobine. Koristi se u industriji kao raznolik kao kompjuteri, medicine i ljepote. Postoji rastuća svijest da manje može biti bolje i efikasnije, bilo da je Apple iPod Nano ili Pureology je NanoGlaze krema za oblikovanje.

load...

Na nedavnom NanoBusiness Savez konferenciji u New Yorku, podsekretar komora Phil Bond je rekao da je "nanotehnologija je dostigla kritičnu tačku". To više nije samo hype i topli zrak, rekao je on. I da preduzima ljepote industrije poput oluje. Kozmetika gigant L'Oreal je na prednjoj ivici kada je u pitanju nanotehnologije. Kompanija je prošle godine zauzela broj 6 među nanotehnologija nosilaca patenta u SAD-u, rang ispred takvih R & D giganti kao General Electric, Motorola i Eastman Kodak. "U L'Oreal tvornice, pod visokim pritiskom strojevi požara kapljice materijala brzinom zvuči da ih zdrobiti u bita nano-veličine ", navodi se u 12. Decembar 2005 članak u Business Week.

L'Oreal je predstavio svoj prvi proizvod pomoću nanotehnologije u 1998. Od tada, ona se koristi u većim-end brendova kao što su Lancomeas i jeftiniji, drogerija linije kao što su L 'Oreal Plenitude. I još su na putu.

Ostale kompanije, među kojima Procter & Gamble, Estee Lauder i Christian Dior, također se uključuje nano-čestice u svojim proizvodima. Razlozi za eksplozivan rast ove tehnologije je zato što se proizvodi lakše upija u kožu i kosu. Italijanska kompanija šampone Alfaparf, koji prodaje Milano Hair Power Nano Tech Solutions piling gel piling, kaže nanospheres funkcionirati na ćelijskom nivou da isporuči vitamina i stimulišu ćelije.

Iako kompanija počeo petljanje u nanotehnologije u 1980-ih, korištenje tehnike stvarno pokupio u kasnim 1990s.Pittsburgh-based Philip Pelusi je među kompanijama šampone koje su prihvatili nanotehnologije.

"Od samog početka, Philip je fokus je bio kako da se protein i vlage u vratilo kose", kaže Nikki Blahusch, direktor proizvod obrazovanje Philip Pelusi. "

Bilo je nanotehnologija, bez fancy riječ. Uvek je radio sa veličinom molekula, vodeći računa (molekule) je pojačan nauka tako da su bili dovoljno mali da se probije vratila kosu. To se može primijeniti na bilo koji proizvod.

"Za svoje Philip Pelusi je povećanja i smanjenja, dva proizvoda uveden u rujnu, nanotehnologija je korišten" od vrha do dna ", kaže Blahusch. Pelusi takođe vratio i praćka drugih proizvoda u okviru svoje S2 linija, primjenom nanotehnologije.

load...

Blahusch kaže nanotehnologije je važno Pelusi jer omogućava molekule budu stavljene na važne načine. Više molekula može stati u formulu. "Postoji više sastojaka po kvadratnom inču u boci", kaže ona. "Kada je proizvod dobija na osovinu kosu, to je zasićen ovih malih molekula do najdublje nivo.

"Proizvodi su također u mogućnosti da bolje prodre i popravak vratila kosu, kaže ona." Sve što radimo - od upotrebe topline uređaja za nošenje kosu u rep - oštećuje kosu "., Kaže ona" To uzrokuje slomljeno Mjesta na zanoktica, kao rupa. Ako te rupe nisu se ponovo pojavio i popunjena, kosa neće izgledati, osjećati i ponaša kao djevica kosu.

"A nanotehnologija omogućuje sastojke koji se kombinirati na novi način. Philip Pelusi je u kombinaciji lagan silikona i aminokiselina proteinske molekule da se stvori" supermolecule ", kaže Blahusch." To je jedan od razloga zašto će naša Fade de Phy proizvod smanjiti kosa blijedi do 80 posto između posjeta ", kaže ona.

Nanotehnologija se koristi u mnoge jedinstvene ways.For primjer, Farouk Systems je nedavno predstavio novi CHI dlake Irons i sušila za kosu koji uključuju nano-srebro prevlake na izloženim površinama za dezinfekciju i sterilizaciju alata za sprečavanje kontaminacije plijesni i bakterija između klijenata.

Srebrne nanočestice - obično 5 do 50 nanometara u promjeru - koriste se u različite načine, uključujući i na ultraljubičaste stomatološke svjetla u ustima za sterilizaciju stomatološka oprema, kao premaz na daske za rezanje i za sterilizaciju maske za upotrebu u bolnicama.

Nanotehnologija ima nedostatke. Kao prvo, to je vrlo skupo. Osim toga, alat potrebno uraditi istraživanje možda neće biti dostupni i mogu imati da se gradi od nule, dodajući daljnje troškove.

A neki dovode u pitanje sigurnost. Prije dvije godine, izvještaj UK naručila britanska vlada, a provodi ga Kraljevsko društvo i Royal Academy of Engineering, veličao vrline nanotehnologije istovremeno upozorava na opasnosti. Pada manje od preporučujući potpunu zabranu na proizvodnju nanočestica, izvještaj je naglasio da supstance proizvedene u nano obliku može imati potpuno drugačije kemijska svojstva u odnosu na njihove prirodne veličine kolegama. To nije bio problem s bilo kojim kozmetičkih proizvoda na tržištu.

Blahusch priznaje da nanotehnologije postoji "čarobni štapić". Ali ona vjeruje da je preuzela šampone na novi nivo. "Tehnologija napreduje u svim oblastima", kaže Blahusch. "Zašto bi šampone bilo drugačije?

load...