Preživi prvu godinu prirodne kose | BA.inspinre.com
Modu

Preživi prvu godinu prirodne kose

Preživi prvu godinu prirodne kose

CurlTalker Fleurzty objavljeno ovom divnom članak o CurlTalk šta je uplifting komad za Transitioners ili naturals. Get savjeti ovdje za preživljavanje u prvoj godini od prirodne kose.

Going prirodni

Svi iskusni naturals se osvrnuti na prvoj godini i na trenutak osjetiti uzbuđenje, strah, nade, slobode, sreće i čak ponekad obeshrabrenja-samom emocije koje su se osjećali u ranoj fazi svoje novo putovanje. Ovo je moj fokus za ovaj članak. Završetka prve prirodne godina je velika prekretnica da su mnogi ispunila zbog nekoliko razloga. Idem prirodno često je teška odluka za mnoge i strahove i nedostatak socijalne prihvatanja da ispunjavaju je dovoljno da ih izazvati da se vrate na Relaxer i zalupi vrata na tako veliki put.

load...

Ja sam sastavio vodič za preživljavanje za sve naše novajlije. Molim vas pažnju na savjet i uživajte u putovanju na prirodnu kosu.

Nemojte se bojati eksperimentirati-tužna činjenica je da su mnogi od nas nikada nisu naučili kako pravilno briga za kosu u prirodnom stanju i nađemo pojma kad smo odlučili da idemo prirodno. Isprva, neke žene imajte na umu da je komplikovana i da oni ne dobijaju rezultate sa proizvodima koji su koristili tokom opušteno godina. Istina, činjenica je da su prirodna kosa još treba biti zbrinuti i nove pokrete i rotacije proizvod koji zahtijeva se razlikuju od onoga što ste koristili u prošlosti. Dakle, dok ne saznaju šta proizvodi rade najbolje za vas, to je sasvim u redu da eksperimentišu sa raznim one. Također je važno da eksperimentišu sa stilovima da vidimo koji vam odgovara najbolje i ostavili vas i vaše kose u apsolutnom stanju strahopoštovanja. Oprati i otići stajling je bio moj prvi izbor mi je prva godina da je jednostavno ostvariti i napravio odličnu na moja kratka kovrče. Vidjet ćete uskoro saznati o svojoj kosi i stabilizirati svoju rutinu.

Educirajte se-ne bi preseliti u novu zemlju bez čini sve napore da nauče jezik i kulturu-ako želite uspjeti i prilagoditi, to je. Pa, to je isti princip. Prirodna kosa je nepoznata teritorija i povećanjem svoje znanje o svojoj kosi je ključ za vaš prilagođavanja. Srećom, postoje članak repertoara online, kao što su Naturallycurly, Nappturality i Motowngirl koje pružaju predivan edukativne materijale. Tu su i korisne knjige koje možete dodati u svoju kolekciju, kao što je "teksturom Tresses" Diane DaCosta i "Curly Girl Lorraine Massey i NaturallyCurly bloger Michele Bender. Posveti vremena da se upoznaju sa kosom i vidjeti koliko brzo se zaljubimo sa svaku vlas.

Dokumentirati svoj napredak-ja ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važna dokumentacija, posebno u ranim danima. To zapravo može biti razlika između nastavka i vraća u Relaxer. Kosu s prirodnim pregib obrazac skuplja i bez napora dokumentirati svoj dužine tokom vremena, možda ćete ne shvatite da je vaša kosa raste i napreduje. Journaling će vam pokazati koliko zdraviji vaša kosa postaje kao što ide dalje.

load...

Mnogi naturals mogu vidjeti rezultate odmah nakon što su zaustavili obradu i naša memorija nas mogu prevariti misleći da je naša kosa je uvijek bio taj zdravi i pune. I, uz online časopisima (Fotki, PhotoBucket, Flickr, itd) na raspolaganju zaista nema razloga da ne. Časopisi pomoći pratiti naše dobre kose dana i stilove koji nam najbolje odgovara, tako da možemo preživjeti loše.

Volim tvoje kovrče!

Pronađite podršku sistem-ide prirodno nije uvijek odluka koja je podržan od strane naše bliske one. Lično, Sjećam se primjedbe i ne tako suptilne negodovanje da sam upoznala kada sam odlučio da, kao jedan tetkama rekao, "ćelavi." Neću ni spomenuti neke od užasavajuće iskustva drugih naturals. To nije pitanje koje nas naše porodice voli, ali Gospode, oni mogu biti okrutan i obeshrabrujuće! Bez obzira na to, bitno je da pojedinci koji dijele tvoje ista iskustva i mogu pružiti podršku i udobnost za vas kada je to potrebno. Osim toga, pokretanje novog poduhvat je uvijek zabavnije kada ih okružuje poput umova. Naturallycurly, Nappturality, a sada tekstura Igralište su divni online zajednica sa ženama (i muškaraca) koji su imali svoje ista iskustva i da su krenuli na istom putu. Savjete naći ćete je neprocjenjiv i prijateljstava možete berbe su samo veliki bonus.

Držite negativnost na minimum-ovo je nastavak prethodnog vrha. Ponekad, postaje neophodno da pusti nekoga znati da ne cijenim svoje nepristojna i destruktivne primjedbe. Ako to ne radi, a to je odnos možete učiniti bez, drži distancu. Nadam se da će doći do shvatiti da svoje primedbe su izazvala podjele i pokušati popraviti situaciju, a ako ih ne smeta bilo, sada znate.

Držite vaš cilj na umu-postoji razlog zbog kojeg želi da ide prirodno. Na dan kada se čini da ništa ne radi, mislim na to. Šta je to što je želite to dovoljno da se zaustavi opuštanje i uključe u proces koji je tako trajan? Naša razlozi mogu biti osim svijetu, ali siguran sam da bez obzira na to je da vam je dao hrabrost da upustim u naturalhood je dovoljno moćan da vas ide.

Bad hair dana dogoditi-ne zato što je vaša kosa je prirodno ili nastrano ili kovrdžava! To se događa jer je kosa izražajan i samouvjeren! Postoje sigurno biti dana kad se probudite i kosi je imao tešku noć i odbija da sarađuje bez obzira na to koliko dobro ti je stalo ili koliko Sweet Talk to. Ne uzimajte to osobno! Samo mu dati prostor i početi narednih dana. Moje iskustvo je da je borba protiv vaša kosa će ga učiniti više bijesan. Dakle, oprez!

load...