Šta je dimetikon? | BA.inspinre.com
Modu

Šta je dimetikon?

Šta je dimetikon?

Dimetikon je veoma popularan silikona naći u mnogo proizvoda za kosu. Ona je dodala da se uređaji i oblikovanje proizvoda, kao što je rekao da pomogne kontrolu kovrča i pružaju klizanja. Kao i većina silikone, dimetikon pomaže proizvodi postaju lako mazanje. Ovaj silikon se ne zalivam vodi, što znači da voda sama po sebi dovoljna da ga oslobodi iz kose. Obično je potreban šampon sa sulfata ukloniti 100% od dimetikon izgraditi, ali blage, sulfat besplatno čišćenje se kaže da uspore ili zaustave izgraditi, kao i, ali ne i to ukloniti.

Prednosti i mane

Postoji velika debata među kovrčave zajednice o silikone, kao što su Dimetikon, i da li su oni zaista dobro za kosu ili ne.

profesionalac

Dimetikon formira barijeru na vanjski sloj kose koji pomaže glatke zanoktica.

  • To može pojavit će kosa biti kovrča-besplatno i imaju dodatni sjaj. Dodaje se i da mnogi topline protectants jer to može pomoći u zaštiti kosu od oštećenja od termičkog oblikovanja.
  • Dimetikon stvara barijeru vode na kosu, ali ne u potpunosti spriječiti vodu iz koje ulazi ili izlazi.
  • load...
con

Ako pratite "The Curly Girl Metoda Lorraine Massey, ona navodi da je zbog silikona su napravljeni da odbija vodu i formira pečat oko zanoktica, ona će:

  • Spriječiti apsorpciju vode, na kraju isušivanja kose jer kosa ne može biti pravilno hidratizirana.
  • Odmjeriti kosu i sprečavaju prirodnu pregib oblik od formiranja. Jer silikone kao Dimetikon zahtijevaju oštre sulfata za potpuno uklanjanje, sulfata i isušuje kosu i mogu na kraju dovesti do oštećenja kose.

Preporučujem vidim šta kosu voli osobno. Neki kovrdžav Znam pronađem ne koristite proizvode sa dimetikon im daje najbolji dani kosu sa poboljšanim pregib definiciji, dok su drugi pokušali kovrčave način djevojka i našlo kosu obavlja bolje sa manje kovrča i više sjaja kada je prisutan u kosi proizvode dimetikon. Ja osobno izbegavaju proizvode koji sadrže dimetikon kao sastojak, jer mislim da dok je moja kosa može dobro privremeno izgledati, s vremenom i Consistant koristiti moja kosa postaje suha i neposlušnu. Opet, to je samo moje kose. To je sve o suđenje i pogreške i napravite svoju informiranih odluka o kosi redovno održavanje i sastojaka.

load...