Rooibos čaj ispere da smiri skalp i perut | BA.inspinre.com
Modu

Rooibos čaj ispere da smiri skalp i perut

Rooibos čaj ispere da smiri skalp i perut

Zdravstvene prednosti

Rooibos čaj je povezano sa sličnim koristi od zelenog čaja, osim što je bez kofeina, što rooibos odlična alternativa za djecu i dojenja majke. Zbog tog razloga crveni čaj je također velika umirujuće piće prije spavanja ako patite od nesanice. Crveni čaj je bogat antioksidansima koji su odlični protiv starenja tvari i takođe je tvrdio da pomogne u borbi protiv nekoliko bolesti. Elsevier je zaključio da je, nakon šest tjedana od tradicionalne upotrebe rooibos čaja, lipidni profili kao i redoks statusa od 40 odraslih znatno poboljšana. Jednostavno rečeno, oba ova faktora su relevantni za srčane bolesti u odraslima riziku. Drugih tradicionalnih upotreba crvenog čaja u Južnoj Africi uključuju tretiranje infantilne kolike, alergije, astma, i dermatološke probleme.

Prednosti Red Tea za dlake

Crveni čaj je obogaćena cink, bakar, kalij i kalcij, koji svi promoviraju rast kose i jačanje. Visoke doze bakra pomaže da se spriječi preuranjeno prosjed kose, dok su protuupalni agensi čaja može pomoći da se smiruje vlasište i bori se peruti. Od crveni čaj bez kofeina, to ne služi u istu svrhu za kosu kao i popularna crnog i zelenog čaja ispiranja. Kofein je položen kao blokira dihidrotestosteron (DHT), hormon odgovoran za nekoliko oblika gubitka kose. Međutim, jedan od glavnih antioksidansa, polifenola, je rekao da pomogne promovirati sjajna, meka kosu i štiti od oštećenja sunca. 

load...

DIY Red Tea Ispiranje

Možete završiti crveni čaj za ispiranje slična drugim čaj ispiranja. Ako ste lakši plava boja, crveni čaj se može koristiti i kao prirodna boja kose. Evo kako da pripremite za ispiranje:

  1. Strme čaj za najmanje 30 min. U kipuću vodu, a zatim ga ostavite da se ohladi.
  2. Šampon i stanje kose po svom ukusu.
  3. Pour čaj preko svježe oprana i uslovljeno kosu ili koristite sprej po želji.
  4. Dozvolite čaj odstoji 20-30 min. Prije ispiranja.
  5. Pratite sa dubokim uređaj i stil po želji.

Iako se čini kao i svaki drugi dan nova stvar se pojavljuje u svijetu za njegu kose, čaj ispiranja zapravo koristi za mnogo godina kao prirodni opcija za liječenje nekoliko problema kose. Ako ste još uvijek na ogradi oko čaja ispiranja, potrajati neko vrijeme da se uradi dodatna istraživanja. Ništa nije gore nego skakanje na bandwagon bez znanja.

Ono što drugi čaj ispiranja imaju li probao i kakvi su bili rezultati?

load...