Top 3 mitova o hranama koje uzrokuju akne | BA.inspinre.com
Modu

Top 3 mitova o hranama koje uzrokuju akne

Top 3 mitova o hranama koje uzrokuju akne

Svi smo bili tamo - dan prije svoj razgovor za posao, prom, formalni, ili, usuđujem se reći, dan vjenčanja, a to bolno mjesto na licu pretvara u ogromni bubuljica. Odmah, počnete da odustane svaki vaš radnji iz proteklih nekoliko dana: "Kako se to dogodilo" "Šta sam jesti", "Gde sam,"

S obzirom na akne dominaciju u našem preadolescentnom, tinejdžerske pa čak i odrasli život, nije ni čudo da su mnogi mitovi su obrađeni oko uzrok stanja. U ovom dobu informacija, međutim, da je vrijeme da se zaustavi stavljajući akni u rukama mitova i preuzme kontrolu. Dr. Ariel Ostad, a zajednica ovjerena dermatologa i kozmetičke dermatološke kirurg, iznosi mišljenje o najčešćim mitova o namirnicama koje uzrokuju akne.

Čokolada

Pržena hrana ne izazivaju akne, ni. Nema malo naftovoda koji prenosi naftu iz creva za vašu kožu. Masnu hranu nemaju nikakve veze sa masnoće kože, a ulje nije uzrok akni u svakom slučaju. Neki masnu hranu može biti čak i dobro za vašu kožu. Akne se događa kada testosterona i drugih hormona stimuliše rast kože preko pora tako da sebuma (ulja koji održava kožu fleksibilan i bez bora) biva zarobljen unutra. Kada bakterije degradiraju ovog ulja, vaša koža može razviti Whiteheads, mitesera, i druge vrste upale.

load...

Brzu hranu i Dark Colas

Pizza i soda se često navodi kao dva od najgorih namirnica koje uzrokuju akne. Međutim, stručnjaci se slažu da nema dokaza da podrže tvrdnju da gorging na ovim koledž spajalice dovodi do akni. Međutim, ako primijetite da vaše akne rakete se značajno nakon konzumiranja određenih namirnica ili pića, uklanjanje tih stavki i gledati vašu kožu. Možda ste nabasali na svoj besplatni brand liječenja i prevencije.

Vitamin A sprječava akne

Vitamin A je važan dio zdravlja kože. U osnovi, ako nemate dovoljno vitamina A u vašem sistemu, vaše lojne žlijezde proizvode višak masti, uzrokujući bubuljice, ali ako imate previše vitamina A, drugim dijelovima tijela, kao što su jetra, može negativno uticati. Optimalni dnevni unos hrane i suplemenata je oko 15.000 IU. Uvijek je dobro napomenuti da je tijelo radi zajedno na sinhronizovan sistemu, a niko ne zna tvoje tijelo bolje od vas. Ako primijetite određene namirnice koje uzrokuju akne na buknuti, smanjiti, a ako uočite jesti nešto pomaže da se to spriječi, upuštati. Uvijek imajte na umu, međutim, da previše dobra stvar može pretvoriti negativne, brzo. Uostalom, dok ste možda ono što jedete, vaše bubuljice nisu.

load...