Prirodni tretmani dubokog tretmana za svaki tip kose | BA.inspinre.com
Modu

Prirodni tretmani dubokog tretmana za svaki tip kose

Prirodni tretmani dubokog tretmana za svaki tip kose

"Duboko uređaja popuniti pukotine na površini kose, tako da nema trenja između pramenove, a kosa je glatka," kaže Titi Branch, vlasnik Miss Jessie Salon & proizvodi u Brooklyn, NY "Duboko tretman može napraviti sve je razlika u tome kako vaša kosa rukuje. "

"To je pitanje vlage", dodaje Brent Hardgrave, a kovrdžave stilista u Salon 124 u Roswell, Ga. "Čim kročite u vlažnosti, bez obzira na vlagu nije u kosi, kosa će se naći. Ako praksu preventivne medicine na svoju kosu, imate više mogućnosti da se bore protiv vlage "Curl-centric stilisti kažu da je ključ je znati kako primijeniti tretman -. I vodeći računa da uključuje pravo sastojke za vaš tip kose. Evo, stručne savjete i vodič duboko tretman za svaki tip kose.

Valovita Tip 2

load...

Sastojci: Wavies žele da izgledaju za amino kiseline za uvijanje popravku - jer ovaj tip kose je najvjerojatnije da se tamo-amo između valovite i pravo - kao i lagan, uređaj sastojak kao što je kokosovo ulje, prema Hardgrave, također Redken umjetnika.

"Kokosovo ulje je izuzetno vlagu bogat, ali to neće težiti kosu", kaže Hardgrave. "Oleo-amido, amino kiseline, će popraviti kosu od istezanja i daju vlagu. Svaki put kada povući kosu si se razbije obveznice u kosi, tako da je potrebno da dopuni gdje obveznice su prekinuta.

Koliko često: Jednom nedeljno za suhe klime, kao i do tri puta nedeljno u vlažnim sredinama, prema Hardgrave. "Dnevno pregib rafinerija ili ostaviti-u, anti-kovrča Detangler, i sa kokosovim uljem u njemu će stvarno pomoći", kaže on.

Timing: Pet minuta je obično dovoljno dugo. Ako ste multitasking, možete primijeniti tretman u tušem i ostavite ga u dok brijanje noge. Ili, možete SPRITZ kosu s vodom, nanesite tretman i ostavili ga u dok radite ili čišćenja kuće. "Toplota iz vašeg tijela koji dolazi od toga da bude aktivan će pomoći", kaže Hardgrave.

Iznos: Manje je više, posebno za žene s tanku kosu. Fokusirajte se na krajevima, a ne vlasište.

Primjena: Za wavies, početi od sredine osovine kose i raditi svoj put dole. Uvijek koristite širok zubima češalj pod tušem ili navlažiti kosu i zatim nanesite, da se izbegne oštećenje. "Ne samo da Glop na vrhu glave i češlja kroz", kaže Hardgrave, uz napomenu da je to česta greška.

Curly Tip 3

Sastojci: Curl stručnjaci se slažu da shea maslac je najbolji izbor, sa samo dovoljno težine i ubaciti ga tako da je proces detangling radi mnogo lakše. Pronalaženje tretman koji uključuje prirodnih ulja će također pomoći, u skladu sa Anna-Li, stilista sa Chaz Dean Studio u Los Angelesu, u Kaliforniji. "Vaša krajevi su porozne i najpotrebnije hidrataciju", kaže Anna-Lee.

Koliko često: Za ramena kovrdžav, dva puta mjesečno; jednom tjedno za duže brave. Naravno, svaki kovrčava je jedinstven, pa češće ako kovrče su posebno suho ili krhki primijeniti tretman. "Dužu kosu zahtijeva puno pažnje sa dubokim tretmana jer je starija, pa želite da zaštitite kosu i nanosi onoliko duboko tretman kao što eventualno mogu", kaže Branch.

load...

Timing: Najmanje 10 minuta.

Iznos: Opet, to ovisi o dužini i gustoći vaših teksturom drveća.

"Želite imati dovoljno pokrivenost", kaže Branch. Za ramena kovrdžav, veličine golf loptice iznos tretmana bi trebalo biti dovoljno, i jednostavno dodati još duže dužine.

Primjena: Start četvrt-inčni iz glave i raditi svoj put dole. Uvijek koristite širok zubima češalj samo na mokru kosu ili prstima.

"Ako ne možete spavati sa tretmanom, i isperite ga ujutro, još bolje", kaže Anna-Lee.

Coily Tip 4

Sastojci: "To uvijanje tip je vrlo nastrano tako da definitivno želim shea maslac, koji je vrlo bogat ublažavajući", kaže Branch. "To omogućava kosi da bude klizav, lako razvezane i pomaže niti odgovaraju jedna drugoj, tako da je eliminacija frizz".

Cetil alkohol, koja je prirodni masna alkohol (ne sušenje vrste koja često pada na pamet), Takođe se preporučuje kao emolijensima i maziva za osovine kosu. "Cetil alkohol daje kosi dosta klizanja, koja će stvoriti glatkoće na površini kose", Branch dodaje.

Koliko često: Barem jednom ili dva puta tjedno. "Ne duboko uređaj je previše za tip 4," objašnjava Branch.

Timing: 20 minuta. Za još dublje tretman, koristite grijanje kapu ili nanesite proizvod dok je u tuš; pare će ga učiniti efikasnijim.

Iznos: Za svake četiri inča, dodajte najmanje iznos četvrtinu veličine tretmana. "Tip 4 teži da bude najviše gusta tip pregib i želite da koristite dovoljno proizvoda da biste dobili dobru pokrivenost", kaže Branch. "Ima još niti po kvadratnom inču na čvršće, kinkier zavojnica onda je na Botticelli tip uvijanje."

Primjena: Opet, izbjeći vlasišta i početi četvrt inča iz korijena, radeći svoj put dole. Proverite da li je tretman se nanosi ravnomjerno u cijeloj i zapamtite da se koncentriše vaš trud na krajevima - posebno važno za tip 4 kovrče, koje su kinkiest i najsuvlji tekstura.

"Uz kinkier kosu, nemojte ispirati tretman potpuno van, bilo", Branch dodaje. "Ostavi za oko jednu desetinu tretman za zaštitu i dlake kose."

Pročitajte sljedeći

Kako bi vaš duboki regenerator rade bolje

Razlika između Protein Deep uređaji i Moisturizing Deep uređaji

Kako napraviti Majoneza tretman za kosu

load...