Preživljavanje vaše prirodne kose užasnih dvoje | BA.inspinre.com
Modu

Preživljavanje vaše prirodne kose užasnih dvoje

Preživljavanje vaše prirodne kose užasnih dvoje

Prirodna kosa je zabavno tako molim te, ne daj da te uplaši. To je zabavno, uzbudljivo i oslobađajuće sve u isto vrijeme. Sada, postoje trenuci kad vam je kosa radi kroz nešto i nije napravio vas upoznati. Da bi dvije godine počnete osjećati da imate pogled na ono što se zapravo događa. To je drugačiji za svakoga, ali sa Naturals uzimanje dva jasna i različite staze postoji podjela. Imate BC i Transitioners.

Big kotlet

Sa emancipatorski prirodi veliki odrezak se osjećate kao nova žena čim opušten krajevima nestati. Uprkos osećaju pušten niste baš... Slobodan od utjecaja kemikalija. Linija razgraničenja ne može biti vaša pitanja, ali kao tvoja kosa navikne na nedostatak Relakseri mogu postojati neke wonkiness događa u toj prvoj godini ide prirodno.

Većina naturals smatra da nakon što je pogodio godine dva većina problema može početi jenjava, ali to bi mogao biti preuranjen razmišljanja. Vaša prirodna kosa, a vi se bavio samo jedan drugi za jedan krug godišnjih doba i kao da je prvi koji se kotrlja oko ponovo tu možda treba malo prilagodbe napravio. Tekstura će biti drugačiji od prije godinu dana i da je proizvod koji kosi se činilo da reagira tako dobro sa može biti zla negativca ovaj put. Confusion? Da, za prirodni, ali kako vaša kosa raste i napreduje, ima različite potrebe tako provjeravanje etiketa i slušanje kosu je od ključnog značaja.

load...

Vi ste vjerovatno zbog TWA fazi i onda se pitanja stil kao go-stilu može imati već otišao! Provjera iz YouTube videa su avenije u pronalaženju novih stilova jer je vaša kosa na novu dužinu i da će to surađivati ​​jer je imao dok je kraće.

Transitioners

Transitioners su sve o viseći na milost i njuh. Nije vam BC? Bez brige! Rock i teksture kao #hairboss. Postoje neke čudne još zajednička pitanja koja većina Transitioners suočavaju kao linija razgraničenja ili tačka na kojoj se vaše dvije teksture. Izuzetno je krhka i može čak izgledati drugačije od vašeg opušten kose ili prirodne kose.

Kao što ste postali prilagođavaju na "izgled" vaše kose prvoj godini prirodnosti mogu imati osjećaš jači do kraja jedne godine, ali dvije godine vaša kosa možda pokušava da peva drugačije melodiju. Da li je vrijeme da skine preostalih opušteno krajevima? Vjerojatno je tako. Čuo sam za neke Transitioners idu dvije godine ili duže, ali mnogi guma procesa i smanjiti BC u roku od jedne godine. Kad god se odlučite da odbaci ih postaje vremena da se nauči kosu novi izgled i potrebe.

Rad sa dva tekstura nije ista kao rad sa jednim i kao što ste naučili kako da se brine za svoju kosu i sa tokom početku svog putovanja, sada je tvoj Tresses može zahtijevati različite stilove, rutine, proizvoda i način razmišljanja. Dvije godine donosi manje stresa loma ako ste pronašli pravo tehnike, ali ipak donosi pitanja o mogućnosti stila. Više ne maskiranje jedne teksture dok je radio na drugom, imate jednu posla, a to je samo da shvatim šta treba vašu kosu. Mnogi Transitioners zaštitne stil kada ljuljanje i teksture, ali jednom do jedan, da li ste spremni za rad sa kosom nezaštićenim?

YouTube će postati vaš najbolji prijatelj. Odlučiti da li je vrijeme da se BC ili tranzicije duže. Bilo da BG ili u tranziciji, godinu dvije može donijeti nove izazove i probleme, ali ako shvate da dolazite, možete bolje pripremiti i borbu protiv bilo padova ili frustracije. Promijeni održava život svjež i uzbudljiv i prilagodbama tokom putovanja prirodnu kosu treba ostati pozitivan. Pa, znate šta? Zagrli, uzmi svaki izazov kao kurs za učenje o održavanju zdrave kose i shvatiti potrebu za slušanje vaše uvojcima. Strašne dvoje može biti prilično slatka ako znate šta da traže i šta da očekujem.

load...

Koja pitanja da li ste uočili i tokom strašne dvojke?

load...