Rehab štete od topline: Popravite svoje ravnoteže | BA.inspinre.com
Modu

Rehab štete od topline: Popravite svoje ravnoteže

Rehab štete od topline: Popravite svoje ravnoteže

Koliko topline je potrebno da se oštetiti vaše brave? Koristeći usijanim željezom i sušila na nedeljnom nivou će učiniti vašu kosu suhu, krhku i oštećen. Heat će uzrokovati ispucale vrhove i lom, koji će se morati odrezati kako bi se pomoglo u obnovi kosu natrag na zdravlje. Koristeći previše topline može eventualno promijeniti svoj pregib obrazac i uzrokovati više kovrdžanje.

Dakle, samo ono što možete učiniti za poboljšanje oštećene toplote vozio kovrče i valovi?

Korak od Hot Alati

Prvi korak je da napravi pauzu od vrelog alate da ste prečesto koristite. Ako ste vjerski pomoću vruće alata za duži period možete pronaći ovo najizazovnijih korak, tako da ako morate ih koristiti, pobrinite se da koristite kvalitetne alate poput onih sa većim brojem postavki topline. Potražite sušila da imaju jači protok zraka, sa nižim postavku i više snage. Koristite difuzor na kosu kao dobro.

load...

Ne zaboravite da nikada ne koristi "mokro da se osuši" alat bilo koje vrste kao što će učiniti najviše štete na lokne. Potražite keramike alata i uvijek koristite zaštitnu sprej topline.

VIŠE: Kako koristiti Hot alati Curls

Šampon Manje, Stanje Više

Go Deep

Duboko Stanje Jedan do dva puta tjedno. U zavisnosti od oštećenja kose, duboko uređaj sa tretman za vaš tip kose je važno. Pronađite maska ​​ili tretman koji odgovara vašem tipu kose.

Kod kuće tretmani: možete pratiti i sa kod kuće tretman blago zagrijavanje maslinovo ulje (ili svoj omiljeni ulje mješavina) i primjeni ga na suhu kosu. Wrap kosu plastičnom folijom i ostavite maslinovo ulje da pomogne vratiti sjaj i vlagu na lokne. Nakon 30-40 minuta, nježno oprati ga i dozvoliti da vam brave se osuši.

Još jedan veliki tretman: kombinovana banana, jedna šolja običnog jogurta, 2 žlice meda, 1 žlica maslinovog ulja, jedno jaje i 3 kapi lavande ulje - dobro ih miješati i kaput svježe oprana kosa. Pustite da se sedi na kosu za oko 40 minuta i ispere hladnom vodom. Dozvoliti da vam se kosa osuši.

VIŠE: Kako Deep Stanje niske poroznosti kose

Minimizirati Proizvodi

Pri pokušaju da obnovi prirodne sjaj i odbijanja da se lokne, pokušati iskoristiti manje proizvode u kosi. Neki oblikovanje proizvoda, kao što su gelovi i kreme, imaju kemikalija i drugih sredstava za sušenje koje možete dodati na problem, umesto da ga. Potražite alkohol bez gelova i nježan, organske proizvode koji pomoćnik u stajling, i ne sadrže štetne kemikalije. Provjerite proizvoda kao što teta Jackies uvojci i zavojnice, Jessicurl, Aubrey Organics i Darcy je Botanicals. SHOPNaturallyCurly.com ima veliki popis i izbor zdravih proizvoda.

Kada koristimo proizvode na kosu, budite sigurni da ih primjenjuju lagano i nježno. Izbjegavajte trljanje ili češljanja kosu grubo, posebno kada je mokar.

VIŠE: uzmi 5 minuta Curls u jutro

load...