Prirodna lješnjaka nedelje: Stacie | BA.inspinre.com
Modu

Prirodna lješnjaka nedelje: Stacie

Prirodna lješnjaka nedelje: Stacie

Recite nam nešto o sebi i svojoj kosi putovanje.

Moje ime je Stacie Wade i živim u Los Angelesu. Počeo sam prirodna kosa blog zove Uska Pramenovi, koji slavi ljepotu prirodne kose.

Koliko dugo ste prirodno? Da li ste uvijek prihvatili vaše lokne?

Ja sam bio prirodno za oko 15 godina. Prošlog ljeta su uključeni otkačinji me moja pritisne Pixie-cut, i odlučuju za pranje i go i valjak setovima. Moj prvi neprijavljenih pokušaji upravljanja moja prirodna kosa je... Ummm... WACK! I to nije mogao podnijeti. Koristio sam Kinky-Curly proizvode i nije bio ljubitelj rezultata. Moje kovrče osjetio gruba i suha. Moja kosa je gusta, kratka i Silent-To nije učinio ili rekao ništa! Pogledao sam i osjetio kao Arnold iz 1980-ih hit TV emisije 'Different Strokes.' Počeo sam da ozbiljno dovode u pitanje moju odluku nošenja pranje i go!

load...

Ono što je motivisalo da tranziciju? Da li ste bili transitioner ili Big Chopper & zašto?

Nisam imao od srca razloga mijenja moje izgled. Jednostavno mi se ljulja amo!

Uzeo sam dugo put tranzicije iz moje minival, a prije svega su nosili perike i tkanja. Bio sam mnogo mlađi kad sam tranzicionirani i nisam imao povjerenja u odseci je! Međutim, moja kosa bi bilo mnogo zdravije da sam veliki sjeckani. Moje produžen habanje perika i plete se moje sušilo za kosu i teže za upravljanje tokom promjene stila.

Kako biste opisali svoju kosu?

Ja sam tip 4, kinky-coily djevojka. Kruna moje glave je vjerojatno u rasponu 4B. Strane i leđa su teksturu koja još nije izmišljen.

Šta vam se najviše o vašoj kosi love?

Ja sam zaljubljen u zdravlju, teksturu i oblik / cut moje prirodne kose. Moja kosa je zdravija nego što je bio kad sam nosila pritisnite n 'uvijanje. To odgovara mojoj ličnosti i načina života kreativnog izražavanja.

Ono što je bio najupečatljiviji dio svog putovanja? Da li je bilo lako ili teško ili oboje ?!

Sjećam se kad mi je ovaj tip rekao da ne može "shvatiti me." Moj stil je "intrigantne" i "drugačije". Za rekord, on je bio crna! To je kao da stvarno... Mene kao prirodno je nešto da "shvatim?" S druge strane, ja volim kad žena mi prilaze da pitam o proizvodima, režima, itd Oni su dobili uzbuđen o pokretanju vlastite prirodne kose putovanje. To je žao što mnogi od nas moraju biti trenirao kako da budemo ono što jesmo i nositi prirodna kosa. Najteži dio mog putovanja je da shvatim koji proizvodi rade najbolje za mene!

Koje su neke od svojih omiljenih tranziciji frizura ili sadašnjih dos?

Operite i go!

Koje su vaša iskustva su kao "prirodan"? Bilo koji nezaboravne reakcije iz porodice ili drugih?

Ha! Moja porodica me gleda kao da sam lud. Sjećam se kad je moj stric Charles (lol) pitao: "Šta ti Finna uradila sa kosom?" Ja sam rekao da je njegov odgovor: "Ovo je kako sam nositi ujak.": "O". To je suština reakcije moje porodice!

load...

Koja je vaša kosa režim (uključujući FAV proizvoda)?

I UVIJEK pre-poo sa ricinusovo ulje, ružmarin i / ili kokosovo ulje prije čišćenja.

Volim SheaMoisture, Heavenly dlake proizvoda Soul sastojka i LRC-a Shake & Go odsustvo u uređaj.

Koje su neke od vaših omiljenih web stranica prirodne kose, YouTuber je, ili blogove?

Što se tiče YouTube, uživam da gledam KashTV, Shameless Maya, a Mo zna dlake. Volim čitanje CurlyNikki i moja prirodna kosa blog, Tight niti.

Sve što želite čitaocima da zna? Inspirativne riječi?

Evo moj savjet ako ste u dolini s pokušavaju zadržati pozitivnu sliku o sebi, održava vaše prirodne kose i razviti osobni stil:

Bilo da nosite sužava amo, ili ćelavi, samo ti! Ništa nije bolje od najboljih pribora za sve. Samopouzdanje.

Gdje ljudi mogu naći više informacija?

Molimo posjetite http://www.tightstrands.com

Instagram: @tightstrands

FB i Twitter: tightstrands

load...