Šta trebate znati o gubitku kose i restauraciji | BA.inspinre.com
Modu

Šta trebate znati o gubitku kose i restauraciji

Šta trebate znati o gubitku kose i restauraciji

Postoji niz mogućnosti obnove kose na raspolaganju za ljude koji pate od gubitka kose. Izbor najbolje rješenje za sebe treba vremena i bogatstvo istraživanja. Ne želite gubiti novac ili vrijeme na restauraciji usluga kosu koja nije najbolje odgovara za vas, jer na kraju, morat ćete potrošiti više novca da popravi ono što vam se ne sviđa. Evo nekoliko opcija koje vam mogu pomoći uz kosu restauraciju put za poboljšanje ili povećati gubitak kose ili prorjeđivanje.

Ne želite gubiti novac ili vrijeme na restauraciji usluga kosu koja nije najbolje odgovara za vas, jer na kraju, morat ćete potrošiti više novca da popravi ono što vam se ne sviđa.

Kosa sistema

A tradicionalan način da povratite svoj gubitak kose bi koristiti tip kose komad. Tradicionalni perika, čipke jedinice, integraciju sistema za kosu, i livade, koja se naziva wiglets, spadaju u ovu kategoriju. Oni mogu biti prilagođeni dizajniran da stane glavu i posebno detaljan da prikriju svoj gubitak kose.

load...

Ono što je dobro u vezi običaj dizajniran jedinica je u tome što se može prilagoditi vašim potrebama i možete odabrati teksturu kose ili diše tkanine ispod kose komad ako je potrebno da se prijave tematska tretmani ili lako pristupate vlasište.

Neke od tih komada su povezani sa medicinskim razreda ljepila, isječke, traka ljepila, češljevi, pletenice, ili imaju usisni poklopac. Custom jedinice izgledaju prirodno jer je kvaliteta dlake, boja, njihovu sposobnost da se smanji, a dijelove koji izgledaju kao vaše vlasište.

Kako birate najbolji sistem za kosu?

Morate da se konsultuje sa specijalistom obnovu kose koji mogu da vam kažem šta je odgovarajući sistem i najbolji način da postavite jedinicu na osnovu vašeg životnog stila. Na primjer, ako redovno plivati ​​ili ostvaruju često i imate masnu ili suhu kožu glave, morat ćete utvrditi koje radi za Vaše specifične potrebe. Ako niste oprezni, mogli biste završiti s više gubitka kose, ako je uređaj priključen nepropisno. Restauraciju tehničar kosa će se konsultovati s vama o najboljem jedinici na osnovu vrste gubitka kose imate.

Transplantacija kose pomoću Folikularna Unit Extraction sa NeoGraft

NeoGraft je novi automatizirani transplantacije kose sistema ", što olakšava berbu folikula tijekom transplantacije kosu folikularnih jedinica za usisavanje (FUE), dramatično poboljšanje preciznosti i brzine preko ranije koristila za upotrebu ekstrakcije instrumenata."

Što je folikularni jedinica za usisavanje ili FUE?

Baumanmedical kaže da je to "minimalno invazivni transplantacija kose. Folikularne jedinice za usisavanje sa NeoGraft ne ostavlja strip ožiljak, ne linearno ožiljak. Najuzbudljivija stvar Folikularna Unit Extraction (FUE) je ono što nam omogućava da radimo u donatoru području s ljudima koji nose vrlo kratku kosu. Za mnoge ljude, koje ima linearni ožiljak nije poželjno. Dakle, ovo hirurške tehnike nam daje još jednu mogućnost za vađenje ili berbe stalni donator folikula iz vlasišta. Sa FUE, su u stanju da izvuku jedan folikularnih jedinica mi (to znači grupacije 1, 2, 3, a ponekad, 4 folikula) pojedinačno od donatora područja bez skalpela. To takođe znači da pacijent ne zahtijeva nikakve šavova i apsolutno nema linearan ožiljak. "

load...

Donator području se nalazi ili na leđa ili sa strane vlasišta gdje se uklanjaju folikula koji će se koristiti za transplantaciju kose. Ove donator područja na koži glave ne utječe na hormone koji uzrokuju muški ili ženski uzorak gubitka kose i dalje rasti trajno.

Da li je korisno koristiti metodu FUE umjesto tradicionalne metode traka ili linearne berbe?

Radiantskinnyc kaže, "jedan od glavnih nedostataka na tradicionalni postupak metoda traka je rez zasivanja ostavlja primjetan linearno ožiljak. Ožiljak može protezati ili povećavanje tokom vremena da se prevaziđu napetost kože glave stvorio rezanjem vrpce i šivanjem vlasište zajedno. To je dobro prihvaćeno da FUE transplantacije može udobno izliječiti brže i više od tehnike linearne žetve u kojoj je liječnik koristi skalpel i uklanja traku vlasišta zahtijeva šavova i 6 nedelja vremena za oporavak. "

Biljni tretmani

Da biljni tretmani stvarno rade na obnovi kosu? Jedini način da saznate je da pokuša i uvjerite se sami. Preporučujem sa lekarom pre nego što pokušate bilo koji novi lijek. Zapamtite, tretman koji će raditi za nekog drugog možda neće raditi za vas na isti način.

Zeleni čaj

Prema Livestrong, Odjel za ORL na Charles R. Drew University of Medicine i nauke je sproveo istraživanje je ispitati efekte zelenog čaja na glodara u odnosu na gubitak kose. Istraživači su pratili miševi za šest mjeseci prije donošenja zaključaka. Rezultati su pokazali da su miševi koji su imali gubitak kose i dobili zeleni čaj da piju pokazala ponovni rast kose, a one koje su običnom vodom nije.

Livestrong kaže, "zeleni čaj ne može biti lijek za ćelavost ili garancija za rast kose, ali antioksidansi u pića mogu biti od pomoći. Konsultuje sa zdravstvenog radnika o mogućim prednostima konzumiranja zelenog čaja ili ga koristite tematski rast kose. Budite sigurni da spomenuti neke lekove koje uzimate, kao i zeleni čaj da utiču na neke lijekove na recept, kao krv razrjeđivača. "

Topical tretmani

Tematska tretmani također može pomoći vratiti kosu. Oni moraju da se koriste svakodnevno i ovisno o vrsti gubitka kose imate, možda morati koristiti zauvijek. Minoxidil se može koristiti da preokrenu kosu razrjeđivanje uzrokovane androgene alopecije. Nanosi se na kožu glave jednom dnevno ako koristite 5% ili dva puta dnevno kada koristite 2% minoxidil.

Redensyl može se koristiti kao alternativa minoksidil. Neki ljudi koji su koristili minoksidil imaju iskusne glavobolje, suho vlasište, lisnatom vlasište i svrbež. Redensyl je nežnije na koži glave i privlačniji za ljude koji žele da koriste "droge" tretman za obnavljanje kose. Redensyl, prema induchem, radi tako "ciljajući matične ćelije i ljudski fibroblasti iz dermalna papila poboljšati rast kose uz istovremeno smanjenje gubitka kose." Karrie Fonte, VP obrazovanja za éprouvage nam je rekao zašto Redensyl je ključni sastojak u njihovim Restorative vlasišta serum "izvorno se koristi u trepavica i rast obrva serumi, Redensyl je dovoljno blag za upotrebu oko očiju i to je pogodno za vlasište jer nema oštre nuspojava. Djeluje tako hrani vlasište i stvaranje najbolje okruženje da pomogne zadržati kosu folikula u (rastuće) faza anagene duže, čime se povećava životni vijek folikula dlake. Više raste vremena jednako je manje vremena mirovanja (catagen) i manje vremena pada (telegen) stoga smanjuje pojavu do 17% manje dlaka pada i promovirati izgled do 214% deblju, i više kose. "

Light terapija

Nizak laserom terapija za kosu mogu se koristiti za vraćanje razređivanje. Ova vrsta svjetlosti terapija je hladno i ne smanji ili modrice na koži. Light proizvodi energiju ćelijama folikula dlake, koji aktivira spor folikule. Ova terapija može se koristiti kao pomoć pri androgene alopecije. 

load...