Prirodno zakrivljen na budžetu koledža | BA.inspinre.com
Modu

Prirodno zakrivljen na budžetu koledža

Prirodno zakrivljen na budžetu koledža

NaturallyCurly sa zadovoljstvom predstaviti naš novi pisac, Evelyn Ngugi. Evelyn je brucoš na Sveučilištu Teksas u planiranje Austin da studira Multimedija Novinarstvo, a radi kao pripravnik u NaturallyCurly.com. Kad nije u klasi, možete je naći... Na Facebooku. Ali kad ona lutaju po kampusu, ona obično se snima video i pokušava da bude dio cijele Austin scenu. Ona je nedavno odlučila da istraži cijeli "prirodno kovrčava" koncept, i kao neko ko je kemijski ispravio svoju kosu od djetinjstva, ona pokušava da nauči i formulira svoje misli i mišljenja. Ona je već odlučio da će samo veliki Afro snimiti svoju novostečenu slobodan duh i automatski učvrstiti njen "cool", ali pitanje pita je "kako da dođem tamo?" Ona će pisati redovne članke o NaturallyCurly.com koji pokušaj da se odgovori na to pitanje, kako u obrazovnom i duhovit način.

Kao brucoš na faksu, ja sam zaglavljena u tom mjestu gdje će "mama platiti za to" ispunjava "O moj Bože, ne mogu priuštiti to." Iznenadni nagon da bude ekonomičan se može vidjeti u ovom primjeru: Kada moji prijatelji i ja putujem sat vremena autobusom na napon prodavnicu ljepote, ali je brzo stavili proizvode kosu na policama nakon vidimo cijene.

"Petnaest dolara za deset unci uređaj?!?" Mi se trgne i polako natrag dalje od police i ostavili radnju.

Kao što je prirodno kovrdžav, imamo mnogo više da se bavi u odjelu za kosu. Mi bore kovrča i žele Curl Definition. I za mene i za druge 4BS, mi posebno žude vlage. Čini se da je proizvod za otklanjanje svaki problem - magični napitak da bi me na brzom putu da prirodne, zdrave kose. Za cijenu.

load...

Iskreno, nisam spreman da plati tu cijenu većinu vremena. Proizvodi za kosu brzo postaju dio mog shopping rutinu, i ako ću uzeti vremena (i novca) da bi moja kosa prirodno kovrčava i zdrav, ja ne želim da završim u mojoj studentskoj sobi bulji u radnji primici Žaleći što su proveli novac.

Pa šta je rješenje što je štedljiv i dalje izgleda dobro?

Samo sam mislio da ću s vama podijeliti osnovnih proizvoda koji čine borave kovrčava na koledžu pristupačne.

Organski shea maslac: My tip kose - 4b - teži da bude žilav, krhka i suha ako ne vlaže moj novi rast treba. Obilato raspoložive za prodaju online, moj zbijene 1 kilograma kadu shea maslac košta oko 7 €. Samo je potrebno da se prijave malu količinu na moj novi rast i vlasište svakih par dana, i ostavlja moju malu kovrče mekana i hidratizirana.

Kokosovo ulje / namaz: Možete zapravo jesti ovo (ako želiš), tako da definitivno ispunjava sve-prirodni uslov. Za oko 10 € na Whole Foods, mogu kupiti veliku teglu to. Znam šta misliš: "dvocifrenu cijenu ?! To nije jeftin, Evelyn" Ali, ono što čini ovaj ukrade (poput shea maslac) je to malo ide dug put. Želite da radite male količine kroz veliki pramen kose. Uz to, vrlo dobro čuva. Sedam mjeseci u prvoj godini, i dalje ne mislim da ću završiti čitav kontejner u ovoj školskoj godini.

Jabukovo sirće: Moram još da probam ovo sam, ali jabučni ocat se može naći u svim prodavnicama hrane za manje od 5 €. Često se koristi kao Šampon ispiranje, jabučni ocat je jeftin način da se "šampon" prirodne 4b kosu bez isušivanja ga kao najpopularniji kupovni marke imaju tendenciju da rade. Za jednostavno nanošenje, kupiti jednostavan aplikator bocu za 99 centi i miješati 3 dela vode sa 1 dio octa. Nanesite na kosu i piling. Prijatelji mi kažu da uklanja sve naslage i čisti kosu, priprema da upije vlagu iz vašeg uređaja rutina koja slijedi. Ja ću biti siguran da probate ovo kad dođe vrijeme da se ponovo perem kosu!

Dok se trudim da budem štedljiv kad budem mogao, važno je imati na umu da neki proizvodi su vrijedne investicije.

Ulje iz čajevca je uber-korisna za vlasište.

Tea Tree Oil: bočice može biti maleni, ali njegov sadržaj plemenitih. Ja često pate od vrlo suho vlasište. I bez obzira koliko "podmazivanje" sam koristio, moj skalp bi uvijek biti žedni još do kraja dana. Ulje čajevca može se primijeniti na kožu, nokte i kosu jer obično sadrži ekstrakt aloe vere i druga ulja. Ima ukupnu umirujuće na suho vlasište. Maleni 2 unca boca mogla pokrenuti bilo gdje od 4 € - 20 €, u zavisnosti od marke (naravno, ja gravitiraju opcije jeftinije). Ulaganje u ulje čajevca bi sada mogao da vas spreči da troše više novca kasnije mediciniranu šampona i druge pravne lijekove za lisnatom, iritira vlasište.

load...

A stvarno dobar uređaj: I dalje tek treba da saznamo koju jedan radi najbolje za mene, ali pošto je otpetljava i ekstra stvar vlage većina, ne bi mi smetalo provesti nekoliko dodatnih dolara na brend koji će učiniti trik. Pošto mi je kosa trenutno u kinky obrta, i raščešljavanje prednosti uređaj zapravo i nisu važne za sada. Ali kada sam izvaditi obrtima i vidi novi rast, dobar uređaj će definitivno biti na mojoj listi stvari za kupovinu.

Sve u svemu, vaš dnevni kose rutinu ne bi trebalo slomiti banci. Svaki jednom u neko vrijeme, proizvod kako bi se postigla poseban izgled (kao Curl definirajući kreme) može biti zasluženi razmetanje. Ali za sada, ja sam još uvijek čeka na dan kada mogu ući u Sally i samo pokupiti da je 15 € uređaj (i šampon da odgovara!) Bez balansiranja čekovnu knjižicu u mojoj glavi.

Do tada, svaki cent računa.

load...