Top 5 stvari koje trebate znati o premornoj sivi kosi | BA.inspinre.com
Modu

Top 5 stvari koje trebate znati o premornoj sivi kosi

Top 5 stvari koje trebate znati o premornoj sivi kosi

Niste sami, kovrdžava.

Bez obzira na uvijanje uzorka ili teksture vrste, preuranjeno prosjed se može dogoditi bilo kome od nas u tren oka. Neke žene su niču sijede kose, jer su bili u svojim tinejdžerskim godinama, dok su drugi tek sada vidimo platine pruge u srednjim 20-im godinama, krajem 30-tih godina, i početkom 40-ih. Ako imate ovu vrstu gubitka pigmenta, molimo vas da obratite pažnju na sljedeće liste ispod, tako da možete biti 100% opremljen alatima za upravljanje (i EMBRACE) te delikatne srebro uvojke, valovi, i spirale.

IStock / Manuel-FO

Top 5 stvari koje trebate znati o Prijevremena sijede kose

  Ova pojava ukazuje na to da vaša kosa niti gube pigment. Ne brinite; se to dogodi za mnoge od nas, zbog DNK. Ako imate medicinski ili u vezi sa zdravljem pitanja u vezi sa pojavom preranog sive, morate konsultovati sa lekarom. Osnovni problem može biti krivac.

  Zašto prerane sijede kose se događa. Prerane sijede kose nije nužno uzrokovana pretpostavlja faktora kao što su stres ili intenzivno posao kao što je predsjednik SAD-a. To je zaista stvar genetskih faktora. Možete pomoći odbiti preuranjeno prosed održavanjem zdrave ishrane, uzdržavanje od cigareta pušenje, i posjetom lekara na redovne kontrole aka čuvaj se!

  load...

  Ono što se može učiniti o tome... Pa, nažalost, ne mnogo. Ja ću biti toliko hrabar i reći da preuranjeno prosjed ne može preokrenuti (osim ako imate nedostatak vitamina B12, pitanja štitnjače, itd.) Imajući to na umu, važno je da nastavite uzimanje namjeran korake kako bi održao svoj kovrdžave zdravlje kosu proizvoda dizajniranih kako bi kosa hidratizirana i bez lomljenja. Preporučujem duboko tretmane poput Eprouvage Reparative tretman maska ​​i ograničavanje korištenja topline styling alata.

  Razmislite o zaštitnim stilova poput tkanja, pletenice, imitacija Locs, i perike, a sve su odličan način da zadržite frizure zabavljaju dok ljuljanje prerane prosjeda kosa. Ono što je još bolje je da su ovi stilovi pomoći vašem kovrče besplatan boravak i jasno od loma! Preporučujem ovaj korak za one od nas tek počinju da vide sive i još uvijek odlučuje ako želite da ih pokrije boje za kosu ili nosite ih sa ponosom. Samo imajte na umu da je u redu da daju sebi vremena da se donese odluka o tome kako želite da nosite sive. Nema pogrešno ili pravi način da se nositi boje; to je tvoj svijet, pregib prijatelj! Da li ti :)

  Embrace sive! Jeste li čuli za Grombre, još? To je kosa trend boja koja prolazi kroz kovrčava i ravna zajednica kosu tako prije nekoliko sezona, a to se ne pokazuje znakove zaustavljanja. Iako možda ćemo imati određeni sedokosim zmaj mama da se zahvalim za ulogu u ovom trendu, ja bih da kažem da su sve žene koje su prihvatile njihove sive i prikazuju ih s ponosom može pomoći vam dati #graygoals.

#GrayGoals

Prekrasne slike ispod su preuzete iz @Grombre, vaš #inspo za odlazak skroz sivo!

BONUS ZA Sivi!

Rečeno mi je od strane mnogih žena koje umiru siva kosa može biti veoma noćne more, u najmanju ruku. To je razlog zašto sam preporučujemo konsultacije sa profesionalnim kosu kolorista da vam pomogne ili pokriti one sive za željenu boju ili da vam pomogne u lokne olakšati u proces prosjed grom kosu za prirodan, jedinstveno izgledaš.

Znaš da neću vas ostaviti bez video će vam pomoći da navigaciju ovo. A pošto ja nisam kosu kolorista, mislim da je važno za vas da čujete od profesionalca koji mogu vam dati neki uvid!

load...

Prerane sijede kose resursa za vas:

Starenje dlake Znakovi i kako možete ih tretiramo | HuffPo

Možete li prevencije i Reverse sijede kose? | NaturallyCurly

Grombre | Instagram

Kako boji sijede kose | WikiHow

So. Kako will rock you one sive? Reci mi u komentarima ispod! Također, slobodno podijeliti svoje omiljene kosu kolorista, stilista i #graygoals uticajni sa svojim kolegama kovrdžav!

Kao i uvek, ostani kovrčava!

load...