Rachelova kovrčava vožnja kose | BA.inspinre.com
Modu

Rachelova kovrčava vožnja kose

Rachelova kovrčava vožnja kose

Rachel Asakome: Dobar dan, moje ime je Rachel Asakome i ja sam iz Nigerije.  

NC: Kako i kada ste počeli grli vaše lokne?

RA: Bio sam prirodno za oko 5-6 godina. Počeo sam istinski grli moje kovrče u kolovozu 2011. Godine sam otišao i prirodno, jer odjednom, sve dlake na potiljku je otpala! Tako je u 2008. Godine, odlučio sam da se ošišala i pustite da izraste, tako da sam mogao da ga ponovo opusti! Kada sam prvi put otišao prirodno, nisam znao šta da radim... Nisam mislio da treba da se ništa posebno, i tretirati sam kosu kao da je opustio. Tada sam shvatio da je moja kosa raste jako sporo i na potragu za pravne lijekove, sam naišao na video govori o tome kako prirodna kosa nije smatralo lijepa. U tom trenutku, odlučio sam da je moja misija svima pokazati koliko je lepa kinky kovrdžava kosa može biti. Ja sam se zaljubio u moju kosu i ona je odgovorila na moju ljubav prema rastu kao lud!

NC: Koja je vaša trenutna rutina?

RA: Na dan pranja, perem kosu sa domaćim rhassoul gline šampon, a zatim slijede sa domaćim duboko uređaj. Moje duboko uređaji obično sastoje od shea maslac, kokosovo ulje, med, aloe vera gel, nima ulje, arganovo ulje i palmino kernel ulje. Nakon miješanja sve sastojke zajedno, ja pokriti moja kosa sa plastičnim zatvaračem i sjedi pod parobrod za oko 20 minuta. 

Perem kosu svaka dva tjedna, ali između pranja, ja usloviti moja kosa sa čistim kokosovim uljem. Takođe sam prskati vodom i aloe vera sok najmanje jednom u dva dana, ovisno o tome kako mi je kosa osjeća. Nekoliko dana nakon što je spritzing mojoj kosi, ja ću dodati ulje.  

load...

NC: Koje su vaše omiljene frizure nositi sa svojim kovrče? 

RA: Ja nosim pletenice povremeno, obično kad imam ispite! Ali obično, samo rock podignute frizure. Oni su brzo i lako, manipulacija zaštitne stilova. 

NC: Koji su vaši morate imati proizvode i alate?

RA: Moj omiljeni proizvodi su rhassoul glina, kokosovo ulje, i shea maslac. Želim da se onda negdje u moja rutina! Moj omiljeni alati su moji aplikator bocu i širokim zub češalj. 

NC: Šta je sa tvojim frizer?

RA: Ja nemam frizer. Radim moja kosa sebe, osim želim da ga pletenicu. Vjerujem da niko ne može da se brine o kosi bolje nego što možeš. To je rečeno, žena koja pletenice moja kosa je odličan Yoruba dama koja radi upravo ono što joj kažem... Ona je dijelove mi kosu prstima i pamti da SPRITZ mojoj kosi sa vodom prije nego što mi popraviti pletenice! Ona je super i stvarno pažljiv na moju kosu.

NC: Šta radiš noću za kosu?

RA: Prije nego odem u krevet (ako je moja kosa nije u setu stil), sam vodu i aloe vera sok prskati na moju kosu, a onda zapečatiti u vlage sa uljem ili maslacem, savijemo u rubrikama i konačno, wrap to u satenski kapom. Ako je moja kosa je već u 100% zaštitnim stil pletenice, samo sam ga umotajte u saten kapom i hop u krevet. 

NC: Šta reakcija si kada si prvi put odlučili da se prirodno? 

RA: Nekoliko mojih prijatelja je već otišao prirodno, tako da nije bilo strašno. Ali ja uvijek imam puno čudno izgleda u salonima. Svaki put kad sam prošao kroz vrata, ja bih čuti, "Želite li da se opuste?" i prije nego što sam otvorio usta! Moj omiljeni komentar je bio od muškog moj prijatelj, koji je rekao: "Vi mislite da je ovo kosa ?! Relax to!"

NC: Da li ste veliki odrezak ili tranziciju?

RA: Ja veliki sjeckani. U početku, stalno sam kosu u pletenicama puno jer nisam imao pojma kako da ga style! Mislio sam da je jedini način mi je kosa može izgledati lijepo je u pletenicu ili tkanja; Nisam znao da to svoje kose može biti lepa bez produžetaka. U početku sam mislio da je djetinjasto da imate prirodno se jer u mojoj zemlji, samo srednjoškolka ili dijete će imati prirodnu kosu. 

load...

NC: Koja je najbolja stvar o tome kovrdžave?

NC: Kako mislite da utiče kovrdžave kose tvom životu?

RA: U početku, to me je znatno usporiti zbog vremena koje je potrebno da otpetljati i beskrajne borbe sam imao sa svojom kosom. Ali sada, tako sam navikao na to. Ja se moja kosa u prekrasnom stilu na nedjelju noć i to je to za danas! Sve vrijeme koje je potrebno da se otpetljati, oprati i stanja kosa mi je samo još jedan dio mog života... Jednostavno sam izdvojila vremena za to, kao i ja sa svim ostalim. 

NC: Šta bi ti druge da ih ohrabri da prihvate svoje kovrče?

RA: Ja obično kažem ljudima da se prihvate takve kakve jesu. Da bi negativne komentare da ti ne lezi, morate biti u potpunosti zadovoljni sa sobom i priznati da je ono što radite sa kosom ili tvoj život je tvoja briga. Takođe sam reći ljudima da prihvate da im kosa ne mogu više određene stvari. Kada imate kinky kovrdžavu kosu ne postoji ništa što možete učiniti da izgleda kost ravna ili opušteno svaki dan bez oštećenja kose. Samo prihvati da izgledaju drugačije i raditi s novom tebi !!

NC: Recite nam nešto o svojim sadašnjim i predstojećim projektima!

Ra: Ja sam trenutno završava se sa školom. Takođe sam tek počela prirodna kosa blog čiji je cilj pružanje prirodne kose savjeti rast 4C naturals ili nastrano kovrčava naturals. Takođe je trebalo da bude generalni vodič za zdravog života i wellness, ali imam toliko kose pitanja koja nikada nisam imao vremena da pisati bilo šta drugo! Važno je da naturals sa uvijene kose (kao i ja) shvate da je njihova kosa je lijepa i može upravljati, kao i svi drugi. Namjeravam početi sa prodajom organske kose i kože proizvodi čim Završio sam sa svojim univerzitetskog programa. Imam Masters u financijama, ali prirodna kosa je moja prva ljubav!

Možete čuti više od Rachel na svom blogu ili na Instagram. 

load...