Režim ugodan za dete, koji radi i za kovrčavu kosu mog sina i kćerke | BA.inspinre.com
Modu

Režim ugodan za dete, koji radi i za kovrčavu kosu mog sina i kćerke

Režim ugodan za dete, koji radi i za kovrčavu kosu mog sina i kćerke

Kada je u pitanju kovrdžava za njegu kose u mojoj kući za moje 3-godišnji sin (Cyrus) i 16-mesečna ćerka (Nazanin), moj suprug i ja odlučiti da sve bude što jednostavnije da održimo zdrav razum! Dok možda mislite rutine moraju biti dramatično drugačiji, pronašao sam da je najbolje da slijede istu formulu za mog sina i kćer, podešavanje na osnovu toga koliko dlaka imaju u tom trenutku. Ovdje je slom režima koji sam stvorio za svoju djecu je kovrdžave kose.

Pre-Poo (samo Nazanin)

Svaki put planiram da Šamponi moje kćeri da se prijavim ulje joj skalp, lagano masirajući ga i zatim primjenom oko iznos veličine četvrt na dlanu ruke i oblaganje dužinu njene kose s njim. Dozvoljavam da se ulje odstoji oko 10-30 minuta u zavisnosti od noći, što olakšava otpetljati svoju kosu prilikom pranja. Bilo koji ulje koje prodire u folikulu dlake je dobro za pred-poo (Ekstra djevičansko maslinovo ulje ili naše ulje po izboru pravednika Roots Pre-Poo Detangler koja ima bazu kokosovo ulje).

load...

Čišćenje

Perem i kosu moju djecu 'u kadi. Moj sin zapravo uživa što mu je kosa oprana sada i mi omogućava da nježno ribanje skalp kao Perem ga! Da biste izbjegli isušivanje kosu sa šamponom, ne isprati i ponoviti, jednostavno učinite jedno dodavanje šamponom i preći na uređaj! Imamo dva proizvoda za čišćenje koje koristimo sada, ORS kovrdžav Unleashed Curl raščešljavanje kose šampon ili Shea vlage 2-n-1 Curl i Shine šampon i regenerator. Sa Shea vlage 2-n-1, ja isprati i ponoviti jer je combo šampon i regenerator (i vrlo hidratantni proizvod); ovo također mi omogućava da preskočite koristeći poseban isprati uređaj.

Moja kćer mrzi uzimajući vodu u oči tako da sam nedavno počela koristiti tuš šešir za nju i to je napravio za pranje mnogo lakše! Izgleda kao vizir i sprečava od ulaska vode u oči, jer je voda teče ravno dolje sa prednje strane. Ako imate bebu ili dijete koji je nemiran kada dođe vrijeme da se peru kosu bih visoko preporučiti to, jer to čini pranje mnogo manje stresan!

Uređaj

Kada koristite ORS šampon pratim sa ORS kovrdžav U ili Out regenerator. Da se prijavim da Cyrus 'kosu Kružnim pokretima da napravi sitne kovrče pop ako je između frizure. Kada se njegova kosa smanjiti niske, ja primijeniti uređaj u istom obrascu mi opere suhu kosu za stvaranje valova. Radim samo ovaj put i isperite ga oko 80 posto put od ovaj proizvod, također se može koristiti kao odsustvo-u!

Za Nazanin, ja primijeniti uređaj za njene kose, s početkom u krajevima, a zatim pokriva dužinu njene kose. Zatim, češlja kroz kosu (dok je uređaj je još uvijek u njoj) sa Ouidad Wide zuba češalj i isprati ga. Ovisno o njeno raspoloženje, volim da ponovim taj proces, ali većinu vremena ona podnosi samo jednom. Ako je moj sin je imao dužu kosu ću učiniti isti proces za svoje kovrče!

LKZ Način

Da bi se održala vlažnost u kosi moje bebe ', bavim SLZ metoda. Ako niste upoznati s ovom metodom je slojeva proizvod u ovim redom: Liquid ili ispire se, krema i ulje. Za oba Cyrus i Nazanin kose budem siguran njihova kosa je još uvijek mokra od tuša (ako postane suho, ponovo mokro sam to sa spreju), koji služi kao u ovoj metodi, a zatim nanesite kremu () ili maslac kosu. Naša omiljena krema je Shea vlage Coconut & Hibiscus Deca Curling maslac krema ili ORS kovrdžav Unleashed Twist and Curl krema. Na kraju, pečat s uljem (), bilo JBCO ili pravednika Roots Kids Pre-Poo Detangler koji služi dvostruku dužnost!

load...

Održavanje

Najveća razlika u održavanju kose moje dece je s frizurama. Ja dozvoljeno mog muža da preuzme vodeću ulogu u odlučivanju kada šišam mog sina. Obojica smo se složili da čekati nakon što je napunio godinu i nismo se kao da mu je potreban rez dok je bio oko 20 mjeseci. Sada smo se ošiša oko jednom mjesečno, jer ne raste u strašno brzo.

Moja kćerka nije imao bilo koju vrstu opreme ili posjekotine na kosu i ne planiram da to učine dok je ona oko 5 ili ranije ako primetim bilo kakvu štetu na krajevima. Ovo je željama, ali čini se da je standard u Crnom zajednici. Imao sam razgovor sa svojom starijom sestrom Meisha, majka dvije djevojke s lijepim, zdravu kosu i počela je kod kuće ukrasi na svoju kosu oko dobi 4.

Styling

I frizura moje kćeri, kada ćemo u Kraljevini Hall ili u našem ministarstvu u srijedu, petkom, subotom i nedjeljom. Iako ovo može izgledati kao puno, stalno stilovi vrlo jednostavan (tj dva udisaja, visok Puff, tuš-n-go sa trakom za glavu, itd). Ja sam pokušao da oblikujete svoju kosu za sedmicu, ali ona ne vodi haube na noću što uzrokuje stilova da olabavi u roku od dan ili dva! Cyrus je lako, jednostavno opere kosu svaki dan prije odlaska kući!

Sve u svemu, naša rutina je vrlo praktičan i lako ide, jer moja djeca su još uvijek prilično male! To će se promijeniti tokom godina, ali mi smo fleksibilni i spremni da se prilagode!

Volio bih da čujem od vas sve u NaturallyCurly zajednici, što su neki od svoje navike spajalica i da li ga promijeniti se ako ste mala djeca?

load...