Šećer na sirćetu za kosu | BA.inspinre.com
Modu

Šećer na sirćetu za kosu

Šećer na sirćetu za kosu

Ocat se koristi kao pomoć zdravlje i ljepotu hiljadama godina uljepšati kožu, omekšavaju kosu i poboljšati zdravlje. Sada, kao i sa svim što je prirodno, jednostavno, jeftino, i "zelene", doživljava preporod u svojoj popularnosti kao potrošači postali svjesni efekata proizvoda može imati na njihovo zdravlje i na okolinu.

Mnogi marketingu prirodnih sapuna preporučuje se upotreba jabukovog sirćeta posebno kao sredstvo za ispiranje kada se koristi njihov proizvod. Lorraine Massey predlaže da ga koristi kao sredstvo za čišćenje i ispiranje u svojoj knjizi "Curly Girl". I mnoge druge web stranice i oglasne ploče veličaju svoje vrline kao dobro.

Evo, ja ću razgovarati o tome kako najbolje iskoristiti sirće da se brine za svoju kosu.

Jedinstvenih prednosti Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je napravljen dodavanjem šećera, kvasac i bakterija jabukovo. Ovaj proces fermentira u cider u etanol rješenje, a zatim bakterije pretvoriti ga u rastvor octene kiseline. Je oblačno, a ponekad i ljigavi dio jabukovog sirćeta je zapravo mrtvih stanica bakterija i gljivica (njam!), Poznata i kao "majka octa."

load...

Jabukovo sirće je veoma cijenjena u prirodnom-proizvode zajednice, kako za svoje prijavljeno zdravstvene beneficije i njegove dodatne hranjive tvari koje mogu pomoći kose ili kože. To je možda razlog što je najčešće ispiranje preporučuje za kosu. Međutim, trenutna istraživanja ne pokazuje da postoji bilo znatne količine vitamina, minerala, enzima ili amino kiseline prisutne u jabučni ocat.

Druge vrste octa su izrađeni od vina, slada, kukuruz, riža, kokos, šećerne trske, ili čak i pivo. PH za sve različite sirćeta u rasponu od 2.5 do 3.5, u zavisnosti od koncentracije octene kiseline (i drugih kiselih nusprodukata koji se mogu pojaviti u tom procesu, kao što je limunska kiselina i vinske kiseline). Kada je u pitanju koristiti kao tonik za kosu ili isprati, stvarno bi trebalo biti razlike u performansama između bilo koje vrste octa, tako da možete odabrati onaj koji vam najviše odgovara zbog mirisa ili cijene.

Prednosti sirće je na kosu

Sirće je veoma koristan kao ispiranja za kosu iz nekoliko razloga. Octene kiseline je blago helacioni agent, tako da mogu biti korisne u uklanjanje mineralnih sirovina na kosu koja se akumulira tokom vremena zbog nečistoća u zraku i tvrdu vodu. Objašnjavajuće svojstva ACV i drugih sirćeta proširiti do uklanjanja akumuliranih sebuma ili drugih voštani nagomilavanje iz proizvoda. Kada se koristi za ovu svrhu, važno je da koristite veću koncentraciju octa (25 do 50 posto). Utrljajte u vlasište i ostavite ga na kosi nekoliko minuta, što mu daje vremena za rad.

Još jedna odlična aplikacija za sirće je da se koristi u kombinaciji sa sapunom / šamponom barovi, kao sredstvo za prevenciju nagomilavanje tvrde vode izazvane sapunice, koji može biti poražavajući za stanje vaše kose.

Ocat je također samo veliki pH regulator za kosu kada se koristi kao ispiranje u razblaženom vodenoj otopini. Bitno je da vaša kosa biti odgovarajuće pH nakon čišćenja i klimatizaciju, jer to utječe na sveukupno zdravlje, izgled, i stanje vaše kose. Iz tog razloga, većina modernih šampona i uređaja su "pH uravnotežen", što znači da su prilagođene pH vrlo blizu da kose u najzdravije stanje.

load...

Odnos između pH i kose

Ljudski je kosa se sastoji od pramenova vlakana izrađeni od keratin proteina koji sadrže aminokiseline glicin, alanin, i cistein. Cistein sadrži sumpor, i odgovoran je za disulfid obveznica u kosu. Ove doprinose ukupnu snagu i elastičnost vlasi kose, kao i uviti formaciju. Proteini se sastoje od mnogih aminokiselina međusobno povezanih u lanac, a zatim se okupili i oduzet u druge strukture. Zbog svoje kemijske strukture, proteini imaju sposobnost da posjeduju bilo pozitivno ili negativno punjenja, ovisno o lokalnoj sredini. Postoji jedan pH (na datoj temperaturi), gdje je molekula potpuno nenaplaćena ili neutralan, a ovo je poznato kao izoelektričnu tačku. Izoelektričnu tačka za ljudske kose optimalno je pH vrijednost 4,0-4,5.

Kosu koja je na svom izoelektrične trenutku ima čvrsto strukturu i zapečaćeni stan kutikule sloj na izvan Strand. Stvari koje mogu podići pH kosu su strukturalna oštećenja od obrade ili teškog sudara; korištenje osnovna rješenja na kosu, kao što su perming rješenja, Relakseri ili sode bikarbone; i sapun ili sapun sadrži deterdžente. Kosa na višem pH negativno naplaćuje, a ima još natečen i porozne strukture. Takođe je podigao, s ogrlicom zanoktice koje doprinose dosadan izgled, kovrdžava karakter, tendencija da se zaplete, i veći sklonost za pucanje.

Pošto sirće je kiseo, s pH između 2,5 i 3,5 (u zavisnosti od vrste i koncentracije), koristeći ga u razblaženom rastvoru kao završni ispiranje za kosu ili kao ispiranje prije uređaj je odličan način da se smanji pH vašeg kosa izoelektričnu tačku ili malo ispod njega. Ovo omogućava kosi da bude zapečaćen stan sa glatkom vanjski sloj povezanih kutikule vage. Ovaj ima efekat da kosa jako sjajna, sa manje klupka, više odskočiti i veće mangeability. Da biste dobili maksimalnu korist od vašeg ispiranje, preporučujem da priprema rješenja iz vode koja je filtrirana ili omekša. Važno je da pažljivo i zajedno koristiti sirće sa dobrim uređaj, kao što je ako se koristi često ili u previsoka koncentracija može biti donekle sušenje na kosu. Sve u svemu, to je fantastično i pristupačan dodatak svakom rutinu šampone.

Podijelite svoja pitanja na Tonya.

load...