Šta bi se desilo ako ste išli nedelju bez proizvoda za kosu? | BA.inspinre.com
Modu

Šta bi se desilo ako ste išli nedelju bez proizvoda za kosu?

Šta bi se desilo ako ste išli nedelju bez proizvoda za kosu?

Ako konj vidio moju kosu bez proizvoda, on će možda pokušati da jedem - znate, jer izgleda kao sijeno! Kada sam prvi put čuo o nošenju 'goli kosu "Mislio sam, oh, nema šanse! I iako ima dana da ne stavi bilo koji proizvod u, to je obično ne više od Treći dan kosa je tako, tehnički, moja kosa će i dalje imati Prvi dan kose proizvoda u njemu. I to također rezultira neuredan lepinji je. Dakle, da li je vrijedno da nosite kosu gola i dati pauzu jednom u neko vrijeme? U nastavku pročitajte o prednostima davanja sebe golog kosu detox za nedelju dana, a kako ja mislim o ovom pitanju.

Profesionalci

1. Vi ćete dobiti pauzu. Davanje vaše kose i vlasišta malo slobodnog vremena od stalnih primjene proizvoda mogu dopustiti kosu da se vratite; kada ste se vratili u svoje redovne režim, možete naći vaša kosa je više upravljati i ili prihvatljivo s proizvodima nije bilo prije golim sedmice.

2. To će biti lakše odrediti dosadnih reakcije određenih proizvoda. Ako koristite više stila istovremeno na redovnoj osnovi, resetovanja vaša kosa će vam pomoći da saznate koji je jedan od njih je otežavajuće kose ili vlasišta u zadnje vrijeme ili dajući vam alergijsku reakciju.

load...

3. Možda se tvoja nepromijenjenom kosu više! Ako niste nosili kosu potpuno prirodan dok god možete sjetiti, možda zapravo kao rezultat. Pogotovo ako su brigu kose uz korištenje redovnog duboko tretmana i korisne proizvode, rezultati pauzu od njih će vas možda iznenaditi.

4. Možda eliminirati neke korake stajling proizvoda. Nakon frizura goli za malo i zatim dodajte proizvoda natrag u svoj režim postepeno, možda ćete pronaći neke od njih nisu baš pretrgao. Ako ne možete ukloniti neke proizvode, možete uštedjeti malo vremena i novca.

Robijaša

1. Vi ćete imati puffy, kovrčavu kosu. Ako je vaša kosa nije najzdravija, nosite to go može dovesti u to puffy, neposlušnu kovrče. Naravno, uvijek možete vezati ga da ga ukroti za vrijeme trajanja Naked Tjedan dlake, ali ja osobno ne bih da idem van u vlažnost bez proizvoda u mojoj kosi.

2. Vi ćete biti nedostaje vlage. Kao što je neko sa izuzetno suvim valovite kovrče, ide bez ispire sa kose može napraviti svoj prirodni talasastu ili kovrdžavu kosu osjećati užasno suha. Pošto mi je kosa stalno žedan - kao i većina uvojci su jer traje toliko dugo za prirodna ulja iz vlasište do krajevima - ja se oslanjaju na njih za hidrataciju. 

3. Možete staviti sebe na rizik za ispucale vrhove. Brtvljenje mi kosu sa uljem, i koristeći za zaštitu od toplote zimi štiti moje delikatne, slab krajevi od dijeljenja. Idu goli za mene bi bilo to- idu goli, koji su potpuno izloženi. Osjećam se kao da to napravim krajevima još više osjetljiv na cijepanje.

4. Ćete trebati šampon i kovrčave Girl Način. Neki mogu tvrditi da češće nosi goli kosa može pomoći sa proizvodom nagomilavanja, i ja to razumem gledišta. Ali ako redovito koristite šampon - moja omiljena je Ouidad superfruit obnove šampon --i ako sam i pratite Curly Girl Način, koristeći oblikovanje proizvoda bez silikona ili drugih sastojaka poznato da uzrokuje nakupljanje, mislim da mi je kosa sasvim u redu.

Naked kosu: da li je vredelo?

Frizura go ima svojih prednosti, a neki kovrdžav uživaju u potpuno nepromijenjeni obrazac - to je divno! Ali osobno, jedini način će se to desiti je ako ne moram napustiti svoju kuću za cijeli tjedan.

Da li ste ikada nosili kosu goli? Da li to uzeti u obzir sada? Ostaviti svoje misli u komentarima!

load...

Molimo posjetite moj lični blog na dianemarybeauty.blogspot.com i prati me na Instagram @ dianemary126.

load...