Scrunch i pumpa za masivne gomile | BA.inspinre.com
Modu

Scrunch i pumpa za masivne gomile

Scrunch i pumpa za masivne gomile

Ako ste ikada pokušali scrunching svoj želatinirano valova dok su mokre, možda ste bili razočarani gledao ih samo flop nazad na ramenima.

Osim toga, ako niste potpuno ne distribuirati gel širom kosu, primetićete dvije različite teksture kose kada je kosa osuši: jedan pristojno scrunched, druga suha i donekle neposlušnu.

Što možete učiniti kako bi bili sigurni da je sve vaše kose scrunches zajedno u Gorgeous grudve i lokne? Probajte ih pumpanje dok SCRUNCH!

Šta je to

Prvo smo čuli o načinu poviti 'n pumpa iz jednog od naših korisnika CurlTalk, CSteen85. Njen početni post izrodio četiri stranice odgovorima, tako da smo znali da je morala da bude na nešto! CSteen85 objasnila kako kada je pumpa, sa posebnim režimom, ona je uvijek bila jako sretna kako je definisano kovrdža pogledao i kako sve njene kosa bila želatinirano:

load...

"Kada sam uzeti moju ruku, ja sam otišao sa veoma mekim tražim pramen! Ja sam sve ovo preko glave da se prijave gel i raspršeno i dobio prekrasna pramenovima! "

Prema našim korisnicima CurlTalk koji su učestvovali u forumu diskusije, poviti 'n način pumpa sprečava frizzies. Ona također pomaže da zadrži svoju kosu razvezane jer neće biti izmeštanjem cijeli dan.

Kako SCRUNCH 'n pumpe

Učiniti poviti 'n pumpe, šampon i stanja kosu u skladu sa svojim uobičajenim metodom (ko-pranje, ne-poo, šampon i stanje, itd.) Zatim, kaput ruke uz svoj omiljeni gel za kosu i SCRUNCH kosu koju je šačica. Ćete želite da uradite kosu u srednje sekcije kako bi bili sigurni da gel dobiva uključeni. Pumpa svaki nekoliko osam puta. Zašto osam? Ne znamo, ali to je ono što naši poviti 'n pumpe pronalazač recommended!

Još jedan CurlTalk korisnik, Jillipoo, preporučuje držeći svaki pregršt nekoliko sekundi prije otpuštanja. Ona kaže da to stvarno pomaže da definirate svoje kovrče. "To je kao kovrdže treba" počeo "ili nešto slično", dodala je ona.

Ono što trebate znati

Vrijeme koje je potrebno da se uradi 'n pumpe poviti ovisi o nekoliko stvari. Dužine vaše kose će odrediti koliko sekcije želećete podijeliti svoju kosu u. Osim toga, to je manja dijela, duže će trajati. Ova metoda najbolje radi sa kovrdžav koji nemaju super dugu kosu od srednje dužine kose će vam omogućiti da zgrabi cijelu dionicu od vrha do korijena u jednom palmful.

load...