Reflektor anita grant | BA.inspinre.com
Modu

Reflektor anita grant

Reflektor anita grant

Anita Grant koristi heathful sastojaka kao što su papaja, u svoje proizvode, koji uključuju šampon Barovi, Šlag Maslac i Creamy Cafe Latte.

Prije tri godine, kao što je Anita Grant je sprema za razgovor za posao, ona je sipao losion za kosu u njenim rukama.

"Počeli su da gori", Grant prisjeća. "U roku od nekoliko minuta, plikova počeo se pojavljuju svuda po rukama. Ja sam ozbiljno ludim."

Stigla je na intervju, ali je završio u bolnici sa ozbiljnim alergijske reakcije na propilen glikol, kemijske otapala obično koristi za apsorpciju ekstra vodu i za održavanje vlage u određenim lijekova i kozmetike.

"Kada sam sjedio u bolnici, počeo sam da se pitam neka pitanja:?? Zašto sam ovde Zašto ne gledam sastojke Šta ovih sastojaka do" ona kaze. "Čim sam došao kući, odlučio sam da ću napraviti svoj proizvod."

load...

Tako je počela njena opsesija sa sastojcima - fascinacija koja je izrodila njen 7 mjeseci star Anita Grant linija od prirodne kose i kože njegu. Na ovoj večeri, Grant se spremao za miješanje se neke njene Rhassoul Deep Condish i njen Kremasta Cafe Latte u svojoj kuhinji, u svom domu izvan Londona. Rano sljedećeg jutra, ona bi početi što neke od svojih Whipped Butter. Svoje proizvode sve sadrže prirodne sastojke kao što su brazilske i afričke Baterse, djevičansko kokosovo ulje i kafu ulja.

"Sve je to vrlo, vrlo svježe", kaže Grant.

Svoje proizvode su nastali nakon nekoliko godina za ribanje knjiga o sastojcima i učenje o njihovim korisna svojstva za kosu i kožu. Ona bi lutaju prolazima namirnica i ljepote kuće, pokupiti boce i proučavanje sastojaka. Jednom je izbačen u trgovini kada je provela predugo čitanje etikete.

Tajming je bio idealan za grant za početak eksperimentira sa sastojcima jer je upravo počela prelazak na prirodnu kosu - odluku potakli njen odlazak u bolnicu i svoju novostečenu znanje o hemikalijama.

Grant je počeo miješanje proizvoda za kosu za sebe, zamjene sastojke i recepte sa ženama na prirodnom kosom Web lokacijama širom svijeta. Grant shvatila da bi mogao napraviti poslovni iz svoje opsesije kada su ovi su žene počele traži da kupi neke svoje domaće izmišljotine.

"Počeli su stavljajući ideje u glavi", kaže ona.

Grant je radio u tehnologiju, ali je bio više nego spreman na promjenu karijere. Našla radi na svom web sajtu i njen poslovni plan na poslu. Dala je otkaz taj posao, i 5. Decembra pokrenula Anitagrant.com. Ona je započela poslovanje sa Šlag maslacem, njen Creamy Cafe Latte i njen Rhassoul Deep Condish. Linija sada uključuje tri organska ulja (lubenica, papaja i Marula), pet organske bilja (lavanda cvijet, list koprive biljka, plava Malva, kamilice i konjski rep), Pure ulje za brijanje za muškarce, Handmade šampon i piling barovi, Virgin Mango maslac Kokos bič, organski ružine latice i pupoljci i njena popularna Lippy Puckers.

"Ja imam puno zabave", kaže za svog novog poduhvata.

Grant kaže da je njen web sajt se ne radi samo o "goodies" ona prodaje, već uključuje i korisne informacije, kao što su savjete i trikove kako bi pomogli ljudima bičevati se proizvode od prirodne kose se sa sastojcima u vlastitoj kuhinji - bilo da je to med ili jogurt.

load...

Jednog dana, Grant kaže da bi volio da ima svoj prodavnicu, sa radionicom u leđa gdje ona može miješati se njene kreacije. Ona bi mi se klijenti biti u mogućnosti da pozove u svoje narudžbe, a onda ih pokupi svježe kasnije tog dana.

"To bi bila moja idealna situacija", kaže ona.

Grant kaže da je uzbuđen zbog rastuće zamah za prirodne kose, što ona vidi u Evropi, kao i Sjedinjenih Američkih Država. Ona navodi popularnost od prirodne kose Web stranice i širenje konferencija za prirodne kose kao dokaz ovog rastućeg prihvatanja za kovrčave, kinky kosu.

"Kad odem bilo gdje u Londonu i nosim kosu u afro Puff, ja se pogledao oba kovrčava i ravna kose ljudi", kaže ona. "Oni me gledaju sa mješavinom znatiželje i divljenja. To je vibracije dobijem."

load...