Šta tvoj Afro kaže o vama? | BA.inspinre.com
Modu

Šta tvoj Afro kaže o vama?

Šta tvoj Afro kaže o vama?

Afro je došao da bude simboličan kroz istoriju, ali šta je afro znači u 2014. Godini? Da li vaš afro učiniti da "alternativa?"

To iskreno zavisi koga pitate i kakve su njihove lične odraz riječ 'alternativa' simbolizira na njih. Bez obzira da li se govori o subkulturi prirodnu kosu pokreta (NHM) ili samo trend, tu je sliku koju mogu formirati u svom umu o tome šta afro sredstva u 2014. Godini.

Afro se definira kao dvije stvari:

1) stil gdje gustu, kovrčavu kosu podiže oko glave i

2) prirodni frizuru crnaca.

Volim definiciju New York Times "kada se govori o Dante De Blasio kosu tokom gradonačelnika kampanje svog oca u New Yorku," Afro kao prirodni izražavanje Self. "Afro ima veći značaj nego frizuru i moram priznati, to znači da čak i više od samoizražavanja.

Ponekad činjenica da zbrkani i prisvojili sa običajima koji nemaju pravu vezu i prije nego vi to znate, oni uzimaju na novom ili proširena značenja. Danas kada vidite ženu sportski afro, često je ona u vezi sa uslovima hipster, boem, ili čak Afro Punk. Ali, šta to sve znači? Pa, to jednostavno znači da je afro je transformisala iz svoje porijeklo ljubavi prema sebi i slobodu izražavanja u američkoj istoriji u način života i subkulture.

load...

Je NHM je doveo desetine crnkinja na novo mjesto u njihovim životima, gdje se ljepote više ne meriti isključivo po evropskim standardima. Kao kovrče, zavojnice i talasi niču i zahtjevan za divljenje, ravna kosa više nije isključivo smatra poželjnim. Ali grli afro je ispoljavati istovremeno s drugim pokreta gdje zdravog života, mode, i političke misli obuhvaća kosu i veze sa svoje postojanje.

Veze sa afro

Zdravstvene svijesti

Sa NHM, riječi kao što je "prirodno" i "organski" su iskušavati ljepotom marke u nastojanju da podstakne prihoda od tržišta prirodnog kosu.

Uprkos tome pritajenom pokušaj da muze novu zlatnu koku, mnogi naturals su zaista vegani ili vegetarijanci. Mnogi ne ponose o zdravoj ishrani i korišćenje prirodnih ili DIY proizvoda istovremeno grli minimalistički stil života.

U NHM na snazi ​​veze u ukupnom cijeli zdravlje trend veganstvo, vegetarijanstvo, vježbe, pa čak i povećanje svijesti uticaja na životnu sredinu i smanjenje emisije ugljen-dioksida.

Moda

FOTO POETIC LIFE FOTOGRAFIJA

Muzika

To je izazov za dodjelu pravi oblik muzike do afro kada Black Glazba više nije samo R & B, Blues ili Rap. Crna muzika je porasla u nove žanrove i pozdravio ovu promjenu bez presude.

Afro Punk (Indie Rock / punk) je jedan žanr da mnogi Naturals se vole i povezivanje s (o čemu svjedoče ove fotografije, sve uzeti u afro Punk Fest).

Budžetiranje

Budžetiranje je još jedan trend u katalizator koji je ekonomska kriza u zemlji. Žalba thrifting, DIY i kreatora 'pokret pod utjecajem modnih ukusa i eko svijesti uz nužnost.

Tvorci 'pokret utiče mode i dizajna, kao i naturals doveli DIY na novi nivo sa sastojcima koji bi najviše koristi za kuhanje; avokado, med, maslinovo ulje, laneno sjeme... Lista mogla ići u nedogled.

FOTO POETIC LIFE FOTOGRAFIJA

Politički

Riječ progresivna je adut riječ liberalni, i iako je teško za mnoge definisati i razlikovati dva, čini se da je većina afro nosili crne žene (i muškarci) su na suprotnoj strani konzervativaca. Tu je i pritisak za jednakost za sve ljude bez obzira na spol, dob, rasu, i seksualne orijentacije.

load...

Sada, nisu svi koji nose AFROS ili imati afro-teksture kosa pada ispod ove klasifikacije, ali to su pokazatelji onoga što afro sredstva u 2014. Godini Mnogi sportski afro će se složiti da je njihova kosa veze riječi svoga kulture i oba su otvoreno prihvatili i dobrodošla.

Dakle, i alternativni AFROS?

Ja bih rekao da je to, a vidim da samo razvija daleko izvan modni trend. Ona je vezana za našu ljepotu, zdravlje, političke stavove, i muzike. Nešto tako duboko ukorijenjen nikako ne može biti prolazna hir, ali pokret vrijedan gledanja jer nastavlja da napreduje i napreduju.

FOTO POETIC LIFE FOTOGRAFIJA
load...