Strast za kosu izaziva novu liniju za negu kose | BA.inspinre.com
Modu

Strast za kosu izaziva novu liniju za negu kose

Strast za kosu izaziva novu liniju za negu kose

Dusty Simington voli raditi sa kovrdžave kose.

Volim rezanje ga, volim ga završim, volim sve o njemu ", kaže stilista zvijezda, koji je vlasnik salona Gregorie u Newport Beach, Kalifornija, najveća nezavisna salon na Zapadnoj obali.

Dusty Simington

Simington strast se odnosi na sve tipove kose, a rezultirala je njegovom stvaranju Kronos, nove proizvodne linije dizajniran za revitalizaciju kose.

"Biti u ovom poslu 25 godina, radio sam sa svaki proizvod pod suncem", kaže Simington, koji je izrezati i stilu u uvojcima zvezda kao što su Tiffani Thiessen, Jenny Garth, Ryan Secrest i LeAnn Rimes. "Mnogo mojih klijenata imaju iste probleme sa kosom, a oni su koristili proizvode koji privremeno maskirani situaciju, ali nije obratio glavni problemi."

load...

Sedam-proizvod Kronos linije, koja je Simington tri godine da se razvije, koristi "T-sfere tehnologije" da popravi kosu. Simington kaže da je bio u nadmetanje sa nekoliko velikih kompanija za ovu tehnologiju, i bio je u stanju da ga steknu zbog sposobnosti Kronos "da ga dovede na tržište najbrže. T-sfere tehnologija omogućava inkapsulacija više aktivnih sastojaka u jedan mikroskopski sfere za dublje isporuku u okno vlasište, folikul i kose. Svaki proizvod sadrži mješavinu aktivnih sastojaka vlaže, jačaju i štite kosu, kaže Simington, koji je bio nacionalni edukator za druge kompanije proizvod prije razvija svoje.

Za kovrče, preporučuje Hydress hidratantni šampon i regenerator. Još jedna STANDOUT je Liquid teoriju, jedan-sprej-radi-to-sve Detangler da uslovi, zaglađuje i zaglađuje.

"Mnogi odsustvo-u uređaja može napraviti kosu osjećati masne i teške", kaže Simington. "Možete prskati na cijelu bocu Teorija Liquid i dalje ćete imati volumen i sjaj."

Kronos Phyx

I superstar linije je Phyx, duboko uređaj preko noći tretman koji jača, obnavlja i popravlja kosu. Ona ispravlja oštećenja, loma, ispucale vrhove i tuposti.

Simington kaže da ima i mousse u radovima koji je savršen za valovi i kovrče.

Simington postao stilista slučajno, kaže on. To je bio krajem 70-ih i njegovih pet sestara vukao 15-godišnji surfer dobiti svoju prvu frizuru u salonu da smanji svoju dugu plavu brave. Odveli su Simington na najtoplijeg salon u Newport Beachu. Iako nije bio tako vruće na savršeno očešljana shag je dobio, bio je potpuno u strahopoštovanje od frizera cool izgleda, sa svojim Porsche i lijepe klijentelu.

"Atmosfera je bila tako uzbudljivo", prisjeća se Simington. "Dolazim iz duge loze programera, a ja je trebalo da se porodični posao. Umjesto toga, morao sam reći moj tata htio sam da idem u frizersku školu."

Simington kaže da je njegov otac i dalje odbija da ga zovu frizera, umjesto da se opredjeljuju za "Barber."

Vlasnik salona mu je omogućio da dođu i poštuju, a on je počeo rezanje svoju kosu. On je otkrio da je imao oštro oko za ravnotežu, a uskoro je šišanja njegove sestre. Otišao je u frizersku školu na 22, a nikada nije zažalio svoju odluku. Prije osam godina, on je otvorio svoj salon, koji sada ima 70 frizera, 25 asistenata i 10 s punim radnim vremenom recepcioneri.

load...

"To je ostvarenje sna", kaže on.

1997. Godine, otac četvoro je imenovan Master stilista godine od strane Sjeverne Amerike Hairstylist Awards. Smatra se najprestižnijih čast koja se može obdario je frizer.

Jedan od omiljenih dijelova Simington je svoj posao predaje drugih frizera.

"Ne samo da sam oštrenje svoje vještine, ali imam da gledam drugima dobiti uzbuđeni", kaže Simington. On ima napredne objektu koji uči četiri različita programa, uključujući i onaj koji se fokusira isključivo na kovrdžave kose.

"Jednom kada znam kako da rade sa kovrdžave kose, imate kovrdžave klijentelu za život", kaže on. "Što se tiče rezanja kovrdžava kosa ide, morate znati svoje proljeće faktor. Morate znati kako će reagirati kad prekini."

Model pokazuje Simington / Kronos stilu.

Simington kaže da je razvio svoju tehniku ​​kroz godina suđenja i pogreške. On voli da se sekcije horizontalno i smanjiti niše dalje u cigle mode, stvarajući volumena gdje je to potrebno.

"Kada rezanja kovrče, želite stvoriti čak i ravnotežu gustoće", kaže Simington.

Styling je jedan od najvažnijih dijelova rada sa kovrče. Simington ima ono što on naziva metoda budala-dokaz za stil kovrče koji pruža pregib formiranje i volumena na vrhu.

"Jedna od najvećih grešaka kovrdžav napraviti je da se savije naprijed kada styling kose", kaže on.

Umjesto toga, kaže on izlazi iz tuš sa kosom mokra i naginje u stranu horizontalno i scrunching sekcije ubrusom. Zatim nanesite proizvod - kovrdžav potrebno je da koristite mnogo proizvoda, on kaže - i koriste istu stranu scrunching pokreta. Zatim, bilo osuše ili suhu kosu s difuzorom.

"Nisam mogao govoriti za tri dana oko kovrdžave kose", kaže Simington.

Nabavite BeautyFix šminka torba s osam proizvoda, uključujući i Kronos za njegu kose, za 20 € popusta - 40% popusta - kada kliknete ovdje.

load...