To je način na koji krakate kratku kosu, u skladu sa reznim životom | BA.inspinre.com
Modu

To je način na koji krakate kratku kosu, u skladu sa reznim životom

To je način na koji krakate kratku kosu, u skladu sa reznim životom

The Cut Život nedavno razgovarali sa stručnim teksture Reece od Styles Beauty Lounge u New Yorku o kratkom frizura Savjeti za kovrdžavu uvojcima. Provjerite što Jewels stilista i Mizani njega kose pedagog dijeli s nama.

Da li pregib obrazac obzira kada branje šišanje?

Definitivno je važno. Oni sa valovitom izgubiti uvijanje obrazac treba pokušati nepovezan rez, što je u osnovi dvije različite frizure u jednom. A isključen rez je kada rez ima više volumena na vrhu i ostavlja dužina na dnu stvaranja ravnoteže i oblika. Oni sa zavojnice pregib obrazac treba da dobije konus rez za oblikovanje vaše brave. A sužava rez je jače ili bliže na leđa i sa strane vaše kose, a više na prednjoj strani. Ako vaš pregib obrazac formira Ringlet - da li je labav ili čvrsto pregib, oni mogu dobiti bilo koji od ovih frizura.

load...

Da li postoje neke rezove u izbjegli?

Ne bih rekao da postoje rezovi da se izbegne, ali razmislite o ovome: nikada kovrčava cut ili mokrim skratila kosu, osim ako ne planiraju samo da ga nose u svom kovrčava stanje svaki dan. Ako planirate da nosite svoj dio i pravo i prirodno, kovrdžave rezanja može stvoriti izgled samo pogodna za kovrče bez prostora za stil svestranost.

Šta tips imate za oblikovanje?

Osnova frizuru je šišanje i imaju pravo oblik je ključ. Ako imate šire lice, pokušajte dijamant šišanje vitkom lice. Duži lica može nositi bilo koji oblik, od dijamant, na zaobljeni kvadrat, u obliku srca. Ako želite kovrdžave prasak, uzeti skupljanje u obzir. Oni sa manjim licem treba imati na umu da šiške imaju potencijal da pokrije i nadvlada celo lice, tako imati na umu prilikom rezanja.

IStock.com/ajr_images

IStock.com/gilaxia

Kako održavate svoj dio?

Ukrasi održavanje su neophodni. Ja ne bih išao dalje od tri mjeseca bez uzimajući trim. Uči da oblikujete frizuru je važno i koristite odgovarajuću vrstu proizvoda učinit će vaš frizura izgleda bolje. Ako imate wavier ili gubitnik pregib tip, koristite gelove i pjene proizvoda za držanje i stil. Kreme i pudinzi su bolje za oblikovanje i kreme za one sa čvršće, spiralni tip kose.

IStock.com/julief514

IStock.com/Electra-K-Vasileiadou

Konačni dos za i protiv?

Ne DYI. Da specijaliste. Također, koriste Instagram ili Pinterest naći nekoga sa sličnim tip kose kao što za neke inspiracije.

Nadamo se da ove savjete pomogao. Happy rezanja kovrdžav!

Pratite stilista Reece @styledbyreece na Instagram.

load...