Umoran sam od opravdavanja zaštitnih stilova | BA.inspinre.com
Modu

Umoran sam od opravdavanja zaštitnih stilova

Umoran sam od opravdavanja zaštitnih stilova

Ko bi mogao da me kriviš? Pogledaj ovo-ja izgledam super.

I to je neka vrsta gdje idem s ovim.

Pogledajte, znamo toliko da bi bilo istinito: Box pletenice, perike, plete i kukičanje pletenice do 100% zaštititi naše rubove, naše krajeve, i promovirati zdrav rast kada se instalira i održava pravilno. Ali to nikada nije bio moj razlog za njih nosi.

Sviđa mi se nije bio obavezan za vrijeme obrasce kad izađem. Sviđa mi se biti u stanju da eksperimentišu sa dužine i boje i teksture bez stalnog posljedica. Sviđa mi se biti u stanju da samo flop dolje na moje satenske jastučnice nakon dugog dana i samo idi pravo na spavanje, jer iskreno, kada sam ja završio sa stavim kosu za noć, ja sam još budan. Volim sve! To je najbliže što smo kovrdžav morati supersila, i to je super! Pa zašto je to teret je na mene da objasnim zašto sam "ne može biti samo zadovoljan mojim prirodna kosa" i zašto ja bih "resort stavljanja sve to PLASTIC u njemu"?

load...

Će pauzirati ovdje za trenutak, jer sam zadovoljan sa svojom prirodnom kosom.

Očigledno je, zar ne? To nije porastao ovo dobro za ovako dugo, jer je odluka mog života. Ali znaš šta? Nisam UVEK zadovoljan kako moja prirodna kosa izgleda. Nisam UVEK zadovoljan koliko mi je potrebno da stilu. A ja sam konačno osigurati dovoljno da kažem. Loše kosu dana dogoditi.

Ponekad se twistout ne uspe.

Znaš šta ja mogu biti zadovoljan, iako? OPCIJE. Sloboda! Ako bi mogao boce osjećaj sam imao kad sam nosila periku, po prvi put, što znači da nisam imao da pokušaju da oblikujete kosu i održavanje, rekao je stil za formalnu događaj u nekim bruto sparno vremenu sam već moraju da nose slojeva i korzet u? Bilo bi ilegalni supstanca sutradan. Je li to dobro.

Pa zašto moramo biti na odbranu?

Postoji nekoliko razloga. Mislim da je velika implikacija je da, ako ste nositi zaštitnu stilova, nemate svoju kosu, a samim tim i vi ste manje nego što-očito-neki smešno nered u brojne načine.

Bez obzira na to koliko kosa ti ili nemaju, nije to ništa kako bi vam od toga lijepa, čak i ako se ne osjećate tako 100% vremena.

Drugo, osim ako netko nosi u boji koja je u kontrastu sa vlastitim u kutiji pletenice, ili sličan stil? Niko nema pojma koliko kosa imamo pod našom zaštitnim stilova. Iskreno, potrebno je posebnu vrstu neznanja pretvarati se da znate šta kosu stranca je kao samo zato što vidite ih nošenje zaštitne stilova, i moram to ići naprijed i zaustaviti.

Tu je i insinuacija koja dolazi sa svih strana: ako nosite lažne kose, imate lažni ličnost ili pokušavate biti nešto što nisi, posebno ako nosite ne-teksturom stilu.

Brzo stranu ovdje: Neću ulaziti u politiku skrivanja afro-teksturom kose za rasističke radno mjesto u ovom članku, iako ima više mjesta na stranicama možete pročitati o tome. Ja također neće pokriti oni od nas, moj mlađi sebe uključeni, to se okrenuti zaštitne stilova doslovno pokriti nesigurnosti o našim prirodnu kosu.

Ali moram da pitam, kako možete biti ništa više ti nego tako što ćete napraviti izbor koji odražava svoju estetiku? Ako ko sam je pastelno ružičasta, back-dužina talasa ove sedmice, a bantu čvor-out iduće sedmice, to ne znači da moja ličnost zapravo smjene. To znači da imam vrstu ličnosti koja vrednuje stilske spontanost.

load...

Pa kako ćemo prestati viđati zaštitni stilova kao druga opcija tier sa slučajno Perks, i kao stil radi stila?

Planiram da samo policajac na njega. Tako da. Ja sam sreću da je moja kosa raste u potpunosti, ako polako, i ne postoji ništa što ga čini ispasti, pa sam koristiti zaštitne stilova kao način da se prebacite moj izgled i uštede vremena, ništa više. Od svih stvari koje sam možda morati da se osjećaju krivim zbog, to nije jedan od njih.

Ako ljudi biraju da budu ljuti na to, nema zaustavljanja ih, ali ću se smejem malo.

Zašto nosiš zaštitnu stilova, kovrdžav? Stvarne zaštite? Moda? Oboje? Javite mi u komentarima!

load...