Sugaring: tehnika 100% prirodnog uklanjanja kose | BA.inspinre.com
Modu

Sugaring: tehnika 100% prirodnog uklanjanja kose

Sugaring: tehnika 100% prirodnog uklanjanja kose

Dobiti sami upoznati sa novi trend ljepote, slatkisanje! Nažalost, to ne uključuje vas u stanju da jede šećer, ali je odlična alternativa za depilaciju. Ovaj prirodni uklanjanje metoda kosa, međutim, nije ni blizu nove, tehnika slatkisanje počeo u Perziji 1900. Pne! To je dobro poznata Bliskog istoka prirodne ljepote tajna da je pristupačna i zemlja prijateljski.

Što je slatkisanje?

Sugaring uključuje mješavinu koja se sastoji od istopi šećer i med kao alternativu vosak. Uobičajeni modificirani recept koristi šećer, limun i topla voda. Nanesite mješavinu na područje kose i otkinuti kao i obično. Najveća stvar o šećer i med je da oni ne drže na koži kao što su toplim voskom nema, umjesto da ga zgrabi kosu folikula iz korena i vuče ih umjesto da ih na pola puta razbijanje, koji može da uzrokuje bol i urasle dlake.

Nakon nekoliko slatkisanje sesija, folikul kose će početi da se smanjuje jer se može izdvojiti kosu u najranijoj fazi rasta. Šta to znači za vas? Da postoji velika šansa da nema više kose u onim tvrdoglav područjima! To je čak i nešto što možete učiniti kod kuće. To je jeftin i koristi samo 3 jednostavne sastojke (da ćete imati već stoji u kući). Laser epilacija koga?

load...

Foto ljubaznošću SUGARING-HAIR-REMOVAL.CO.UK

Da li je bolje nego što je uobičajeno depilaciju i lasersko uklanjanje dlaka?

Sugaring je bolja alternativa za depilaciju kao ready-made voska kupujete ili se koristi u salonima sadrži jake hemikalije, mirise, boje i konzervanse. Vosak se obično zagrejao što uzrokuje oticanje kada se primjenjuje na kožu i ako imate osjetljivu kožu to može izazvati opekotine i ožiljke. Sugaring izbjegava to kao šećer ne može držati na stanice kože jer su mokre i šećernom pastom je rastvorljiv u vodi, Perfect!

Depilacija je strah od mnogih zbog mogućih bol idete kroz kada se s tim što se otkinuo. Sugaring čini uklanjanje od najbolnijih područja kao što su bikini linije, gornje usne i grudi mnogo više podnošljiv - to je zbog manje toplote, što smanjuje mogućnost iritacije kože.

Uradi sam

Mnogi kozmetički saloni počinju da uče praksu slatkisanje i nude ovu uslugu. To je također nešto što možete ovladati sami kod kuće.

  • Savjet: Pobrinite se da područje koje će biti uklanjanje dlaka iz dobro ekspandiranog, a ne masnu. Nakon uklanjanja dlaka izbjeći Teretana, piling, sauna i topla voda na području za najmanje 48 sati.

Ovdje je veliki tutorial o tome kako se slatkisanje urađeno kako treba

Da li probati tehniku ​​slatkisanje?

load...