Svi to rade, niko ne govori o tome: zeleno pranje | BA.inspinre.com
Modu

Svi to rade, niko ne govori o tome: zeleno pranje

Svi to rade, niko ne govori o tome: zeleno pranje

Prema Perry Romanowski, iskusni kozmetički kemičar, autor i kreator hemičara Corner, postoje tri kategorije koje kompanija može pasti pod kod formuliranja prirodnih proizvoda, naveden ovdje kako bi od najmanje čist u najčistije.

  • Nivo 3 - greenwashing
  • Nivo 2 - Formulacija sa standardnim
  • Nivo 1 - Formulacija iz prirode

Greenwashing

Najpopularniji od tri nivoa je greenwashing. Kao što je trend koji žive čistije, zelenije život, glavni ljepota brendova uhvaćen na i prilagođene njihovim proizvodima da govore naš jezik. Mnogi od velikih kompanija proizvod spadaju u ovu kategoriju i to s dobrim razlogom. To je jeftinije da se proizvode sa sintetičke sastojke i kao što znamo neke od silikona i tenzidi su stvarno dobri u upravljanju kosu za kratkoročne, tako potrošači kupuju više proizvoda i nastavlja ciklus.

load...

Formuliranja na standardni

Ne samo da popularni distributera Whole Foods kreiraju svoje formule, oni su također vrlo selektivni o proizvodima koje prodaju u njihovim radnjama. Njihove kompanije ponosno opisuje njihov selektivni proces, "Trenutno ima 50 sastojaka uobičajene u konvencionalnih proizvoda za njegu tijela koji nisu dozvoljeni na bilo koji proizvode za njegu tijela prodajemo. To uključuje i ftalata, mikro perle, triklosan, BHT, BHA, aluminij hlorohidrat, i još mnogo toga. Međutim, stvaranje proizvoda bez neprihvatljivog sastojaka ne garantira da Whole Foods Market će ga prodati. Naši kupci su strastveni o traženju najsvježije, većina zdrave, minimalno prerađeni proizvodi dostupni. "Da bi Mrkva kaže da na prirodnim sastojcima i recikliranih materijala, proizvodi 95% prirodnih proizvoda i kaže ne" parabena, nafte, ftalata i SLS. "

Formuliranje iz prirode

Jedan od najvećih izazova formuliranje prirodnih kozmetičkih proizvoda je pronalaženje prirodnih načina da se sačuva proizvod i da ga od kvarenja na policama trgovina. Nažalost, kozmetičkoj industriji nema još pronaći sve-prirodni konzervans za proizvode tako da oni moraju da pronađu kreativne načine kako bi svoje proizvode prošle. To ne znači da je nemoguće, međutim, tek treba pronaći prirodni konzervans rješenje za proizvode na bazi vode kao što su šamponi i uređaja.

Zašto je to tako važno?

To varira za opšte potrošača, u zavisnosti od nivoa zabrinutosti zbog sastojaka, ali u kovrčave kose zajednica vrlo je važno. Teksturom kosa ima tendenciju da bude na kosu ili potencijalno krhko strane, toliko kovrčava potrošači su sve više zabrinuti sa sastojcima su stavili na svoju kosu. Poznavanje i razumijevanje ova tri nivoa pomaže kovrčava potrošača da donose odluke prilikom donošenja odluke o kupovini.

Na primjer, ako smatrate da sintetičke sastojke (osim konzervansa) su štetne za kosu, onda možda želite odabrati viši nivo formuliranje kao što je nivo jednog ili čak drugi nivo. To može zahtijevati dodatna istraživanja u donošenju odluka, ali razlika će pokazati na svoje zdravlje kose. Ako ste prilično bezbrižni sa sastojcima možete slobodno napraviti izbor iz sva tri nivoa formulacije.

load...

Da li izaći iz vašeg način da kupuju proizvode formuliran iz prirode?

load...