Šta treba da znate pre nego što odete do fribera | BA.inspinre.com
Modu

Šta treba da znate pre nego što odete do fribera

Šta treba da znate pre nego što odete do fribera

Shelby: "Komunikacija i razumijevanje su veoma važni u odnosima između berberski i klijenta. Kada ćete dobiti šišanje sa šišanje, morate biti točne i detaljne o izgledu ideš za. Kada se kosa reže na određene dužine, nema povratka. Ako ne znate pravilan izraz, odnosno sužava izgled, nestao vidi, protiv zrna, sa zrna, to je najbolje da se sa slikom stil koji želite, tako da i vaše Barber može biti na jednom skladu i gledate 'ideš za može postići. "

To se ne čini da je uobičajena praksa da se uključuju šampon u službi. Žašto je to?

Shelby: "Iz mog iskustva rada u brijačnicu, ja sam svjedok da većina berberi ne uključuju šampon sa službom, jer je potrebno mnogo vremena u tom procesu. Većina berberi žele napraviti najviše novca u svoj dan, i dodavanjem šampon će se vrijeme od njih rezanja više glave. Međutim, svi berberi uče u Barber školi koja šamponiranje kosa je dio Haircutting usluga. To treba da budu uključeni u svaki rez. Kosa treba da se očisti za potrebe sanitarne i dati najbolje kvalitete reza. Kada je kosa čista je lakše prekinuti i daje preciznije šišanje ".

load...

Ima li ikakve pripreme potrebne prije imenovanja? Ako je tako, šta da rade za pripremu?

Shelby: "U pripremi za svaku frizuru, to je najbolje da klijent dolazi sa prali kosu, blow-sušena, i češljanih napolje."

Šta da klijenti ne prije njihovog imenovanja?

Shelby: "Kosa treba da bude proizvod slobodan pred bilo kojim šišanje imenovanja. To uključuje i masti, ulja, koji se ne ispire, ili bilo čega što može odmjeriti kosu. Vaš frizer bi trebao biti u mogućnosti pružiti sve uređaje i ishranu treba vašu kosu nakon kosa se reže na željenu stilu. "

Kako se održavaju kratki stil kod kuće i izbjeći lomljenje prekomjernom berbe ili stajling?

Shelby: "Najbolji način da se održi kratku kosu održava kod kuće kako bi ga dobro klimom i koristiti poklopca motora ili šal svake noći da se izbegne oštećenje. A dobro ispire sa kose i masaža glave svaki drugi dan će zadržati svoj skalp stimulirana i hidratizirana za održavanje zdrave, jake, i upravljati kosu. "

Kako biste tretirati britva opekotine na vratu ili oko kose?

Shelby: "Nikada nisam iskusila brijač opekotina sa bilo kojim od mojih klijenata iz prve ruke. Međutim, svaka antiseptik, kao što su hamamelisa ili peroksid, treba da rade u procesu ozdravljenja za manje rezove i opekotine. "

Koliko često treba da posjetite svog berberina?

Shelby: "Moj prijedlog bi svaka dva tjedna ili mjesečna zadržati i očuvati dobar kose. Ovo održava frizuru netaknuta, u dobroj formi, i upravljati. Ali, to je stvarno prednost klijenta. "

Kako se tretira perut ili bilo koje stanje vlasišta sa kratkom kosom, kao što je to vidljivije?

Shelby: "Postoji proizvod koristim zove Lucky Tiger pomoći u rješavanju peruti i vlasišta uvjetima kao što je psorijaza. Ona radi za većinu mojih klijenata. Ali, mora se primijeniti dnevno da vidi najbolje rezultate tretmana. "

Koji je najbolji noćne rutina za kratke frizure?

Shelby: "Najbolji noćna rutina za kratku kosu je dobra masaža vlasišta sa ispire sa kose prije nego što vezati kosu sa svilenom maramom ili poklopac motora."

load...

Sada kada znate šta da očekujete, vaš sljedeći posjet na svoj berberski treba da bude glatko.

Da li imate savjete za gostujući brijačnicu?

Pročitajte sljedeći: Žene i Barbershop: Stvari koje treba razmotriti prije nego što svoj termin i kako pronaći pravi Barber u 5 Easy Koraci

load...