Savannahova curly rutina kose | BA.inspinre.com
Modu

Savannahova curly rutina kose

Savannahova curly rutina kose

NaturallyCurly: Molimo vas upoznati sebe!

NC: Kako i kada ste počeli grli vaše lokne?

SR: Nikada nisam koristio nikakve Relakseri, keratin tretmane, itd na moje kovrče odrastanja, ali bilo bi nategnuto reći da "uživao" moje kovrče u srednjoj školi ili srednju školu. To stvarno nije bilo do moje završne godine u srednjoj školi i moje prve godine na faksu da sam počeo grli moje teksturu i sve što ima za ponuditi.

NC: Koje je vaše trenutno rutina?

NC: Dakle, od početka do kraja, na kovrdžave dan, koji je tvoj proces?

VIŠE: Giulia Real Tekstura Talk  

NC: Koji su vaši morate imati proizvode i alate?

SR: Moja širok zub češalj! Ja volim tu stvar! I moja svila jastučnicu je dobro da mi je kosa previše. Stvarno počeo cijeneći moje kovrče kada sam pronašao Kinky-Curly Curling Custard a ja sam uvijek bio ljubitelj Garnier Fructis Sleek & Shine Leave-In-uređaj krema.

load...

NC: Koje su vaše omiljene frizure nositi sa svojim loknama

NC: Šta radiš noću za kosu?

NC: Šta reakcija si kada ste počeli grli vaše lokne?

SR: Kada sam počeo grli moje kovrče, a ne samo stavim kosu cijelo vrijeme, imam miks reakcija... Srećom većina njih su bili pozitivni! Momci koji radim s ljubavlju kosu. Uvijek mi kažu da je to izgleda savršeno i da svaka žena treba da bude ljubomorna. Moj tata, s druge strane, smatra da sam tease moju kosu da bude velika namjerno. "Ne Tata, ovo je samo koliko mi je kosa." On ne kapiram... Vjerojatno zato što je on ćelav. 

VIŠE: Angela Delyani Real Tekstura Talk

NC: Koja je najbolja stvar o tome kovrdžave?

SR: Curls su zanimljivi! Oni su lijepe i imaju svoj vlastiti život. Plus kovrčava devojke mogu ići ravno kada želimo, ali ravno kose djevojke nikada ne mogu dobiti pravi kovrče. Mislim da imamo najbolje od oba svijeta.

NC: Da li mislite da je kovrdžava kosa je uticalo svoj život?

SR: Moja kovrčava kosa je uticalo moj život na vrlo značajan način. I UVEK reći ovo mojoj ravno kose prijateljima i oni jednostavno ne shvatam. Ponekad kovrčava kosa može biti najveća bol u dupe... Kao kad mi je potrebno tri sata da ispravi moju kosu. Takođe sam maltretiran o moj tip kose. Sjećam se da sam plakala jedan dan poslije škole jer je jedan od mojih "prijatelja", predložio je da je jednom poznavao nekoga neposlušnu kosu kao moj, i možda ako se koristi uređaj moja kosa će biti pitoma. Kao da nisam već koriste uređaj... Ona samo nisu razumjeli i to me čini otuđeno. Čak sam nazvao "stranac glave", jer mi je kosa tako gusta da ne glatko u glavu čak i kad sam povući nazad.

NC: Šta bi ti druge da ih ohrabri da prihvate svoje kovrče?

SR: Svi smo bili tamo, do najdubljih jama očaja o našim kose. Koristio sam da jeca i jeca i zgrabite škare, spreman da samo odseći sve to off... Ali ne radi to! Umjesto toga, učiniti vaše istraživanje! Eksperiment s različitih proizvoda. To nije brz ili lak proces, ali učenje o tome što radi i što ne radi za svoj tip kose je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti. Za mene, kao i sve ostalo u mom životu, moj kovrdžave kose je proces; Ja sam uvijek u potrazi za način da se to bolje. Ne odustaju. Happy kovrče = sretan ti. Vaš kovrče su jedna od onih stvari koje su deset puta. Šta god da je u nju uloženo, vi ćete dobiti deset puta rezultati u to, ali morate napraviti napor da se upoznaju sa kosom.

load...

VIŠE: Jessica Fortin Real Tekstura Talk

load...