Prelazak kose iz leta u jesen | BA.inspinre.com
Modu

Prelazak kose iz leta u jesen

Prelazak kose iz leta u jesen

Čak i toplije država i regija sada osećaju hladnjak povetarac. Ali sada je vrijeme da se probije kroz koordinirani slojeva i slatka šalovi-jesi li u obzir da je vaš njegu kose treba prelazak sa svoju garderobu?

Za rutinu za njegu kose bila efikasna, mora se prilagoditi na osnovu mijenjaju godišnja doba. Vaš kovrče neće trebati ista interesovanja tokom cijele godine, a ako to napraviti promjene mogu dovesti do vaše brave ne dobijaju ono što im je zaista potrebno da ostanu zdravi i prekrasan! Imamo vas ipak. Evo nekoliko ključnih savjeta za prelazak svoj njegu kose od leta pasti kako bi se osiguralo da si ljuljanje svoje najbolje kovrče bez obzira na vrijeme!

Polako sa ovlaživača i svakodnevno losioni

load...

U ljeto, treba vam dodatni ovlaživača da zaključate u toj vlagu, ali vazduh u jesen ima tendenciju da se osuši malo. Zapamtite, molekule vode kreću od niskih volumena do velikog obima, tako da je vlažniji zraku, kosu svoju kosu! Od jeseni okreće skriptu, prirodno je potrebno manje ovlaživača na sloj kutikule kose. Međutim, dok možda ne treba toliko vlažilac proizvod u vašoj arseneal, vlaga je važno! Nemoj ni razmišljati o ignoriranje hidratantna rutine zajedno (znamo da nije, ali ipak). Pokušajte ublažavanje gore na kreme za kosu i losiona, ako ste skloni da postignu za njih na dnevnoj bazi, a pod u nedeljnom duboko hidratantnu masku da bi vaša kosa hidrirani.

Nekoliko dobrih proizvoda za obavljanje sedmične tretmane uključuju TGIN Honey Miracle maska ​​za kosu, Carol kćer dlake Milk Curl-Definiranje maska ​​vlage, ili EDEN Bodyworks Coconut Shea All Natural maska ​​za kosu.

Možda ćete čak osjećati kao da dobijate fensi i radi masku dok vaša kosa sedi! Pregib sjaj i sjaj kože su savršeni pada koordinate nakon svega.

Trebati vremena da se trim

Pad je pravi trenutak za gledanje lišće baciti, ali ne toliko bilo slomljeno niti! Uzeti vremena za procjenu vrhove vaše kovrče za bilo split završava ili štetu koju je potrebno napraviti kao drvo i list, a zatim prašine / trim / smanjiti u skladu s tim. Sezonski govoreći, jer zima je tradicionalno vrijeme da stavite svoje kose u zaštitnu stilova s ​​ciljem dubinsku hidrataciju, ima smisla da padne uobičajeni trim vremena. To znači da kosa će biti zdravi i spremni za zimu zaštitnih stilova i ekstra hidratantna tretmana.

Pusti sve

Ako želite da vam lokne stvarno sjaji prije nego što ih se za hladnije mjeseci prije, sada je vrijeme za njih u centru pažnje. Da, čak i više nego što je uobičajeno. Sa ljetnom, cilj je obično da bi ti kosu, zaštićen, i iz svoje lice jer je frizura topline zamka borba je tako stvarno. Ali sa hladnijem vremenu i manje opasnosti od kovrče vlage uzrokuju, potpuno 'out' izgled je odličan izbor za jesen! Samo budite sigurni da ste korak s kraćim dnevnih sati za optimalno dijeljenje selfi.

load...

Pojasni svoju kosu nakon ljeta

Ovo je važno ako puno vremena provedenog uživajući u suncu, pijesak i surf na ljetno računanje vremena. Ne zaboravite koliko ste hidrataciju te kovrdže na vrućini, štiteći ih od sunca, i ponovno podiže vaše dopuštenje-ins kada ste izašli iz bazena? Stvarno mogu imati previše dobra stvar ako sama je sve to proizvod u slojevima u niti. Start otpasti bez nagomilavanja preostalih iz ljetne zabave, i da to škriljca lijep i čist! A ako ste u potrazi za nekoliko velikih Šampon proizvoda provjeri Mop Top Šampon Rescue Treatment, lokne Pure Curls šampon, i As I Am Curl Clarity šampon!

Godišnja doba dolaze i godišnja doba odlaze, ali veliki za kosu u tranziciji iz jedne u drugu nikada ne treba da change.even ako vaš rutinu radi.

Spremni za više savjeta i trikova ove jeseni? Pobrinite se da nas sljedeće @naturallycurly, i proverite da li nam označavanje u fab slikanje!

load...